رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گیلان:

ظرفیت مراکز ساماندهی معتادان متجاهر در گیلان ۵ برابر افزایش می‌یابد

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گیلان از افزایش ظرفیت مراکز ماده ۱۶ در استان خبر داد و گفت: این مرکز یک ماه دیگر با افزایش ظرفیت ۵ برابری راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از تسنیم، سرهنگ علی احمدپور در رشت اظهار داشت: استان گیلان درصدد است تا ظرفیت مرکز درمانی ماده ۱۶ مربوط به مراکز نگهداری معتادان متجاهر را ارتقا دهد و عملیات افزایش ظرفیت این مرکز اکنون در حال انجام است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان گیلان با بیان اینکه عملیات ارتقای ظرفیت این مرکز اکنون حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد خاطرنشان کرد: مابقی عملیات ارتقای مرکز تا کمتر از یک ماه آینده تکمیل شده و مرکز راه‌اندازی می‌شود.

احمدپور با بیان اینکه با راه‌اندازی این مرکز می‌توان ۲۵۰ نفر ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر کارتن خواب در سطح شهر را افزایش داد گفت: ظرفیت مرکز ماده ۱۶ در حال حاضر حدود ۵۰ نفر است که با ارتقای مرکز این ظرفیت‌ به پنج برابر افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه برای اینکه بتوانیم استان گیلان را عاری از اعتیاد کنیم نیازمند ظرفیتی ۵۰۰ تا هزار نفری در مراکز ماده ۱۶ هستیم افزود: گیلان جزو ۱۰ استان برتر کشور است که به راه‌اندازی مرکز ماده ۱۶ و ارتقای ظرفیت آن اهتمام دارد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گیلان تصریح کرد: استان گیلان از دیرباز در احداث دادگاه درمان‌مدار پیشتاز بوده و اقدامات این دادگاه زیر نظر دادستان و دادسرای رشت و با کمک بهزیستی و پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام می‌شود.

احمدپور با اشاره به اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر برای جمع‌آوری معتادان در سطح شهر ابراز داشت: به عنوان مثال در هفته دوم خردادماه بیش از ۷۰ معتاد متجاهر از سطح پارک‌های رشت جمع‌آوری و به مراکز درمانی مرتبط تحویل داده شدند.

وی با تاکید بر پای کار بودن همه دستگاه‌های مرتبط برای مقابله با اعتیاد عنوان کرد: با توجه به سود سرشار چرخه مواد مخدر، سرکرده‌های اقدامات مافیایی و حرکات باندی دنبال این هستند که اعتیاد در جامعه کاهش نیابد‌.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گیلان با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که در حوزه مقابله با اعتیاد دو اقدام در اولویت قرار گیرد افزود: نخستین اقدام در دستور کار پلیس که دغدغه مردم هم هست جلوگیری از پایین آمدن سن اعتیاد است.

احمدپور با اشاره به اینکه استان گیلان به نسبت بسیاری از استان‌های کشور سن اعتیاد بالاتری دارد اظهار داشت: دومین دغدغه پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گیلان این است که پروسه دستیابی آسان افراد به مواد مخدر کند شده و این زمان افزایش یابد.

وی با اشاره به ارتباط زندان‌زدایی با تداوم چرخه اعتیاد افزود: سیاست‌های زندان‌زدایی در چند سال اخیر گرچه سیاستی کلان است اما در حوزه مواد مخدر سبب شده تا بسیاری از مجرمان پس از دستگیری باز هم به چرخه جرم بازگردند.

احمدپور با بیان اینکه اگر بسترهای اجتماعی و فرهنگی لازم فراهم شود می‌توان سن اعتیاد را حداقل دو تا سه سال افزایش داد گفت: بیشترین سن اعتیاد اکنون در گیلان رنج ۲۴ تا ۴۰ سال بوده و بیشترین فراوانی دستگیری‌ها مربوط به این رنج سنی است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گیلان از افزایش بانوان مصرف‌کننده سیگار و قلیان در گیلان خبر داد و تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های موجود در حوزه مواد مخدر افزایش قابل توجه زنان معتاد در استان است که روند رو به رشد پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: از منظر آسیب‌شناسی حوزه اعتیاد و مواد مخدر خانمی که امروز اقدام به کشیدن سیگار و قلیان کرده در گام بعدی به سمت اعتیاد به‌ویژه مصرف مواد مخدر صنعتی خواهد رفت که این موضوع جای نگرانی دارد.

Share