مدیرکل محیط زیست گیلان در جمع خبرنگاران عنوان کرد؛

از ماجرای ساخت دروگر سنبل آبی تا جلوگیری از برگزاری مسابقات اتومبیلرانی در بوجاق

کفایی با اشاره به اینکه پارک ملی در جهان یک‌ تعریفی دارد که باید رعایت شود، گفت: در پارک ملی بوجاق مسابقات اتومبیلرانی و موتور سواری برگزار می‌شد که ما جلوی این کار را گرفتیم.

اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، نشست خبری ساسان کفایی، مدیرکل محیط زیست گیلان صبح امروز(دوشنبه ۱۷ خرداد ماه) به مناسبت هفته محیط زیست با حدود یک ساعت تاخیر در سالن آمفی‌تئاتر اداره کل محیط زیست گیلان برگزار شد.

مدیرکل محیط زیست گیلان ضمن تبریک هفته محیط زیست، تصریح کرد: تمامی روزها، روز محیط زیست است و نام‌گذاری این روزها تلنگری است برای اینکه حواسمان به محیط زیست باشد.

کفایی با بیان اینکه استان گیلان دارای ۱۵ منطقه تحت مدیریت شامل یک پارک ملی، چهار اثر طبیعی ملی، پنج پناهگاه حیات وحش و پنج منطقه حفاظت شده است که ۹/۱۶ درصد از سطح کل استان را شامل می‌شود، اظهار کرد: در گیلان شش منطقه شکار ممنوع نیز وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه علاقه‌ای به ارائه گزارش عملکرد ندارم، افزود: اعتقادی به شعار دادن ندارم زیرا معتقدم که کارها را باید در عمل مشاهده کرد زیرا محیط زیست سازمانی عملیاتی است.

کفایی همچنین ادامه داد: اگر اصحاب رسانه نبود فعالیت‌ها و عملکرد محیط زیست گیلان دیده نمی‌شد و اعتقاد دارم که مطبوعات رکن چهارم جامعه هستند.

مدیرکل محیط زیست گیلان اظهار داشت: تمام قد قدردان زحمات اصحاب رسانه هستم زیرا یک قلم خبرنگاران می‌تواند با سی سال خدمت بنده برابری کند.

کفایی نجات پلنگ گیلانی را یک اقدام مهم دانست و افزود: این کار بسیار تخصصی و فنی صورت گرفت و باید فعالیت‌های محیط‌بانان ما دیده شود.

وی ساخت دستگاه دروگر سنبل آبی در گیلان را یک مسئله ملی عنوان کرد و ادامه داد: بیش از ۱۰ سال این موضوع خواسته تمامی مسئولین کشور بود که ما توانستیم در استان این کار مهم را انجام دهیم.

کفایی با بیان اینکه پول را از چنگ یک مافیایی که کاری برای ما انجام نمی‌داد بیرون کشیدم، گفت: در عرض شش ماه توانستیم دروگر سنبل آبی را تولید کنیم که کار بسیار عظیمی بود.

وی همچنین با اشاره به اینکه این خبر خوش را باید بدهم که در خرداد ماه جمع‌آوری سنبل آبی در گیلان صورت می‌گیرد، اظهار کرد: شاید نتوان گیاه سنبل آبی را نابود کنیم اما می‌توانیم آن را کنترل کنیم.

مدیرکل محیط زیست گیلان تصویب ۱۲ میلیارد تومان بودجه برای مبارزه با گیاه سنبل آبی را موفقیت بزرگی برای استان دانست که تمامی مسوولین استان برای انجام این مهم کمک حال ما بودند.

وی گفت: یگان حفاظت محیط زیست گیلان بینظیر عمل کرد و به عنوان یگان برتر کشور معرفی شد که از همین‌جا از یگان گیلان تشکر می‌کنم.

*وزارت نیرو نمی تواند تالاب انزلی را در اختیار بگیرد

به گزارش خبرنگار دیارمیرزا، کفایی با اشاره به اینکه پارک ملی در جهان یک‌ تعریفی دارد که باید رعایت شود، گفت: در پارک ملی بوجاق مسابقات اتومبیلرانی و موتور سواری برگزار می‌شد که ما جلوی این کار را گرفتیم و هم اکنون می‌توانیم بگویم که بوجاق واقعا پارک ملی شده است.

مدیرکل محیط زیست گیلان استفاده از انرژی‌های پاک در پارک ملی را یکی از تعارف پارک ملی دانست و افزود: مگر می‌شود پارک ملی را تخریب کرد و تیر چراغ برق نصب کرد!؟ ما از پنل‌های خورشیدی در این پارک استفاده کردیم.

کفایی سند گرفتن برای تالاب انزلی برای وزارت نیرو را عجیب عنوان کرد و تصریح کرد: در این زمینه به دادگستری شکایت شد و معتقدیم این سند یا باید برای محیط زیست ثبت شود یا منابع طبیعی زیرا با همه احترامی که برای وزارت نیرو داریم اما نمی‌تواند سند تالاب انزلی را در اختیار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه تالاب انزلی یک سرمایه بین‌المللی است، گفت: امیدواریم مسئله سند تالاب انزلی حل شود و ما نیز به این مسئله خوش‌بین هستیم و امیدواریم‌ با یک همکاری فرابخشی و به دور از سهم‌خواهی‌ها این موضوع برطرف شود.

کفایی با بیان اینکه توسعه پایدار یعنی اینکه درآمدی پایدار بدون آسیب زدن به محیط زیست کسب شود، گفت: اکوتوریسم یکی از بیشترین درآمدزایی را دارد و ما می‌توانیم‌ بدون آسیب زدن به محیط زیست، برای کشور درآمدزایی و ارزآوری کنیم.

مدیرکل محیط زیست گیلان در پایان شفافیت را اساس کار محیط زیست گیلان دانست و اظهار کرد: امیدواریم با کمک مردم و رسانه بتوانیم اقدامات خوبی را محیط زیست گیلان انجام دهیم.

Share