عباسی استاندار گیلان؛

مطالبات چایکاران به موقع پرداخت می شود | دولت تصمیم گرفته از برنج و چای حمایت کند

 استاندار گیلان، دولت سیزدهم را حامی کشاورزان دانست و تاکید کرد: سال گذشته شاهد تاخیر در پرداخت مطالبات چایکاران بودیم، اما امسال این اتفاق نمی افتد و پرداخت به موقع انجام می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا محمدمهدی برومندی معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از کارخانجات چای شهرستان رودسر و املش، با بیان اینکه قیمت هر کیلو برگ سبز در ابتدای دولت سیزدهم ۶۵۰۰ تومان بود که در سال ۱۴۰۲ به ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان رسید، اظهار کرد: شاهد افزایش بیش از ۳۰ درصدی قیمت برگ سبز معادل ۱۸ هزار تومان در سال جاری هستیم و خوشبختانه کلیه مطالبات سال گذشته پرداخت شده است.

وی با اشاره به توجه دولت سیزدهم و در راس آن رئیس جمهور نسبت به کشاورزان، افزود: در استان گیلان ۵۰ هزار خانوار به طور مستقیم از صنعت چای ارتزاق می کنند و لذا با پیگیری های قوی استاندار گیلان شاهد اعمال قیمت خرید برگ سبز هستیم.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه به طور متوسط در سال های گذشته بین ۶۵ تا ۸۰ هزار تن واردات چای خشک خارجی داشتیم، اضافه کرد: سال گذشته برای نخستین بار ۴۲ هزار تن وارد کردیم که به تولید داخل کمک کرد.

برومندی از دیگر اقدامات مثبت وزارت جهاد کشاورزی با همکاری استاندار گیلان را الزام خرید چای تولید داخل توسط تجار دانست و گفت: کلیه واردکنندگان ملزم شدند که برای واردات، چای داخلی را خریداری کنند، یعنی به ازای هر یک کیلو خرید چای خشک داخلی، مجوز واردات دو کیلو چای خشک خارجی را گرفتند.

وی با بیان اینکه شاهد خروج ۱۲ هزار تن چای خشک ایرانی از کارخانجات بودیم، عنوان کرد: اکنون کارخانجات آماده خرید برگ سبز هستند و این حمایت ها تا پایان فصل برداشت ادامه خواهد داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به حمایت استاندار گیلان از بخش کشاورزی به ویژه باغبانی، یادآور شد: باغبانی فقط مربوط به چای نیست و در حوزه کیوی نیز اتفاقات خوبی رقم خورده است.

وی دو استان شمالی را قطب تولید کیوی در کشور دانست و اظهار کرد: ایران چهارمین تولیدکننده کیوی جهان با تولید ۴۴۰ هزا تنی است.

برومندی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ شاهد خرید ۳۰۰۰ میلیارد تومانی کیوی بودیم که با سیاستگذاری دقیق در حوزه صادرات و بازار رسانی محصول به ۱۲ هزار میلیارد تومان در سال گذشته رسید؛ این افزایش تولید را در سایر محصولات کشاورزی نیز شاهد هستیم.

امسال مطالبات چایکاران به موقع پرداخت می شود

اسدالله عباسی امروز، ۲۸ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی از کارخانجات چای شهرستان رودسر و املش، با بیان اینکه به اتفاق معاون وزیر در جریان نحوه برداشت چای و فرایند تولید چای خشک و بسته بندی چای قرار گرفتیم، اظهار کرد: امسال دولت قیمت چای را متناسب با هزینه ها دیده و کارخانجات نیز متناسب با کیفیت برگ سبز اقدام به خرید تشویقی می کنند.

وی قیمت هر کیلو برگ سبز درجه یک را ۱۸ هزار تومان دانست و افزود: کارخانجات برگ سبز کیفی را تا ۳۰ هزار تومان نیز خریداری می کنند.

استاندار گیلان با اشاره به دستور رئیس جمهور به معاون اول و وزیر جهاد کشاورزی به منظور محدودیت واردات چای خشک، تصریح کرد: واردات چای خشک به اندازه نیاز کشور خواهد بود؛ این در حالی است که سال گذشته حدود ۴۲ هزار تن چای خشک خارجی وارد کردیم که در طول دو دهه گذشته بی سابقه بود و کارخانجات می توانند با دلگرمی برگ سبز را تحویل بگیرند و تولید چای خشک داشته باشند و زنجیره ارزش را تکمیل کنند.

عباسی از کارخانجات خواست چای خشک با کیفیت بالاتر را به بازار عرضه کنند و نگران واردات چای نباشند و گفت: از کشاورزان نیز انتظار داریم کیفیت تولید برگ سبز را بالا ببرند و به سمت اصلاح و به زراعی بروند، زیرا قیمت چای سبز در سال آینده بالاتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه هفته آینده جلسه ای در نهاد ریاست جمهوری با موضوع برنج و چای خواهیم داشت، اضافه کرد: دولت تصمیم گرفته از برنج و چای حمایت کند و تمام توان خود را برای رفع دغدغه کشاورزان خواهیم گذاشت.

استاندار گیلان با اشاره به توجه دولت به سایر محصولات باغی از جمله فندق و کیوی و زیتون و مرکبات و…، یادآور شد: در سال جهش تولید هستیم و باید کشاورزان را برای تولید بیشتر دلگرم کنیم.

عباسی دولت سیزدهم را حامی کشاورزان دانست و تاکید کرد: سال گذشته شاهد تاخیر در پرداخت مطالبات چایکاران به دلیل افزایش تولید بودیم، اما امسال این اتفاق نمی افتد و پرداخت به موقع انجام می شود، زیرا بازار اکنون آماده فروش چای بوده و فضای خوبی برای صادرات هم فراهم شده است.

وی با بیان اینکه قیمت گذاری برگ سبز متناسب با کیفیت خواهد بود و لذا توجه کشاورزان به بهزراعی مهم است، خاطرنشان کرد: برای تولید چای با کیفیت بالاتر تلاش می کنیم و افزایش قیمت متناسب با زحمت کشاورزان خواهد بود و پرداخت تسهیلات به زراعی و کمک به دسترسی به باغات نیز در دستور کار است.

Share