سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور عنوان کرد:

تخلفات گسترده سازنده متروپل؛ از حذف ستون‌ها تا حذف مدارک در شهرداری آبادان!

سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور در جلسه امروز شورای شهر تهران به ابعاد و جزئیات بیشتر پرونده متروپل و تخلفات گسترده سازنده آن پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از تسنیم، حمزه شکیب در جریان شصت‌و‌هفتمین جلسه شورای شهر تهران، با اشاره به مسئله ایمن‌سازی ساختمان‌ها و افق پیش‌ رو اظهار کرد: ساخت و سازهای کشور پس از زلزله رودبار و منجیل شرایط خوبی را پیدا کرد اما هنوز ایرادات و مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم این موارد نیز مرتفع شود.

وی با اشاره به ۳ موضوع متروپل آبادان، پلاسکو و بحث مسکن مهر، تصریح کرد: ساختمان متروپل آبادان از موضوعاتی است که در این روزها مورد توجه مسئولان قرار گرفته است و از اهمیت بالایی برخوردار است. ساختمانی که به دلیل تخلفات گسترده و بنای اضافی ساخته شده است به طوری که مجوز این ساختمان برای ۵ الی ۶ طبقه بوده که در نهایت بالای ۱۰ طبقه ساخته می‌شود.

شکیب در رابطه با تخلفات گسترده سازنده متروپل خاطرنشان کرد: بنای این ساختمان قبل از اینکه پروانه صادر شود احداث می‌شود و متاسفانه قوانین و مقررات ساخت و ساز در این بنا به هیچ عنوان رعایت نمی‌شود.

سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور با اشاره به اینکه پروانه ساختمان متروپل در سال ۹۶ صادر می‌شود، گفت: جالب این است که نظام مهندسی در چرخه صدور این پروانه در آن مقطع ورود نکرده است و در حالی ریزش و ریختن ساختمان متروپل را شاهد بودیم که اگر قرار بود این ساختمان به بهره‌برداری برسد شاید بیش از هزاران نفر در این حادثه جان خود را از دست می‌دادند.

وی همچنین به موضوع نگهداری ساختمان‌ها اشاره کرد و گفت: پلاسکو نماد ساختمانی بلند در کشور در سال ۱۳۴۲ بود اما متاسفانه این ساختمان نیز به دلیل عدم نگهداری و الزامات اجرایی و مشکلاتی که وجود داشت فرو ریخت و اگر مبحث ۲۲ و بحث نگهداری این ساختمان رعایت می‌شد ما همچنان ساختمان پلاسکو را داشتیم.

شکیب با اشاره به اینکه در شهر تهران هزاران ساختمان بلندمرتبه (بیش از ۱۲ طبقه)‌داریم گفت: یکی از موضوعاتی که در مسکن مهر به آن توجه نشد بحث کیفیت بود و ما نباید کیفیت را فدای کمیت کنیم و ما باید در نهضت ملی مسکن به آن توجه و از آن غافل نباشیم و باید از اتفاقات گذشته درس بگیریم.

سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور با اشاره به توانایی و دانش مهندسین کشور گفت: ما به لحاظ دانش مهندسی ساختمان جزو ۵ کشور دنیا هستیم اما متاسفانه این دانش پیاده‌سازی نمی‌شود و باید به این موضوع توجه شود.

وی با بیان اینکه در نظام مهندسی اشکالات جدی وجود دارد، افزود: باید بتوانیم این اشکالات را حل و فصل کنیم.

شکیب همچنین به تخلفات گسترده در بحث ساختمان متروپل اشاره کرد و گفت: در ابتدا قرار بود این ساختمان در ۹ طبقه ساخته شود و جالب این است که در فرآیند ساخت و ساز این بنا از افراد صلاحیت‌دار استفاده نشده است و در ادامه نیز پس از شروع ساخت و ساز و بدون پروانه ۳ طبقه به این بنا اضافه می‌شود علاوه بر اینکه برخی از ستون‌های این بنا حذف می‌شود و جالب‌تر اینکه سیستم سازه را نیز تغییر می‌دهند.

سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور با بیان اینکه هیچ قاعده و ضابطه‌ای در ساخت متروپل رعایت نشده است، گفت: متاسفانه در فرآیند ساخت و ساز قدرت مالک آنقدر زیاد بوده که هیچ کس نتوانسته بر احداث این بنا نظارت بکند.

وی با بیان اینکه مدارک و پرونده ساخت و ساز متروپل در شهرداری آبادان وجود ندارد گفت: در بازدیدی که تعدادی از نمایندگان مجلس اخیرا از این ساختمان داشته‌اند درخواست بازبینی این پرونده را داشته‌اند که معاون شهرسازی آبادان اعلام کرده که پرونده‌ای از این ساختمان وجود ندارد!

شکیب در پایان با بیان اینکه از این نوع ساخت و سازها و چنین افرادی در سطح کشور وجود دارد، گفت: تعداد این افراد در سطح استان‌ها کم نیست و در استان‌های مختلف از چنین ساخت و سازها و چنین افرادی بسیار زیاد داریم.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز خطاب به شکیب گفت: این سوال مطرح می‌شود که آیا زمین آبادان شرایط احداث چنین ساختمانی را با این فنداسیون و بنای ۱۰ طبقه را داشته یا خیر که شکیب در پاسخ به این سوال گفت: البته هنوز بررسی علمی در این زمینه انجام نشده است اما مقاومت زمین آبادان از نوع ۳ به سمت نرم است و می‌شود ساختمان‌های بلندمرتبه را البته با رعایت تمهیدات لازم برای این فنداسیون انجام داد.

وی با بیان اینکه در سازه متروپل اطلاعی نداریم که از شمع استفاده شده است یا خیر گفت: به هر حال در فرآیند ساخت این بنا تخلفات گسترده‌ای صورت گرفته است.

Share