کاهش کیفیت ساختوساز، نتیجه بیتوجهی به معیشت مهندسان است
عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان گفت: کیفیت ساخت و ساز، آبادانی، و پیشرفت کشور تنها با مشارکت مهندسان متخصص، باانگیزه، و توانمند تحقق مییابد. واقعی شدن تعرفه خدمات مهندسی میتواند تأثیر مستقیم و مثبتی بر کیفیت پروژههای ساختمانی داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، محمد باقری هرهدشت، عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان، با اشاره به پایین بودن حقالزحمه و تعرفه خدمات مهندسی در بخشهای طراحی، نظارت، و بهویژه اجرا، اظهار داشت: تعرفه خدمات مهندسی هیچ تناسبی با پیچیدگیهای حرفه مهندسی و مسئولیتهای سنگین آن ندارد. در واقع، هزینه خدمات مهندسی بهقدری ناچیز است که حتی یک درصد از هزینه کل ساختوساز را شامل نمیشود. این وضعیت بهویژه برای مهندسین جوان دشوار است، بهطوریکه برخی از آنها برای تأمین معیشت خود ناچار به فعالیت در حوزههایی مانند اسنپ و تپسی شدهاند.
وی تأکید کرد: کیفیت ساختوساز، آبادانی، و پیشرفت کشور تنها با مشارکت مهندسان متخصص، باانگیزه، و توانمند تحقق مییابد. واقعی شدن تعرفه خدمات مهندسی میتواند تأثیر مستقیم و مثبتی بر کیفیت پروژههای ساختمانی داشته باشد. این اقدام نهتنها باعث افزایش انگیزه مهندسان میشود، بلکه این امکان را فراهم میکند که آنان منابع و زمان بیشتری را برای ارائه خدمات حرفهای و نظارت دقیقتر بر پروژهها اختصاص دهند.
باقری هرهدشت، عضو اسبق گروه تخصصی نقشهبرداری نظام مهندسی ساختمان گیلان، در ادامه گفت: انتظار میرود هیأتمدیره استانها و بهویژه شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان، پیشنهادات و راهکارهای لازم را برای واقعیسازی تعرفه خدمات مهندسی در رشتههای هفتگانه به وزارت راه و شهرسازی ارائه دهند.
دیدگاه