رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت؛

پیاده راه فرهنگی رشت باید شبیه به پیاده راههای معروف در دانمارک، اسلواکی و اسکاتلند شود

رضویان گفت: در سه ضلع  منتهی از خیابان‌های شریعتی، امام خمینی (ره) و سعدی جداره بیرونی ساختمانهای قدیمی مرمت و نوسازی و منظر شهری در این محدوده ترمیم گردد و در زیبایی چیزی شبیه پیاده راههای معروف در دانمارک، اسلواکی و اسکاتلند، شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت در جلسه این کمیسیون اظهار کرد: از آغاز شروع به کار کمیسیون توسعه پایدار برای آغاز راهی که به توسعه‌ای پایدار بیانجامد بر دو محور آموزش و توسعه گردشگری برمبنای سه مفهوم فرهنگ، انسان و اقتصاد تاکید داشته ام.

وی بیان کرد: متاسفانه علی رغم اینکه رشت بنابر اعلام مرکز آمار ایران جزء بیست شهرستان پربازدید کشور قرار دارد اما بر اساس مطالعات صورت گرفته بیش از ۶۰ درصد گردشگرانی که به آن وارد شده‌اند اقامت چند روزه نداشته و  فقط از آن گذر کرده اند.

رضویان با اشاره به اینکه اطلاق شهر گذرگاهی به رشت نه درشان این شهر است و نه درشان مردمان فرهیخته آن، خاطرنشان کرد: در این باره از تاثیر ادارات متولی توسعه زیرساخت‌ها و نیز سازمانهای متولی امر فرهنگ، نهاد مدیریت شهر و  اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری که در ساخت تصویر نامتجانس این شهر با هویتش نقش داشته‌اند نمی توان چشم پوشی کرد.

عضو شورای شهر رشت با اشاره به موقعیت  ویژه پیاده راه فرهنگی گفت: میدان مرکزی شهر یا همان میدان شهدای ذهاب که در سالیان اخیر پیاده راه فرهنگی خطاب می‌شود از ظرفیت‌های کم نظیری برای جلب توجه گردشگران داخلی و خارجی برخوردار است اما شوربختانه آنچنان که باید و شاید از آن بهره گرفته نمی‌شود و به برگزاری چند مراسم ملی و مذهبی یا برپایی نمایشگاه‌هایی با طراحی بی‌روح و زُمخت محدود شده است، مسئول زینت بخشیدن آن با رویدادهای فرهنگی متنوع و مداوم که با وسعت نظر، آحاد جامعه را در بر بگیرد کیست؟

رضویان افزود: چرا با تساهل و تسامح پرداخت شرافتمندانه به امر هنر، فرهنگ فولکلور، رویدادهای تاریخی و ایثارگری مردم در جنگ هشت‌ساله که جوانان رشت تقدیم دفاع از میهن و اعتقادات شدند مسکوت و متوقف مانده؟ این پرسش‌ها نه از آن روست که پاسخ‌ها را نمی‌دانیم بلکه از این جهت است که اهمیت وظایف  را به متولیان  متذکر شویم.

رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت ادامه داد: بارها عنوان کرده‌ام که عزمی جدی می‌بایست به کار بسته شود و در سه ضلع  منتهی از خیابان‌های شریعتی، امام خمینی (ره) و سعدی جداره بیرونی ساختمانهای قدیمی مرمت و نوسازی و منظر شهری در این محدوده ترمیم گردد و در زیبایی چیزی شبیه پیاده راههای معروف در دانمارک، اسلواکی و اسکاتلند، شود و اینها جاذبه‌هایی است که می‌تواند برای رشت ارزش افزوده ایجاد کند و در حقیقت گردشگری است که می‌تواند اقتصاد خرد شهروند عزیزمان را رونق بخشیده و وضعیت معیشت را بهبود بخشد.

رضویان با تاکید بر اینکه چرا باید اجازه دهیم دیدگاه‌های کوچک و بسته ما را احاطه کرده و رشت را شبیه زیباترین نقاط اروپا ترسیم نکنیم؟، بیان کرد: هرچند به گوینده  این پاسخ رندانه را نیز  می‌توان داد که این سخنان دور از واقعیت است چون شهر سالهاست با موضوعات روزمره‌اش دست به گریبان است و نتیجه  شایسته‌ای نیز دریافت نمی‌کند.

عضو شورای شهر گفت: امروز هرچه مردم در مذمت کاستی‌ها بگویند حق  دارند چون ما مردم را به شکلی واقعی در تصمیمات خود نمی‌بینیم باید باور کنیم که وظیفه داریم  ذیل قانون اساسی کشور نظرات و خواسته‌های ایشان را برآورده کرده و در آن راه بکوشیم که البته امروز پرداخت به این مسئله جای کار بسیار دارد.

وی افزود: مردم از ما شهری آبرومند می‌خواهند، شهری خوش رنگ، شهری سبز، شهری که کرامت انسانی در آن والا باشد اما با جود تذکرات متعدد کسی به دنبال نوسازی شهر و بالابردن کیفیت زندگی نیست و در حقیقت پرداخت مهندسی به مسائل انسانی شهروند را دچار سرخوردگی کرده است.

Share