در دومین نشست بررسی احداث نیروگاه خورشیدی در شهر تاریخی ماسوله عنوان شد

اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی در ماسوله مشروط به مجوز میراث فرهنگی و منابع طبیعی شد

قاسم نژاد بررسی، ارزیابی تخصصی و مطابقت اجرای پروژه فوتوولتاییک در ماسوله با قوانین منابع طبیعی و میراث فرهنگی را الزامی دانست و گفت: طبیعی است که قبل از اجرای پروژه استعلامات مورد نیاز اخذ خواهد شد تا ضربه ای به منظر ماسوله وارد نشود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا دومین نشست بررسی احداث نیروگاه خورشیدی در شهر تاریخی ماسوله، با حضور فرماندار شهرستان فومن، نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور، معاونین فرماندار، نماینده ادارات برق و مناطبع طبیعی استان، شهردار و اعضاء شورای شهر ماسوله، رؤسای اداره برق و منابع طبیعی فومن،مدیر پایگاه میراث فرهنگی ماسوله و نمایندگان شرکت سولاریوم ذکانیرو در محل فرمانداری شهرستان فومن برگزار شد.
در این نشست محمود قاسم نژاد فرماندار فومن با تأکید بر لزوم استفاده از انرژی‌های نو و تجدید پذیر اظهار کرد: همه ما که در این نشست حضور یافته ایم بر این موضوع اتفاق نظر داریم که از انرژی خورشیدی جهت حل مشکل سوخت ماسوله بهره گرفته شود هرچند که در چگونگی کار و مکان ارائه پروژه اختلاف نظر وجود دارد.
قاسم نژاد بر لزوم هم افزایی اعضای شورا و شهرداری ماسوله جهت اجرای این پروژه تاکید کرد و افزود: هیچ‌کدام از ادارات و نهادهای حاضر در جلسه مخالف این پروژه نیستند بنابراین باید مشکلات و موانع موجود برطرف شود.
وی بررسی، ارزیابی تخصصی و مطابقت اجرای پروژه فوتوولتاییک در ماسوله با قوانین منابع طبیعی و میراث فرهنگی را الزامی دانست و گفت: طبیعی است که قبل از اجرای پروژه استعلامات مورد نیاز اخذ خواهد شد تا ضربه ای به منظر ماسوله وارد نشود.
فرماندار شهرستان فومن بر لزوم تعرفه سه الی چهار مکان جهت احداث سایت نیروگاه خورشیدی تاکید کرد و گفت: در ادامه با استفاده درست از اعتبارات پروژه اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه ماسوله از لحاظ تامین انرژی گرمایشی و‌ برق با مشکل رو به رو است، یادآور شد: حل مشکل سوخت ماسوله و احداث نیروگاه خورشیدی در این شهر خدمات فاخری برای آیندگان خواهد بود.
قاسم نژاد با بیان اینکه ممکن است ماسوله با مشکلات دیگری نیز دست در گریبان باشد، افزود: حل مشکل انرژی اولویت اول است و در این مسیر باید عینک بدبینی را کنار بگذاریم و به جای مشکل تراشی به فکر خدمت به مردم باشیم.
فرماندار شهرستان فومن از اختصاص ۱۵۰ میلیون تومان توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان به شهرداری ماسوله جهت اجرای مدل کوچک این پروژه در فاز اول خبر داد و گفت: باتوجه به موفقیت ماسوله و حضور سالانه جندین هزار گردشگر در این منطقه ایجاد نیروگاه خورشیدی حتی میتواند تبدیل به جاذبه گردشگری ماسوله شود.
وی از پیگیری و ‌حمایت دکتر نوبخت و دکتر رمضانپور نرگسی جهت اجرای این پروژه در ماسوله خبر داد و گفت: تا سقف ۱۵ میلیارد تومان بودجه برای اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت میشود که در این شرایط اقتصادی رقم قابل توجه ای است.

پیام شاعف مدیر پایگاه میراث فرهنگی ماسوله در این نشست با بیان اینکه از استفاده از انرژی پاک در ماسوله استقبال می شود، افزود: آنچه که حائز اهمیت است این بوده که باید به ضوابط و مقررات میراث در این زمینه توجه شود.

وی با بیان اینکه ماسوله از نظر منظر درحال ثبت جهانی است نه کالبدی، اظهار کرد: ثبت جهانی منظر ماسوله یعنی اینکه سیمای شهر، صنایع دستی، آداب و رسوم و…به طور مرتب در حال پایش و بررسی است و کاهش و افزایش هر یک از عوامل در ثبت جهانی ماسوله تاثیرگذار است.
نماینده منابع طبیعی نیز در این نشست با بیان اینکه اولین گام در احداث نیروگاه تعیین عرصه است، یادآور شد: در زمینهای متعلق به منابع طبیعی در جایی محدودیت و در جایی ممنوعیت وجود دارد بنابراین در ابتدا باید عرصه به ما معرفی شود تا نظر قطعی بدهیم.
در این نشست هریک از اعضا نظرات خود را ارایه کردند و نماینده شرکت سولار ذکانیرو نیز گزارشی از نحوه اجرای پروژه ارایه کرد.

Share