واکنش 4 نماینده مجلس به برکناری وزیر بهداشت

وزیر بهداشت برکنار شد/ باقر لاریجانی از دانشگاه علوم پزشکی رفت

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از دلایل عمده عزل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این بود که کمبود ارز در حوزه دارو را اعلام می‌کرد و از اختصاص ارز به اقلام غیر‌ضروری انتقاد می ‌کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: برای همگان آشکار است که رئیس جمهور این تصمیم را تحت فشار برخی از نزدیکان خود اتخاد کرده چرا که وی به توانمندی‌های وزیر بهداشت واقف بود.

بالاخره مرضیه وحید دستجردی، نخستین وزیر زن در جمهوری اسلامی ایران برکنار شد.

احمدی نژاد4

به گزارش دیارمیرزا،  پایگاه اطلاع رسانی دولت  خبر داد: رییس جمهور در حکمی محمد حسن طریقت منفرد را به عنوان «سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» منصوب کرد.
متن حکم محمود احمدی نژاد برای سرپرست وزارت بهداشت به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای دکتر محمد حسن طریقت منفرد

سلام علیکم

نظر به تعهد و تجربیات ارزشمند و به استناد اصل یکصد و سی و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جنابعالی را به سمت «سرپرست وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی» منصوب می نمایم.

ساماندهی طرح عظیم پزشک خانواده، امر دارو و درمان، رسیدگی به بهداشت و تغذیه مردم ، عدالت آموزشی و بهداشتی و درمانی و کاهش هزینه های مردم در این بخش در اولویت کاری این وزارت مهم است.

اطمینان دارم که جامعه خدوم بهداشتی و درمانی کشور با نیت خدمت صادقانه به ملت بزرگ ایران شما را در این ماموریت خطیر یاری خواهد کرد.

امیدوارم با استعانت از خداوند منان و استفاده از همه ظرفیت علمی و اجرایی موجود در وزارت وتمام دانشگاهها و مراکز آموزش علوم پزشکی کشور و در سایه توجهات حضرت ولی عصر(عج) در انجام این ماموریت خطیر موفق باشید.”

در هفته گذشته شایعاتی درباره برکناری مرضیه وحید دستجردی شنیده شد، اما رحیمی، معاون اول رییس جمهور گفت تا وقتی احمدی نژاد هست، خانم وزیر هم هست.

گفته شده است یکی از دلایل اختلاف رییس جمهور و وزیر بهداشت به دلیل حضور باقر لاریجانی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و قائم مقام وزیر بوده است.

وحید دستجردی 1    نامه نگاری های باقر لاریجانی و وزیر بهداشت

همچنین باقر لاریجانی در نامه ای از دانشگاه علوم پزشکی تهران خداحافظی کرد. هرچند این خداحافظی را دستجردی نپذیرفته بود.

در نامه لاریجانی به وزیر بهداشت آمده است: “از آنجا که علی رغم تمامی تلاشی که جنابعالی برای ثبات مدیریتی این مجموعه به عمل آوردید، تدبیر دیگری برای اداره این نهاد علمی ارزشمند در نظر گرفته شده است، ضمن سپاس و عرض تسلیم در برابر تقدیرات الهی و با رخصت از سرکارعالی به عنوان وزیری پرتلاش، ارزشمند و خستگی ناپذیر که توانستید الگویی موفق از مدیریت کلان در عرصه سلامت را در کشور ارائه نمایید و با توجه به شرایط، مسئولیت اداره دانشگاه علوم پزشکی تهران و شورای سیاست گذاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را به همکاران محترم دیگری که مجموعه را اداره خواهند کرد می‌سپارم.
طی سالیان همکاری در قالب مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تهران و شورای سیاست گذاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تلاش های زیادی برای ارتقای آموزش و پژوهش و ارتقای خدمات سلامت توسط همکاران محترم دانشگاه علوم پزشکی تهران، ستاد وزارتی، دانشگاه های علوم پزشکی کشور و همکاران شورای سیاست گذاری به عمل آمد.
بدون تردید این تلاش ها بدون هدایت الهی و عنایات حضرت حجت(عج) و حمایت و هدایت حضرتعالی به بار نمی نشست. لذا ضمن تشکر از همه همکاران محترم به خاطر همراهی مسئولانه و مشارکت دلسوزانه در پیشبرد این خدمات از همراهی و هدایت سرکار عالی تشکر می کنم.”

همچنین در پاسخ دستجردی به لاریجانی آمده است: “دستاوردهای سالهای اخیر وزارت بهداشت در عرصه های مختلف محصول همدلی، هماهنگی و همکاری مدیران مجموعه بوده است. بنده اصرار دارم که این مجموعه مدیران بالاخص حضرتعالی تا پایان مسئولیت اینجانب با وزارت بهداشت همکاری نمایید. اینجانب فشارهای وارده از جانب مدیریت اجرایی کشور برای تغییر ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران را که به تعبیر مقام معظم رهبری نماد آموزش عالی کشور است به مصلحت نظام سلامت نمی دانم و بر اساس شناخت بیش از سه دهه از جنابعالی اطمینان دارم که سکان کشتی علم و دانش بدست شخصیتی مدیر، دانشمند و امین سپرده شده است. بر این اساس از جنابعالی می خواهم به همکاری خود تا پایان دوران مسئولیت اینجانب ادامه داده و رسالت خطیر هدایت عرصه دانشگاه را همچنان تقبل فرمایید.”

فارس گزارش داد که گفته می‌شود حسن امامی رضوی معاون درمان وزارت بهداشت نیز جای باقر لاریجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران را گرفت.

خستین واکنش های نمایندگان مجلس شورای اسلامی از برکناری اولین وزیر زن کابینه در جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی آغاز شده است. به طوریکه رسول خضری عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از نحوه برکناری وزیر بهداشت از سوی محمود احمدی نژاد به خبرآنلاین می گوید: این اقدام نشان می دهد دولت حتی در زمینه بهداشت و درمان مردم هم سیاسی و ناکارآمد برخورد می کند، چرا که برکناری خانم دکتر دستجردی تنها پاک کردن صورت مسئله است و به هیج وجه نمی تواند مشکلات دارویی در این زمینه را حل کند.

او می افزاید: دولت ظاهرا وزیری می خواهد که وقتی ارز دارویی به آن وزارت خانه تعلق نگرفت بگویید ارز دارویی تعلق گرفته است و حقایق موجود برای درمان مردم را نادیده بگیرد.
خضری با تاکید بر اینکه جلسه شورای عالی پزشکی روز شنبه برای پیگیری این موضوع تشکیل می شود، می گوید: این اقدام دولت کاملا با اغراض سیاسی همراه بوده است ومی تواند خدمات این وزارتخانه مهم را در این مقطع حساس با مشکلات متعددی مواجه کند، به همین دلیل ما در روز شنبه در شورای عالی پزشکی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا خللی در امر درمان مردم ایجاد نشود.

ردپای جریان انحرافی در برکناری وزیر بهداشت
همچنین جواد جهانگیرزاده در واکنش به برکناری وزیر بهداشت، از سوی رئیس جمهور، گفت: با توجه به رفتارها و گفتارهای رئیس جمهوری چنین اتفاقی قابل انتظار بود و واقعیت این است که دولت دهم توانمندترین وزیر خود را از دست داد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی به خانه ملت گفت: به راحتی می‌توان ردپای جریان انحرافی را در صدور این برکناری مشاهده کرد چرا که وزیر بهداشت همواره مخالف این جریان و نفوذ آن در درون دولت بود.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: یکی از دلایل عزل مرضیه وحید دستجردی در واقع تاکید وی بر لزوم توانمند سازی بخش بهداشت و درمان و عدم سرسپردگی به برخی افراد خاص در درون دولت بود.
وی یادآور شد: اخیراً رئیس جمهور با رفتار و اظهارات خود فضای کشور را دچار التهاب و ناآرامی ساخته و این تصمیم نیز می تواند موجبات ایجاد شک و التهاب در بخش بهداشت و درمان را فراهم آورد.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی توضیح داد: معاون اول رئیس جمهور چندی پیش اعلام کرد که تا زمانی که این دولت برقرار است وزیر بهداشت نیز در کابینه خواهد ماند ولی تنها پس از گذشت چند روز این تصمیم در مورد وزیر مذکور اتخاذ شد و این امر نشانگر آن است که نمی توان روی صحبت‌ها و اظهارات دولت دهم حساب کرد.

رئیس جمهور باید درباره این عزل نابه هنگام به مردم توضیح دهد

مجلس1از طرف دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه زمان و موقعیت برکناری وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مناسب نبود، تاکید کرد: رئیس جمهور باید درباره این عزل نابه هنگام به مردم توضیح دهد.
به گزارش خانه ملت احمد آریایی نژاد درباره عزل ناگهانی مرضیه وحید دستجردی از سمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تصریح کرد: با توجه به ماه های باقیمانده تا پایان دولت دهم، زمان و موقعیت عزل وزیر بهداشت ،درمان و اموزش پزشکی مناسب نبود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر چه جابجایی و برکناری وزرا از اختیارات رئیس جمهور است اما عقل مصلحت اندیش می گوید زمان برای انجام این کار مناسب نبوده است و رئیس قوه مجریه باید در باره این عزل ناگهانی، در چارچوب قانون به مردم توضیح دهد.
آریایی نژاد، با بیان اینکه شرایط ایجاب می کند که آرامش و ثبات در کشور برقرار باشد، تاکید کرد: اگر مسئولان با اقدامات خود آرامش کشور را برهم زنند، باید جوابگوی مردم باشند و بر این اساس رئیس جمهورکه با رای مردم انتخاب می شود باید در مقابل ملت پاسخگو باشد.
وی یادآور شد: البته چندی قبل بحث هایی بر سر عزل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سوی رئیس جمهور مطرح شد که مجلس و کمیسیون بهداشت و درمان از وزیر دفاع کرده و تلاش کردند که این کار انجام نشود اما به نظر می رسد اواخر عمر هر دولتی، کسانی که یار غار دولت نیستند، زمینه برای عزل آنها فراهم می شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تصریح کرد: مسائلی پشت پرده وجود دارد اما اینکه در هیات دولت چه می گذرد، ما از آن بی خبر هستیم، اما آنچه باعث روشنگری می شود و جلوی سوءاستفاده دشمنان را می گیرد این است که رئیس جمهور باید توضیحات لازم را برای اقناع افکار عمومی ارائه دهد.

رئیس جمهور تحت تاثیر نزدیکان خود وزیر بهداشت را برکنار کرد
سید‌شریف حسینی در واکنش به برکناری وزیر بهداشت، به خانه ملت گفت: تغییر در کابینه یکی از اختیارات رئیس جمهور است ولی شرایط زمانی و مکانی و همچنین نحوه عزل وی این طور القا می کند که وزیر بهداشت عملکرد مناسبی نداشته در صورتی که همگان واقف هستند که وی یکی از توانمندترین وزاری دولت دهم بود.

Share