معاون استاندار گیلان خبر داد

در گیلان موفق به مدیریت کرونا شدیم | ثبت نام ۲۳ هزار گیلانی در طرح فاصله گذاری هوشمند

معاون استاندار گیلان، از شناسایی ۶۰ فعالیت صنفی مجاز در طرح فاصله گذاری هوشمند، خاطرنشان کرد: ثبت نام از ۲۲ فروردین آغاز شده و تاکنون ۲۳ هزار نفر ثبت نام کره اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا محمود قاسم نژاد در گفت وگوی ویژه خبری صداوسیمای مرکز گیلان، فاصله گذاری هوشمند را ادامه فاصله گذاری اجتماعی دانست و اظهار کرد: در طرح فاصله گذاری اجتماعی بیشتر کنترل ترددها و ممنوعیت تشکیل اجتماعات مد نظر بود و صنوف و مشاغل خدمت رسان و تامین کنندگان مایحتاح عمومی مردم اجازه فعالیت داشتند.

وی با بیان اینکه در طرح فاصله گذاری هوشمند امکان فعالیت برخی از صنوف و مشاغل مجاز شده است، افزود: اصناف و فروشندگان باید با ثبت نام در سامانه «salamat.gov.ir» و دریافت کد بهداشتی، پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل های بهداشت محیط را رعایت و مجوز لازم را بر سر درب اماکن نصب کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان، از شناسایی ۶۰ فعالیت صنفی مجاز در طرح فاصله گذاری هوشمند، خاطرنشان کرد: ثبت نام از ۲۲ فروردین آغاز شده و تاکنون ۲۳ هزار نفر ثبت نام کره اند؛ البته همه صنوف و مشاغل اعم از کم خطر و پرخطر باید به سامانه سلامت مراجعه کنند.

قاسم نژاد، مشاغل پرخطر را شامل پاساژها و مجتمع های تجاری، مدارس و دانشگاه ها، بازارهای روز و مسقف، استخرها و گرمابه ها، آرایشگاه های مردانه و سالن های زیبایی، رستوران ها و فست فودها، تالارها و… دانست و گفت: مشاغل پرخطر همچنان تعطیل هستند.

وی با بیان اینکه از ۱۷ فروردین ماه امکان فعالیت کارکنان دولت با دوسوم ظرفیت از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا فراهم شده است، عنوان کرد: پرسنل با سنین بالا و دارای بیماری های زمینه ای در اولویت مرخصی و دورکاری هستند.

جانشین ستاد مقابله با کرونای گیلان، از ابلاغ پروتکل های بهداشتی به کارفرمایان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و یادآور شد: کارفرمایان باید تراکم نیروی کار را کم و فاصله گذاری و تامین لوازم حفاظت شخصی آنان را تامین کنند. افرادی که به واسطه شیوع کرونا بیکار شدند نیز می توانند به سامانه وزارت تعاون مراجعه کنند.

قاسم نژاد، با بیان اینکه سرمایه گذاران و کارفرمایان و واحدهای تولیدی آسیب زیادی از کرونا دیدند، گفت: دولت خود را موظف می داند به وضعیت معیشتی دست فروشان و دکه داران و کارگران روزمزد و… رسیدگی کند. در این راستا تاکنون بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان کمک یارانه به حساب چهار میلیون نفر از اقشار آسیب پذیر واریز شده است. همچنین وام یک تا دو میلیونی به اقشار یارانه بگیری که درخواست وام دارند، پرداخت می شود.

وی تاخیر اقساط بانکی و چک برگشتی بدون دیرکرد تا پایان اردیبهشت را از دیگر اقدامات دولت دانست و اضافه کرد: ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات ۱۲ درصد به مشاغل آسیب دیده در حوزه حمل و نقل، گردشگری، ورزشی و… تعلق می گیرد.

معاون استاندار گیلان، با بیان اینکه بستر آموزشی خوبی در فضای مجازی ایجاد شده است، تصریح کرد: مدارس فعلا تعطیل هستند، اما در صورت مدیریت شرایط، دانشجویان مقطع دکتری از ۳۰ فروردین می توانند آموزش حضوری ببینند.

قاسم نژاد، از پلمب ۵۰۰۰ واحد صنفی متخلف از ابتدای بحران کرونا در استان تاکنون خبر داد و خاطرنشان کرد: بازرسی دستگاه های نظارتی و اتاق اصناف و علوم پزشکی و تعزیرات همچنان ادامه دارد و اگر واحد صنفی مجوز فعالیت نداشته باشد پلمب می شود.

وی با اشاره به شیوع بالای ویروس کرونا در جامعه، یادآور شد: امروز در گیلان موفق به مدیریت کرونا شدیم و تاکنون ۹۳ درصد جمعیت استان در طرح غربالگری شرکت کردند، اما کرونا هنوز ناشناخته است و هیچ تجربه جهانی برای مبارزه با آن وجود ندارد لذا همچنان نیازمند همکاری مردم هستیم.

Share