لذت آشپزی با دیارمیرزا؛

طرز تهیه ترش تره؛ غذای اصیل و خوشمزه خطه گیلان

خورش ترش تره از جمله خوشمزه‌ترین غذاهای خطه گیلان است که با سبزیجات محلی و تخم مرغ و…پخته می شود.

پریناز جهان مهمانی: ترش تره غذایی بدون گوشت که به طور معمول با پلو یا در کنار ماهی کولی سرخ شده سرو می شود.

ترش تره از جمله غذاهای محلی گیلانی است و زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه ظول می کشد.

مواد لازم جهت تهیه این غذای گیلانی برای ۶ نفر:

اسفناج تازه:۱ کیلوگرم

سبزی (گشنیز، نعناع، جعفری، شوید):۵۰۰ گرم

روغن:به مقدار لازم

برنج خام: ۴ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۳ عدد

سیر:۱ تا ۲ بوته

پیاز سرخ کرده:۲ یا ۳ قاشق غذاخوری

آب نارنج یا رب نارنج:به مقدار کافی

نمک و فلفل سیاه:به مقدار کافی

آرد برنج: یک قاشق سرپر

طرز تهیه ترش تره؛

برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک مخلوط کنید .بعد آن را روی حرارت قرار دهید تا بپزد. سبزی ها را هم پاک کنید و بشویید. بعد از اینکه آب اضافه سبزی ها خشک شد، آنها را خرد کنید.

نصف سیر له شده را سرخ کنید و سپس سبزی خرد شده را داخل سیر سرخ شده تفت دهید.

مخلوط سیر و سبزی تفت داده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید. اسفناج ها را هم بزرگتر از سبزی ها خرد کنید و داخل خورشت بریزید.

آگر آب خورشت زیاد بود حرارت را بیشتر کنید تا آب آن تبخیر شود. نارنج یا رب نارنج را به تدریج به خورشت اضافه کنید و خورشت را بچشید تا ترشی آن اندازه شود و سپس مقدار تعیین شده آرد را برای گرفتن آب خورشت به آن اضافه کنید.

در پایان پخت خورشت، بقیه سیر له شده را با کمی زردچوبه و روغن تفت دهید و به همراه تخم مرغ و مقداری نمک داخل خورشت بریزید و هم بزنید. بعد از چند جوش، خورشت را خاموش کنید.

Share