رئیس جهاد کشاورزی گیلان مطرح کرد

درخواست بازنگری در محاسبه سرانه مصرف برنج و شناسنامه دار شدن کیوی صادراتی گیلان

رئیس جهاد کشاورزی گیلان، بر ضرورت شناسنامه دار کردن باغات کیوی با کد کیو.آر(QR) تاکید کرد و گفت: یکی از رویکردهای جهاد کشاورزی استان گیلان، شناسنامه دار کردن کیوی است تا این محصول صادراتی را بنا به خواست بازار کشورها صادر کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، صالح محمدی در حاشیه جلسه شورای کشاورزی شهرستان تالش در گفت وگو با ایسنا، به اهمیت موضوع کشاورزی در غرب استان با محوریت برنج، کیوی و زنبورداری اشاره کرد و گفت: در این جلسه به بررسی مسائل و سیاست های حاکم بر بخش کشاورزی استان و کشور پرداخته شد.

وی خرید برنج مازاد کشاورزان شالیکار را یکی از دغدغه های حوزه کشاورزی دانست که در جریان سفر مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی به استان گیلان و پیگیری های استاندار مورد توجه قرار گرفت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برگزاری نشست های متعدد با معاون اول رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی پیرامون خرید تضمینی برنج، اضافه کرد: مقرر بود فروشگاه های زنجیره ای اقدام به خرید ارقام کیفی همچون هاشمی و کاظمی کنند و کار آغاز شد، اما با قیمت پایین و لذا مراتب را به وزارت جهاد کشاورزی انعکاس دادیم تا تجدیدنظر لازم در قیمت ها صورت گیرد و هزینه های تولید برنج و سود متعارف شالیکاران که با رنج و زحمت زیاد این محصول را به دست می آورند، در نظر گرفته شود.

محمدی، غرب گیلان را از قطب های تولید کیوی دانست و اضافه کرد: کیوی علاوه بر ارزآوری، در این منطقه اشتغال ایجاد کرده و لذا تاریخ صادرات این محصول باغی را مورد بررسی قرار دادیم که از اهمیت زیادی برخوردار است. با پیگیری های صورت گرفته با معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و هماهنگی های انجام شده با گمرکات ایران، به زودی زمان شروع صادرات را اعلام می کنیم.

وی با اشاره به گرمای هوا در مرحله قندگیری این میوه و لزوم توجه به ملاحظات بازارهای جهانی، خاطرنشان کرد: کیفیت کیوی باید به گونه ای باشد که بازار خودمان را از دست ندهیم.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان از راه اندازی میز تخصصی کیوی به دلیل اهمیت موضوع در استان خبر داد و عنوان کرد: اساتید دانشگاه و فعالان بخش تولید و تجارت و سردخانه داران و باغداران و بازرگانان عضو این میز تخصصی هستند تا مسائل میوه کیوی لحاظ و کمترین آسیب در فرایند تولید و صادرات به این محصول وارد شود.

وی همچنین بر ضرورت شناسنامه دار کردن باغات کیوی با کد کیو.آر(QR) تاکید کرد و گفت: امروزه بسیاری از کشورها از طریق کد کیو.آر سلامت محصول را رصد می کنند و لذا یکی از رویکردهای جهاد کشاورزی استان گیلان، شناسنامه دار کردن کیوی است تا این محصول صادراتی را بنا به خواست بازار کشورها صادر کنیم.

محمدی، کد کیو.آر را از الزامات مصرف کیوی در کشورهای خارجی دانست و بیان کرد: اگر کشوری از ما کد کیو.آر بخواهد و ما نداشته باشیم، امکان صادرات آن محصول وجود نخواهد داشت. در واقع کد کیو.آر شناسنامه باغ است و هر باغدار باید به کمک مسئول فنی، کلیه فعالیت های باغبانی اعم از نوع کود و زمان مصرف و میزان مصرف آن و زمان هرس و روش مبارزه با آفات و بیماری ها و نوع کنترل کننده ها و حشره کش های بیولوژیک و… را ثبت کند تا سلامت میوه و مدیریت باغ تحت کنترل بوده و در صورت صادرات به هر نقطه دنیا، این شناسنامه قابل ملاحظه باشد.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه باغات درجه دو و درجه سه کیوی باید به درجه یک ارتقا پیدا کنند، افزود: مصرف بهینه آب و استفاده از شیوه های نوین باغداری نیز در دستور کار است.

وی در ادامه به سه خواسته سازمان جهاد کشاورزی استان از وزارتخانه مربوطه و کمیسیون کشاورزی مجلس برای حمایت از کشاورزان و پایداری تولید اشاره کرد و متذکر شد: می خواهیم که میزان تولید برنج در استان های برنج خیز مشخص شود و سرانه مصرف برنج با تغییر الگوی مصرف خانوار از ۳۵ کیلو به ۳۰ کیلو برسد؛ همچنین مصوبه ممنوعیت واردات برنج تا چهار ماه پس از زمان برداشت اجرایی شود، زیرا این مصوبه در سال گذشته لغو شد و واردات برنج به تولید داخل ضربه زد.

Share