معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت روز جهانی غذا:

برخورداری از غذا برای زندگی بهتر حق طبیعی هر فرد است

معاون بهداشتی دانشگاه به مناسبت با فرارسیدن روز جهانی غذا ۲۵ مهر (۱۶ اکتبر) با گرامیداشت شعار امسال «حق داشتن غذا برای زندگی بهتر و آینده‌ای بهتر» بر مصرف نان کامل در سفره‌های مردم استان تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سید محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هر ساله- ۱۶ اکتبر، روز جهانی غذا را با هدف حساس‌سازی و کسب حمایت همه جانبه به منظور برقراری امنیت غذا و تغذیه گرامی می‌دارد، گفت؛ کشاورزان جهان غذای کافی حتی بیشتر از جمعیت دنیا را برای تغذیه مردم تولید می‌کنند اما گرسنگی همچنان ادامه دارد.

وی افزود: حدود ۷۳۳ میلیون نفر در دنیا به دلیل شوک‌های آب و هوایی مکرر، درگیری ها، رکود اقتصادی و نابرابری با گرسنگی مواجه هستند و این امر به شدت بر اقشار فقیر و آسیب‌پذیر تاثیر می‌گذارد که منعکس کننده نابرابری‌های گسترده در دنیا است.

معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه دسترسی به غذای کافی حق طبیعی همه آحاد و اقشار مردم در سراسر دنیا است، گفت: غذای کافی به مفهوم تنوع، مقرون به صرفه بودن آن، دسترسی و ایمنی غذایی است و یک دنیای غذایی امن و مغذی برای همه، نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده، نوآوری، علم و فناوری و همکاری گسترده بین طیف وسیعی از دست اندرکاران از جمله دولت‌ها، بخش خصوصی، موسسات دانشگاهی و تحقیقاتی و جامعه مدنی است.

دکتر رضوانی در ادامه تصریح کرد: با توجه به گرامیداشت این روز جهانی در سرتاسر کشور و نظر به اینکه قوت غالب آحاد جامعه در کشور نان است، گسترش برنامه نان کامل یکی از اولویت‌های اساسی وزارت بهداشت است که می‌تواند به مقابله با کمبود ریزمغذی‌ها بپردازد و برای پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، بسیار کمک کننده خواهد بود.

وی در پایان یادآور شد: به همین منظور، برنامه‌های گرامیداشت این روز با تاکید بر آموزش‌های عموم جامعه در مورد فواید مصرف نان کامل اجرا می‌شود و مانند هر سال اقداماتی در راستای آموزش و اطلاع‌رسانی مردم از سوی حوزه‌ی بهداشت دانشگاه صورت می‌پذیرد که امید است با آگاهی بخشی به مردم، نان کامل به عنوان اولویت مردم عزیز استان‌مان بر روی سفره‌های خانه‌هایشان قرار گیرد.

Share