ارتباط زنده تصویری وزیر ارشاد با خانواده شهیده «نرجس خانعلیزاده»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط زنده تصویری با خانواده نخستین شهید مدافع سلامت کشور در همهگیری کروناویروس، با اشاره به شباهتهای دوران دفاع مقدس و عرصه مبارزه با کرونا، گفت: در هر دو دوره کادر درمان و پرستاران جهادی عمل کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سید عباس صالحی در قالب طرح «سهشنبههای تکریم» در ارتباط زنده تصویری با خانواده نخستین شهید مدافع سلامت کشور در همهگیری کروناویروس (شهیده «نرجس خانعلیزاده») در کلاچای، با اشاره به اینکه حضور در میان خانواده شهدا نوعی درس آموزی برای انسانها است، افزود: شهدای مدافع سلامت در این فضای اخیر دریچه دیگری را در زمینه شهادت باز کردند.
وی به شباهتهای دوران دفاع مقدس با شیوع ویروس کرونا و اقدامات جامعه پزشکی و پرستاری نیز اشاره کرد و گفت: خانواده سلامت کشور اعم از پزشکان و پرستاران به وظایف انسانی، ملی و انقلابی دیروز در سنگر دفاع مقدس و امروز در مبارزه با کرونا عمل کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کارنامه درخشان جامعه سلامت کشور در هر دو دوره، اضافه کرد: مقایسه دوران دفاع مقدس و مبارزه با کرونا نمایان کننده شباهتهای فراوانی این دورهها و تلاش کادر درمان و پرستاران است که بررسی این دو مقطع میتواند نقشه راهی برای آینده کشور هم در حوزه سرمایه انسانی و هم علمی باشد.
صالحی در ادامه وجود پیک و موجها را یکی از شباهتهای دفاع مقدس با مبارزه با کرونا عنوان و تصریح کرد: انجام عملیاتها و تعداد زیاد مجروحان و شهدا پیکها و موجهای دوران دفاع مقدس بود که بار سنگین آن بر دوش کادر درمان و سلامت بود برای مثال در عملیات کربلای ۵ حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر مجروح شدند که این بار سنگینی بر دوش کادر درمان کشور که با کمبود امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی مواجه بود وارد کرد.
وی با اشاره به اینکه نمونههای فراوانی از این دست عملیاتها و بمباران در طول هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم، بیان کرد: در دوره شیوع کرونا نیز تاکنون سه موج داشتهایم که حجم فراوان مراجعه بیماران به مراکز درمانی شباهت با همان عملیاتها دارد اما در این دوره نیز کادر درمانی کشور در میدان حضور داشت.
مبارزه در خط مقدم سلامت با وجود کمبودها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به غیر قابل پیش بینی بودن این دورهها، گفت: نبود امکانات درمانی و پزشکی در دوران دفاع مقدس با تحریمها وعدم اجازه ورود دارو به کشور شباهت دارد.
صالحی، یکی دیگر از موارد شباهت دوران دفاع مقدس و کرونا را در معرض خطر بودن کادر درمان و پرستاران برشمرد و اظهار کرد: در هر دو دوره خطرها یکسان است پزشکان و پرستاران که در این فضا کار میکنند در خط مقدم هستند و همان شبهات سالهای دفاع مقدس را دارد. در هر دو دوره پزشکان و کادر پرستاری ما در معرض خطر بالا قرار داشته و امروز نیز دارند.
وی با بیان اینکه مواجه شدن با پدیدهها ناشناخته همانند شیمیایی دوران دفاع مقدس با کرونا یکی دیگر از شباهتهای این دوره است، افزود: در سالهای پایانی دفاع مقدس با پدیده بمبارانهای شیمیایی که ناشناخته بود مواجه شدیم امروز در کرونا هم با زوایای ناشناخته مواجه هستیم. در همان دوران کادر درمان در این زمینه با چالش مواجه شده و به دنبال راه درمان افراد شیمیایی بودند موضوعی که امروز در زمینه کرونا نیز تکرار شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به اقدامات جهادی کادر درمان و پرستاران هم در دوران دفاع مقدس و هم امروز در مبارزه با کرونا اشاره کرد و ادامه داد: کادر درمان در دوران دفاع مقدس خود را همانند رزمندههای در خط مقدم میدیدند امروز نیز در عرصه سلامت با همان روحیه و انگیزه جهادی پیوسته و مستمر تلاش میکنند.
وی با اشاره به اینکه اگر ما در میدان نظامی اسطوره، سرباز و رزمنده داشتیم در عرصه سلامت در میان کادر درمان و پرستاران نیز چنین افرادی با همان روحیه وجود داشتند، ادامه داد: امروز نیز در عرصه مبارزه با کرونا کادر درمان و پرستاران بدون در نظر گرفتن خطرات آن جهادی حضور دارند.
صالحی با اشاره به در پیش بودن روز پرستار، گفت: افتخاری بود که در آستانه این روز به صورت تصویری و مجازی در خدمت خانواده شهیده «نرجس خانعلی زاده» باشیم. این شهیده بزرگوار نیز ویژگیهای خاص خود را داشت که نشان دهنده فرآیند زندگی وی تا شهادت است. به فرموده شهید بزرگوار سردار شهید سلیمانی کسی به شهادت میرسد که شهادت گونه زندگی کند.
فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در این دیدار با اشاره به اینکه این شهیده نخستین شهید سلامت کشور و استان در مبارزه با کرونا بوده است، اظهار کرد: هر کاری که مردمی شود قطعاً ماندگار خواهد بود؛ در زمینه شهادت «نرجس خانعلیزاده» نیز مردم گیلان پیگیر احوالات این خانواده در این مدت بودهاند.
وی با بیان اینکه این شهیده اهل قلم بوده و در این مدت یادداشتهایی از وی در رسانهها منتشر شده است، افزود: در آخرین دست نوشته از این شهیده به یادگار مانده به رسالت زینبگونه خود یعنی پرستاری با نوشتن این جمله که «این نامه را بخوان اما یادت نرود که دستت را بشوری» نیز اشاره کرده است.
فاضلی در ادامه با اشاره به اینکه شغل پرستاری و همدل بیماران بودن برای وی به یک اصل تبدیل شده بود، گفت: خانواده شهیده نرجس خانعلیزاده جزو خانوادههای فرهیخته و ارزشمند در سطح استان گیلان محسوب میشوند؛ قطعاً خداوند اجر این شهادت را به واسطه درخور بودن این خانواده به فرزندشان عنایت کرده است.
در ادامه این ارتباط زنده تصویری پدر شهیده نرجس خان علیزاده یادآور شد: خداوند این دختر را به ما هدیه داد و ما نیز در راه رضای خدا او را هدیه کردیم، دخترم تمام دغدغهاش کار درمانی و پزشکی بود،. زمانی که هیچکس نمیدانست با چه هیولایی روبرو هستیم وارد میدان مبارزه شد و تا شهادت از مبارزه دست برنداشت.
همچنین مادر شهیده نرجس خان علیزاده نیز با آرزوی سلامتی برای تمام مردم دنیا و کشورمان از خداوند متعال نجات هرچه سریعتر دنیا از این ویروس را طلب کرد.
حجتالاسلام روحانی امام جمعه شهرستان رودسر نیز در یک ارتباط زنده تصویری از شهر رودسر گیلان تصریح کرد: شهیده نرجس خان علیزاده یک افتخار برای استان گیلان است، این پرستار اولین شهیده مدافع سلامت بود، باید به چنین فرزندان برومندی افتخار کرد، مدافعان سلامت با تماموجود در بیمارستانهای کشور تلاش میکنند و جان خود را به خطر میاندازند تا جان مردم سلامت بماند.
دیدگاه