ضرورت تبدیل پسماند به کود

تولید زباله در آستارا از مرز هشدار گذشت

رئیس شورای اسلامی آستارا گفت: میزان پسماند این شهر بالاتر از حد استاندارد کشور و جهان بوده و از مرز هشدار گذشته و برای حل این مشکل، از سرمایه گذاری در ساخت کارخانه تولید کود از زباله استقبال و حمایت می کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، سروش وظیفه در جلسه علنی شورا در ساختمان شورای اسلامی آستارا افزود: سرانه تولید روزانه زباله در کشور حدود ۶۰۰، در جهان ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم و در آستارا حدود یک و نیم کیلوگرم است که برای کاهش این رقم در آستارا باید کار فرهنگی شود.
وی اضافه کرد: به علت بالا بودن سطح آب های زیر زمینی، شیرابه زباله های دفن شده در نوار ساحلی آستارا باعث تهدیدات زیست محیطی می شود و شورای اسلامی شهر از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ارائه و اجرای طرح دفع بهداشتی زباله حمایت می کند.
شهرام دولت ترکپور دیگر عضو شورای اسلامی شهر آستارا نیز در این جلسه گفت: یک سرمایه گذار بخش خصوصی برای احداث کارخانه تولید کود از زباله در محدوده ۱۵ هکتاری محل دفن زباله این شهرستان اعلام آمادگی کرده است.
وی میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی برای این کارخانه را ۱۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: جلسه ای با حضور این سرمایه گذار برگزار خواهد شد تا این طرح به زودی با همکاری شهرداری آستارا اجرا شود.
شهردار آستارا نیز در این جلسه با بیان اینکه شهرداری آماده همکاری در اجرای طرح یاد شده است، تصریح کرد: ساماندهی محل دفن زباله در این سال ها در دستور کار شهرداری قرار گرفته ولی با اجرای طرح جدید علاوه بر دفع بهداشتی زباله، اشتغالزایی نیز خواهد شد.
جواد معیتی با اشاره به اینکه بهسازی حاشیه تالاب استیل با رعایت شرایط زیست محیطی در دستور کار شهرداری آستارا قرار دارد، افزود: ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار توسط سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور برای بهسازی تالاب استیل آستارا اختصاص یافته است.
وی با تقدیر از حمایت فرمانداری از اجرای طرح بهسازی تالاب استیل اظهار کرد: زباله مهم ترین عامل تهدید تالاب استیل است و با بهسازی حاشیه آن علاوه بر جذب گردشگر، محیط تالاب پاکیزه خواهد ماند.
تالاب استیل آستارا با ۱۳۸ هکتار وسعت در هفت کیلومتری شهر آستارا، مأمن جوجه آوری بیش از چهار هزار و ۵۰۰ قطعه پرنده باکلان کوچک و اگرت و جزو مناطق شکار ممنوع است.
آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان، جزو ۲۰ شهر گردشگرپذیر کشور است و روزانه حدود ۱۰۰ تن زباله در این شهرستان تولید و در نزدیک ساحل خزر دفن می شود.

Share