انواع شیرین کنندههای طبیعی و مصنوعی | معرفی ۸ شیرین کننده برتر شیمی سنتر
شیرین کنندههای طبیعی مانند شکر، عسل و تمر برای سلامتی بدن مفیدتر هستند. با این حال، شیرین کنندههای مصنوعی نیز در بسیاری از محصولات غذایی به کار میروند.
شیرین کنندهها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم میشوند.
شیرین کنندههای طبیعی:
- شکر: شکر از نظر شیمیایی یک کربوهیدرات است که در طبیعت در میوهها و سایر منابع موجود است. شکر از نظر تنظیم قند خون، مصرف آن را با دقت باید انجام داد.
- عسل: عسل از گل ها تولید میشود و در کنار اینکه شیرین کنندهای طبیعی است، خواص آن درمانی و آنتیباکتریالی نیز دارد.
- استویا: استویا از برگ یک گیاه جنوب آمریکایی تولید میشود و دارای خواص ضد قند، ضد التهابی و ضد اکسیداسیونی میباشد.
- تمر: تمر میوهای شیرین و خوشمزه است که به عنوان یکی از منابع غذایی اصیل در مناطق گرمسیری شناخته میشود.
شیرین کنندههای مصنوعی:
- ساکارین: ساکارین شیرین کننده مصنوعی است که اولین بار در سال ۱۸۷۸ معرفی شد. این شیرین کننده برای مصارف خانگی تولید نمیشود، بلکه در صنعت غذایی به عنوان شیرین کننده استفاده میشود.
- آسپارتام: آسپارتام نوعی شیرین کننده مصنوعی است که از ترکیب دو اسید آمینه به نامهای فنیل آلانین و آسپارتیک تشکیل شده است. این شیرین کننده بسیار شیرین است و میتواند به عنوان جایگزین شکر در بسیاری از محصولات غذایی استفاده شود.
- سوربیتول: سوربیتول یک نوع الکل قندی مصنوعی است که برای شیرین کردن محصولات غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
- استیویا: استیویا شیرین کننده مصنوعی است که از گیاه استویا به دست میآید. این شیرین کننده مانند استویای طبیعی، شیرینی بالایی دارد و برای کسانی که از شیرینی مصنوعی استفاده میکنند میتواند جایگزین مناسبی باشد.
- ساکاروز: ساکاروز یا شکر خالص، شیرین کنندهای مصنوعی است که از تجزیه یا پالایش قند یا چغندر قند به دست میآید. این شیرین کننده برای تولید بسیاری از محصولات غذایی از جمله شیرینی، نوشابه، انواع شیرینیهای کودک و … استفاده میشود.
- لاکتوز: لاکتوز یک شیرین کننده مصنوعی است که به صورت گلولهای در دسترس است و برای شیرین کردن انواع محصولات از جمله دارو، محصولات شیری، خمیردندان، غذاهای آماده و … استفاده میشود.
در کل، شیرین کنندههای طبیعی مانند شکر، عسل و تمر برای سلامتی بدن مفیدتر هستند. با این حال، شیرین کنندههای مصنوعی نیز در بسیاری از محصولات غذایی به کار میروند و به دلیل شیرینی بیشتر، کمترین میزان مصرف آنها باید مدنظر قرار گیرد. بهترین راهکار برای استفاده از شیرین کنندهها، مصرف معقول آنها و استفاده از شیرین کنندههای طبیعی به جای شیرین کنندههای مصنوعی است.
خرید شیرین کننده از شیمی سنتر
در صورتی که به دنبال یک شیرین کننده مصنوعی با کیفیت و قابل اطمینان هستید، ما به شما پیشنهاد میدهیم که به محصولات ما نگاهی بیندازید. شیرین کنندههای ما برای استفاده در بسیاری از محصولات غذایی، نوشیدنیها و داروهایی که شیرین شدن آنها الزامی است، مناسب هستند.
مزیت خرید شیرین کننده از شرکت شیمی سنتر، داشتن انواعی از شیرین کنندههای با کیفیت بالا با مزایای متعدد است. از جمله، شیرین کنندههای ما به طور مستقیم از منابع خاصی تولید میشوند و توانایی تأمین نیاز مصرف کنندگان را دارند. همچنین، ما به شما تضمین میکنیم که محصولات ما دارای استانداردهای بهداشتی و کیفیتی مرتفعی هستند.
بنابراین، اگر به دنبال یک شیرین کننده با کیفیت برای استفاده در محصولات خود هستید، شما میتوانید به شرکت شیمی سنتر مراجعه کرده و محصولات ما را برای خرید در نظر بگیرید. بهترین شیرین کننده را با کیفیت عالی برای شما تأمین میکنیم.
آنچه باید درباره شیرین کننده استویا بدانیدشیرین کننده استویا یک شیرین کننده طبیعی است که از برگ و شاخههای گیاه استویا به دست میآید. این گیاه در مناطق گرمسیری جنوب آمریکا و در کشورهایی مانند برزیل، پرو و پاراگوئه رشد میکند. استویا شیرین کنندهای طبیعی است که در حال حاضر به عنوان جایگزینی برای شکر در محصولات غذایی و نوشیدنیها به کار میرود. استویا شیرین کنندهای است که دارای خصوصیاتی مانند کمکالری بودن و اثر خنثی کنندگی برای قند در خون است. به همین دلیل، استفاده از استویا به عنوان یک شیرین کننده طبیعی، برای افرادی که به دنبال کاهش مصرف قند در رژیم غذایی خود هستند، بسیار مناسب است. علاوه بر این، استویا دارای خواص ضد باکتری، ضد التهابی و آنتیاکسیدان نیز میباشد. معمولاً شیرین کننده استویا به صورت پودر یا مایع عرضه میشود و میتوانید آن را به جای شکر در نوشیدنیها، دسرها، شیرینیها و دیگر محصولات غذایی استفاده کنید. با توجه به خصوصیات شیرین کننده استویا، توصیه میشود قبل از استفاده از آن، با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید. همچنین بهتر است توجه داشته باشید که برخی افراد ممکن است به گیاه استویا حساسیت داشته باشند. ۱-ساکارزساکارز یک نوع قند است که به طور طبیعی در بسیاری از میوهها و سبزیجات وجود دارد و همچنین به عنوان یک شکر ساده شناخته میشود. ساکارز از دو مولکول گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است که با پیوند گلیکوزیدی به هم متصل شدهاند.ساکارز معمولاً به عنوان یک شیرین کننده در محصولات غذایی استفاده میشود. با این حال، مصرف زیاد ساکارز ممکن است منجر به افزایش قند خون، افزایش وزن، ریزش دندان و سایر مشکلات بهداشتی شود. برای همین، توصیه میشود که مصرف ساکارز به حداقل ممکن محدود شود. https://chemicenter.com/product/sugars ۲-سدیم ساخارینسدیم ساخارین یک شیرین کننده مصنوعی است که در بسیاری از محصولات غذایی و نوشیدنیها به عنوان جایگزین شکر استفاده میشود. این شیرین کننده توسط شرکت اسپرتام ساخته شده است و تحت نامهای تجاری مختلفی مانند سوئیتنلو و ناتریم و محصولات شیرین کننده دیگر در بازار عرضه میشود.استفاده از سدیم ساخارین به علت اینکه بسیار شیرین است و حرارت پذیری بالا دارد، در تهیه محصولات غذایی مانند نان، کیک، کلوچه، بیسکوییت، آدامس و محصولات دیگر کاربرد دارد. همچنین در بسیاری از نوشیدنیهای دیتیل هم استفاده میشود. https://chemicenter.com/product/sodium-saccharin ۳-سوربیتولسوربیتول یک شیرین کننده مصنوعی است که برای جایگزینی شکر در بسیاری از محصولات غذایی و نوشیدنیها استفاده میشود. این شیرین کننده به طور طبیعی در برخی از میوهها مانند انگور، هلو، زردآلو و سیب وجود دارد و به صورت صنعتی از گلابی تولید میشود. سوربیتول برای کاهش کالری در محصولات غذایی و نوشیدنیها استفاده میشود. به علاوه، این شیرین کننده توسط بدن به آهستگی و با مقدار کمی انرژی متابولیسمی تجزیه میشود و به همین دلیل برای کنترل قند خون در بیماران دیابتیک مفید است. همچنین، سوربیتول دارای تاثیرات ضد باکتریایی است و به همین دلیل در بسیاری از محصولات دندانپاککننده و شیرینیهای دهانی نیز به کار میرود. ۴-سوکرالوزسوکرالوز یک شیرین کننده مصنوعی است که به طور گسترده در صنعت غذایی استفاده میشود. این ماده به صورت شیمیایی از سلولز استخراج میشود و به دلیل توانایی خود در حفظ خواص برجسته محصولات غذایی در دمای بالا و پایین، به عنوان یک ماده افزودنی غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. سوکرالوز مانند فیبر غذایی عمل میکند و به دلیل عدم قابلیت هضم و جذب آن در گوارش، باعث کاهش جذب قند و چربی در بدن میشود. این خصوصیت سوکرالوز باعث شده است که در ترکیب برخی محصولات غذایی و نوشیدنیها برای کاهش کالری و بهبود وضعیت متابولیکی بیماران دیابتیک، به کار رود. در صنایع غذایی، سوکرالوز به عنوان یک ماده پایدارکننده در برابر گردش هوا، جلوگیری از تشکیل یخ و کریستال در محصولات سرد و یا خشک، به عنوان یک پایدارکننده مانع از خراب شدن محصولات گردیده و در برخی از موارد به عنوان یک عامل افزایش دهنده طراوت در محصولات پختهشده مانند نان، کیک و کلوچه به کار میرود. منبع محتوا : شیمی صنعت | مجله تخصصی آموزش و آشنایی با مواد شیمیایی در ایران |
دیدگاه