انبارهای چای سنواتی بازگشایی نمی شوند | افزایش ذائقه خانوارها به مصرف چای ایرانی
رئیس سازمان چای کشور گفت: انبارهای چای سنواتی بازگشایی نمی شوند تا تولیدکنندگان بتوانند با آرامش خاطر به کار خود ادامه دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، حبیب جهانساز در گفت و گو با ایسنا با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی محصول باغات چای کشور نسبت به سال گذشته اظهار کرد: این افزایش تولید با عملیات به زراعی و احیاء مجدد باغات رها شده و همچنین پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به چایکاران و کارخانجات حاصل شده است.
وی افزود: برای حمایت از تولیدکنندگان چای کشور، انبارهای چای سنواتی بازگشایی نمی شوند تا تولیدکنندگان بتوانند با آرامش خاطر به کار خود ادامه دهند.
جهانساز خاطرنشان کرد: چای های سنواتی بیش از ۲۰ سال است که در انبارها باقی مانده اند و به هیچ وجه قابل مصرف خوراکی نیستند و فقط برای مصارف صنعتی هستند.
۱۸هزار تن چای سنواتی در انبار
وی میزان چای سنواتی در انبارهای تعاون روستایی را ۱۸ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: الان وقت تعیین تکلیف چای سنواتی نیست. فعلا پلمب است و در انبارها نیز بسته است.
رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه بیرون آمدن چای سنواتی در زمان تولید این محصول ممکن است جو روانی ایجاد کند، خاطرنشان کرد: ترجیح می دهیم چای سنواتی فعلا در همین حال بماند تا زمانی که چای سال به فروش برود.
وی افزود: چای سنواتی در انبار ها به حکم مرجع قضایی پلمب شده است و کسی نمی تواند آن را باز کند.
جهانساز با بیان اینکه حتی صلاح نیست فعلا چای سنواتی به کشورهای متقاضی صادر شود که می خواهند با آن کار صنعتی انجام بدهند، گفت: تا تعیین تکلیف چای تولیدی امسال، این امر به قوت خود باقی است.
وی در خصوص دستور مصرف چای داخلی در دستگاه های دولتی تصریح کرد: همچنان این دستور در حال اجراست و ذیحسابان دقت کنند حتی چای هایی که نام ایرانی دارند اما خارجی هستند، نباید خریداری شوند و مشمول این محدودیت می شوند.
افزایش ذائقه خانوارها به مصرف چای ایرانی
رییس سازمان چای کشور ادامه داد: چای ایرانی کاملا سالم است و به همبن دلیل مصرف خانوارهای ایرانی نیز به سمت چای داخلی روز افزون است و باید مراقبت کنیم این ذائقه خراب نشود.
وی افزود: با مدیریت چای خارجی از نظر حجم واردات و تولید چای خوب علاوه بر حفظ بازارهای هدف داخلی کمک خواهد شد تا صادر کنندگان چای داخلی نیز از آسیب به دور بمانند.
جهانساز با بیان اینکه ۷۰ درصد چای مورد نیاز داخل کشور با چای داخلی تامین می شود، گفت: در حال حاضر برداشت چین سوم برگ سبز چای در استانهای گیلان و مازندران در حال انجام است.
استحصال بیش از ۲۲هزار تن چای خشک در کشور
وی با بیان اینکه از ابتدای اردیبهشت ماه تا امروز بیش از ۹۸ هزارتن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران خریداری شده است که ۵۸ درصددرجه یک و ۴۲ درجه دو است، گفت: از این مقدار برگ سبز خریداری شده بیش از ۲۲ هزار تن چای خشک استحصال شده است.
جهانساز خاطرنشان کرد: کارخانجات چایسازی آماده تولید چای خشک هستند و از چایکاران تقاضا داریم با برداشت صحیح برگ سبز چای در تولید چای با کیفیت به مدیران واحدهای تولیدی کمک کنند.
دیدگاه