خبرنگار صدای جامعه است
روز خبرنگار بهانه است برای دولتها و مسئولان و مردم و خود خبرنگار که ارزش قلم خبرنگار را بدانند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ام البنین فتوحی، فعال رسانه و عضو هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانه های گیلان به مناسبت ۱۷ مرداد نوشت:
خبرنگاری حرفهای است که انتخابش نمیکنی بلکه انتخابت میکند، پرسشگری و مطالبگر بودن نه برای اهداف شخصی بلکه به نفع جامعه از خصوصیات بارز یک خبرنگار است و جز مشاغل سخت و زیانآور محسوب میگردد. خبرنگار ترس و مصلحت برایش معنی و مفهومی ندارد و کافی است رویداد و حادثهای رخ دهد تا خود را به سرعت به محل حادثه برساند تا آن واقعه را کامل و بدون نقص اطلاعرسانی کند بدون آنکه به خطراتش فکر کند.
خبرنگار صدای جامعه خود است و معتقدم که نمیتواند جناحی و حزبی کار کند و تنها جناحش مردم و تنها حزبش عملکرد مسئولان است.
خبرنگار با میز و صندلی قهر است و از اینکه در یک جا بایستد بیزار است. خطر دوست و یارش و سانسور و قطع قلم کردن دشمن جانش است.
خبرنگار نمیتواند قضاوت کند اما میتواند به میز محاکمه بکشاند، امین مردم است و دردها و مشکلاتشان را میشنود و بیکم و کاست بیان میکند. همه اینها را گفتم تا گوشهای از این حرفهی پرخطر اما هیجانانگیز را بیان کنم.
و اما چند کلامی درباره تاثیر این حرفه بر افکار عمومی. آنچه بر خبرنگار تکلیف است، هدایت درست افکار عمومی و آرامش جامعه است. گاهی شاهد این هستیم که برخی رسانهها برای آنکه اخبارشان بیشترین لایک و بازنشر را داشته باشند شروع به نشر اخبار کذب با تیترهای جنجالی میکنند و یا به نقد دستگاهها و عملکرد مسئولان بدون آنکه حتی یک روز کاری آن مدیر و یا مسئول را مورد بررسی قرار داده باشند، میپردازند.
حتی گاهی شاهد هستیم که رسانه ابزاری برای انتقام جویی شخصی افراد از یکدیگر میشود و به هیچ وجه به تبعات آن در جامعه توجه نمیکنند.
باید بدانیم این قلم که به دست ما امانت است، بسیار با ارزش و حتی خداوند به آن قسم خورده و نمیتوان به راحتی آن را فروخت و بیارزشش کرد.
این روزها شاهد جنگ هابی در گوشه گوشه دنیا هستیم، جنگهایی که گاه چند روز و گاه چند ماه طول میکشد اما بلاخره اول و آخر دارد و روزی به پایان میرسد اما جنگ رسانهای طولانیترین جنگی است که در دنیا آغاز شده و هر روز این جنگها با ظهور تکنولوژیهای جدید شدیدتر و غیر قابل کنترل میشود و اگر مردم دانش رسانهای درست نداشته باشند به راحتی در این جنگ شکست خواهند خورد و چه کسی باید این دانش را تقویت کند، خبرنگاران آگاه به امور و همراه با دانش بسیار، اما اگر خود خبرنگار در تله این جنگ افتاد جامعه نیز سقوط خواهد کرد. پس باید به عنوان خبرنگار بدانیم که چه مینویسیم و چگونه منتشر میکنیم.
هدایتگر واقعی، خبرنگاران هستند و لازم است قبل از همه چیز آموزشهای لازم را به این قشر مطالبهگر ارائه بدهند. اینگونه خواهد شد که هرکسی فکر نکند چون میتواند دو خطی را بنویسد یعنی خبرنگار است.
سربازان واقعی جنگ رسانهای در دنیا خبرنگاران هستند پس دولتها باید بیشتر به این قشر توجه کنند.
اینکه گمان کنند در کل سال یک روز متعلق به خبرنگاران است و در بقیه روزها نادیده گرفته شوند سبب میگردد که سرباز این جنگ بعضا در این مصاف، عملکرد مطلوبی نداشته باشد.
روز خبرنگار بهانه است برای دولتها و مسئولان و مردم و خود خبرنگار که ارزش قلم خبرنگار را بدانند و توجه ویژهای به این حرفهی کم درآمد اما پر تاثیر داشته باشند.
دیدگاه