طرح میثاق و «فقدان اعتماد عمومی» رشتوندان
آغاز ساخت هم زمان چندین تقاطع غیر هم سطح، بازگشایی محورهای مختلف، توسعه فضای سبز، ساماندهی لندفیل سراوان، باز کردن کلاف پیچیده چند طرح سرمایهگذاری بزرگ و ارائه خدمات الکترونیک به رشتوندان نشانههای واضحی از این ادعا است؛ که رشت، زادگاه زیبای من در ماههای اخیر به صورت فزایندهای در مسیر تحول قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، یوسف گلشن مشاور اجرایی شهردار رشت در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت:
آغاز ساخت هم زمان چندین تقاطع غیر هم سطح، بازگشایی محورهای مختلف، توسعه فضای سبز، ساماندهی لندفیل سراوان، باز کردن کلاف پیچیده چند طرح سرمایهگذاری بزرگ و ارائه خدمات الکترونیک به رشتوندان نشانههای واضحی از این ادعا است؛ که رشت، زادگاه زیبای من در ماههای اخیر به صورت فزایندهای در مسیر تحول قرار گرفته اما آنچه که بخش زیادی از توان مدیریت شهری را معطوف به خود کرده است نه رعایت الزامات فنی و تامین مالی آن بلکه تلاش برای غلبه بر ذهنیت «فقدان اعتماد عمومی» به بلدیه خانه رشت و مدیریت انتقادات ناشی از آن میباشد.
درک تاثیرات این ذهنیت بر واقعیت، برای تصمیم سازان شهرداری یک امر حیاتی است زیرا این نهاد عمومی، هنگامی میتواند از کارایی بیشتری برخوردار باشد که اعتماد شهروندان را به عنوان سرمایه اجتماعی به دست آورد و از آن در جهت پیشرفت شهر بهره برد.
همگان بر این نکته واقفند که در سالهای اخیر بخش زیادی از سرمایه اجتماعی شهرداری رشت که ذکر دلایل آن خارج از موضوع این نوشتار میباشد ضربههای اساسی دیده است.
در چنین شرایط بغرنجی شهرداری رشت ابتدا باید اعتماد شورای شهر را برای اجرای پروژههای میثاق کسب میکرد که این اعتماد نسبی با تصویب آن به دست آمد. همچنین جلب حمایت نهادهای حاکمیتی در قوای سهگانه و اعضای شورای تامین ضروری به نظر میرسید که اگر اینگونه نبود بسیاری از پروژهها مذکور در زمان کوتاه اجرایی نمیشد.
حالا که در هر گوشهای از شهر کارگاه عمرانی برپا شده و رشت در مسیر تحول قرار گرفته است بزرگترین گروهی که به این پروژهها با نگاه تردید جدی مینگرند خیل عظیمی از مردم هستند.
مشکل این بیاعتمادی آنچنان است که برای هیچ کدام از پروژههای بزرگ شروع شده حتی یک مراسم کلنگ زنی ساده و مرسوم همیشگی نیز برنامه ریزی نشد تا برای مردم خاطرات کلنگ زنی و افتتاحهای نمایشی تداعی نشود.
برای حل معضل بیاعتمادی اگرچه اطلاعرسانی مناسب شرط لازم است اما کافی نیست لذا آنچه که مهم است باید صبر پیشه نمود و فقط کار، کار و کار کرد تا قولهای داده شده محقق گردند و به موازات پیشرفت مناسب پروژه ها، دیوار بیاعتمادی کوتاهتر شود.
انشاالله
البته چارهای نیست به همین نوشته نیز به عنوان شعار نگاه میشود!
دیدگاه