از گوجه تا عسل

چه خوراکی‌هایی را نباید در یخچال نگهداری کرد؟

وقتی صحبت از نگهداری مواد غذایی می‌شود ایده‌ها و نظرات مختلفی وجود دارد. به نظر شما نان را باید در یخچال نگه داشت یا در فریزر یا ظرف مخصوص نان؟ در مورد گوجه‌فرنگی چه نظری دارید؟ در ادامه به ۱۰ ماده‌ی غذایی که نباید در یخچال نگه دارید اشاره شده است. با «چطور» همراه باشید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، وقتی صحبت از نگهداری مواد غذایی می‌شود ایده‌ها و نظرات مختلفی وجود دارد. به نظر شما نان را باید در یخچال نگه داشت یا در فریزر یا ظرف مخصوص نان؟ در مورد گوجه‌فرنگی چه نظری دارید؟ در ادامه به ۱۰ ماده‌ی غذایی که نباید در یخچال نگه دارید اشاره شده است.

به عنوان مثال، کره یکی از غذاهایی است که معمولا درمورد نحوه‌ی نگهداری آن دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد. آیا می‌توان کره را خارج از یخچال نگه داشت؟ اگر بله، تا چه‌مدت می‌تواند بیرون از یخچال باشد؟ برش کره‌ای که تازه از یخچال بیرون آورده شده بسیار سخت است. به همین دلیل باید آن‌ را به صورت بسته‌بندی در یخچال قرار داد و ۵ تا ۱۰ دقیقه قبل از استفاده از یخچال بیرون آورد. البته در بعضی از غذاها از کره‌ای که یک هفته بیرون از یخچال مانده استفاده می‌کنند. از آنجا که کره از شیر پاستوریزه تولید می‌شود، احتمال آلودگی آن پایین است. با‌این‌حال همیشه خطر وجود دارد. خطر آلودگی کره‌ی نمکی به‌دلیل داشتن نمک و آب کمتر است. نمک به حذف باکتری‌ها کمک می‌کند. نبودِ نمک میزان ماندگاری کره را پایین می‌آورد. درمجموع نمی‌توان پیشنهاد کرد کره را تمام هفته بیرون از یخچال نگه دارید، اما اگر این اتفاق برای چند ساعت افتاد (مخصوصا کره نمکی) نگران نباشید. علی‌رغم نظرات متفاوت درمورد نگهداری کره، بعضی از مواد غذایی هستند که به‌طور قطع نباید در یخچال نگهداری شوند. نگه داشتن این دسته از مواد غذایی در یخچال سبب می‌شود طعم آن غذا تغییر کند یا سریع کهنه و فاسد شود. حالا بیایید ببینیم شرایط خوراکی‌هایی دیگر چگونه است؟

۱. گوجه‌فرنگی
گوجه‌فرنگی تمام عطر و طعم‌ خود را در یخچال از دست می‌دهد و چه اتفاقی از این بدتر؟ سرمای درون یخچال روند رسیده شدن گوجه را متوقف می‌کند و می‌دانیم که طعم گوجه‌فرنگی رسیده بسیار بهتر است. یخچال بافت گوجه را نیز تغییر می‌دهد. سرما غشای دیواره‌ی میوه را می‌شکند و مزه‌ی آن را عوض می‌کند. گوجه‌فرنگی را در کاسه یا سبدی درون کابینت نگه دارید.

۲. ریحان

ریحان به سرعت در یخچال پلاسیده می‌شود و بوی تمام مواد غذاییِ موجود در یخچال را به خود جذب می‌کند. بهتر است ریحان را بیرون از یخچال بگذارید و مانند گل درون فنجان آب تازه قرار دهید. اگر می‌خواهید ریحان را برای مدت‌زمان طولانی‌تری نگه دارید آن را بپزید و در فریزر نگه دارید.

۳. سیب‌زمینی
نگه داشتن سیب‌زمینی در دمای پایین سبب می‌شود نشاسته‌ی درون آن به‌سرعت به قند تبدیل شود و شما یک سیب‌زمینی شیرین داشته باشید. به‌جای نگهداری سیب‌زمینی در یخچال آن را در پاکت‌های کاغذی در جای خنک (نه سرد) بگذارید. بهترین جا برای نگه داشتن سیب‌زمینی، زیرزمین است. اگر زیرزمین ندارید می‌توانید آن را در محلی تاریک مثل قفسه نگه دارید. استفاده از پاکت‌های کاغذی بهتر از پلاستیک است زیرا هوا را بهتر منتقل می‌کنند و سیب‌زمینی سریع جوانه نمی‌زند. تا حدامکان سیب‌زمینی را در دمای نزدیک ۸ درجه‌ی سانتی‌گراد نگه دارید. از این روش‌ها می‌توان برای سیب‌زمینی شیرین هم استفاده کرد.

۴. پیاز
اگر پیاز را در یخچال نگه دارید، در نهایت رطوبت داخل یخچال پیاز را نرم و کهنه می‌کند. پیاز را در جای خشک و خنک نگه دارید (می‌توانید پیازچه را در یخچال بگذارید زیرا آب فراوانی دارد). جای سیب‌زمینی و پیاز باید مجزا باشد؛ در صورتی که این مواد را باهم نگه دارید زودتر خراب می‌شوند.

۵. آووکادو
اگر می‌خواهید آووکادویی که خریده‌اید رسیده شود، به‌طور قطع نباید آن را در یخچال بگذارید. اما اگر آووکادوی شما رسیده است می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید.

۶. سیر

سیر در یخچال جوانه می‌زند و ممکن است حالت چروکیده و کهنه پیدا کند. باید سیر را در محیط خشک و خنک نگه دارید.

۷. نان
نان به‌سرعت در یخچال خشک می‌شود. اگر می‌خواهید کمی بعد نان را مصرف کنید آن را در یخچال بگذارید. در غیراین‌صورت آن را در کابینت یا فریزر نگه دارید. برای قرار دادن نان در فریزر آن را بسته‌بندی کنید تا رطوبت آن باقی بماند و زمانی که برای مصرف آن را از فریزر خارج می‌کنید اجازه دهید یخ آن به‌آرامی و به‌طور کامل باز شود.

۸. روغن زیتون
روغن زیتون را باید در جای خنک و تاریک غیر از یخچال قرار دهید. زیرا این روغن در محیط یخچال مثل کره متراکم و سخت می‌شود.

۹. قهوه
اگر قهوه را در یخچال قرار دهید نه‌تنها طعمش را از دست می‌دهد، بلکه بوی سایر غذاها را به خود می‌گیرد. قهوه را در جای خنک و تاریک نگه‌ دارید تا طعم و تازگی آن باقی بماند.

۱۰. عسل
نیازی نیست عسل را در یخچال بگذارید. اگر در آن را محکم ببندید برای همیشه خوب باقی می‌ماند. نگه داشتن عسل در یخچال سبب می‌شود عسل شکرک بزند.

Share