ضرورت پاسخگویی راه و شهرسازی گیلان؛

ماجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده؛ زمینهایی که در گیلان واگذار نشد!

با توجه به اینکه شایعات زیادی درباره نحوه اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در گیلان به وجود آمده، از راه و شهرسازی گیلان انتظار می‌رود که به طور شفاف توضیحاتی برای رفع ابهام ارائه کند.

اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، چندی پیش بود که اسماعیل فرجی موسی کلایه جوانی املشی که صاحب ۵ فرزند است، نسبت به عدم اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در استان گیلان در گفتگو با رسانه‌ها انتقاد کرده بود.

انتقادات این جوان املشی حتی طی نامه رسمی به دفتر مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری نیز ارسال شده بود، که در نتیجه آن فرماندار املش اعلام کرد که پرونده آقای فرجی و چند خانواده حائز شرایط دیگر، پس از ثبت نهایی جهت دریافت زمین به راه و شهرسازی استان ارسال شده و دیگر باید منتظر آنها ماند تا پس از تامین زمین اقدام به واگذاری آن به افراد کنند.

در همین راستا یکی دیگر از مخاطبان دیارمیرزا که دارای ۴ فرزند است، اعلام کرده که علی‌رغم اجرای قانون مصوب مجلس در بسیاری از استانهای کشور، متاسفانه راه و شهرسازی تاکنون یک متر زمین هم در گیلان به کسی واگذار نکرده است.

این شهروند با تاکید بر اینکه قانون باید به گونه‌ای نوشته شود که ضمانت اجرایی داشته باشد، اظهار کرده است که مسئولان اعلام کرده‌اند که در گیلان کمبود زمین داریم و همین کار اجرایی این قانون را سخت کرده است!

این مخاطب همچنین اظهار داشته که شنیده‌ها حاکی از این است که پس از ماه‌ها تاخیر، نهایت تدبیر مسئولان استان برای اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به این شکل خواهد بود که به جای واگذاری ۲۰۰ متر زمین به هر خانواده، این مقدار زمین بین ۲ خانواده تقسیم شود که به نوبه خود عجیب است!

با توجه به اینکه شایعات زیادی درباره نحوه اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در گیلان به وجود آمده، از راه و شهرسازی گیلان انتظار می‌رود که به طور شفاف توضیحاتی برای رفع ابهام ارائه کند.

مروری بر ماده ۴ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده

ماده۴ـ به منظور تحقق بند «چ» ماده (۱۰۲) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دولت مکلف است یک قطعه زمین یا واحد مسکونی حداکثر به میزان (۲۰۰) مترمربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک بر اساس طرح‌های هادی روستایی و شهری یا طرح‌های جامع و تفصیلی شهری مصوب برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از پانصدهزار نفر پس از تولد فرزند سوم و بیشتر به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر، در همان محل بر اساس هزینه آماده سازی فقط برای یکبار به صورت فروش اقساطی با دو سال تنفس و هشت سال اقساط اعطاء نماید و سند مالکیت، پس از پرداخت آخرین قسط، ظرف حداکثر یک ماه، به مالکین تحویل داده می‌­شود.

تبصره۱ـ برای ساکنین شهرهای بالای پانصدهزار نفر، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در این ماده بسته به اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرک‌های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از پانصدهزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر، بر اساس آیین نامه مذکور در تبصره (۳) اختصاص می یابد.

تبصره۲ـ مالکیت زمین یا واحد مسکونی در صورت فوت هر یک از پدر و مادر بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق می‌گیرد.

تبصره۳ـ وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی آیین‌­نامه موضوع ماده فوق را حداکثر سه­‌ماه پس از لازم‌­الاجراء شدن این قانون تهیه و جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نماید.

Share