درآمد وکیل چقدر است؟

امروزه بسیاری از وکلا دستمزدی که برای رسیدگی به پرونده ها دریافت می کنند، نجومی و زیاد است.

درآمد وکیل چقدر است؟

شغل وکالت یکی از شغل های پردرآمد است، زیرا روز به روز تعداد پرونده های حقوقی افزایش می یابد و افراد برای حل بسیاری از پرونده های حقوقی به کمک یک وکیل نیاز پیدا می کنند. اما سوالی که پیش می آید، این است که درآمد وکیل چقدر است؟ یک وکیل برای قبول هر پرونده چه مقدار دستمزد دریافت می کند؟ آیا ساز و کار و قوانین مشخصی برای تعیین دستمزد وکیل وجود دارد؟ در ادامه همراه ما باشید تا پاسخ تمام سوالات خود را پیدا کنید.

آیا دستمزد وکلا براساس مبنای خاصی مشخص می شود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت هیچ مبنای مشخصی برای تعیین دستمزد وکلا وجود ندارد، البته بسیاری از وکلا براساس خواسته ای که موکلین از آن ها دارند، یک تعرفه حدودا ده درصدی را برای دریافت حق الزحمه تعیین کرده اند. حال منظور از این تعرفه ده درصدی چیست؟ برای مثال تصور کنید که شما یک فقره چک برگشتی به مبلغ ۱۰۰ میلیون در اختیار دارید و از وکیل می خواهید این چک را برای شما نقد کند. دستمزدی که وکیل برای چنین کاری دریافت می کند، بین ۷ تا ۱۰ درصد است. مقدار درصدی که در نهایت برای دستمزد تعیین می شود، به موارد مختلفی مانند امانتی یا تضمینی بودن چک، موضوع آن، مشکلات مربوط به آن و … بستگی دارد.

بعد از تعیین دستمزد، نحوه پرداخت آن باید مشخص شود. طبق مقررات و حالت معمول، موکل باید ۶۰ درصد از دستمزد وکیل را به صورت نقد به وکیل بپردازد و ۴۰ درصد باقی مانده از پول را بعد از اتمام کار به وکیل بدهد. البته ۴۰ درصد باقی مانده باید طی یک فقره چک پرداخت شود. البته باید گفت این تعرفه ها برای تعیین دستمزد یک وکیل، کاملا توافقی است و هیچ اجبار و قانون خاصی پشت آن نمی باشد. بسیاری از وکلا بسته به حجم کاری پرونده، زمانی که باید برای آن صرف کنند، سختی و پیچیدگی و … دستمزد خود را تعیین می کنند که این دستمزد می تواند کمتر از حالت معمول یا بیشتر از آن باشد.

موارد موثر در تعیین درآمد یک وکیل

موارد موثر در تعیین درآمد یک وکیل

در راستای بررسی اینکه درآمد وکیل چقدر است، گفتیم بسیاری از وکلا بر اساس فاکتورهای مختلفی که وجود دارد، دستمزد دریافتی خود را مشخص می کنند. حال در این بخش برای آنکه بتوانید درآمد یک وکیل را حدس بزنید، معیارهای تعیین کننده درآمد یک وکیل را معرفی می کنیم. این معیارها عبارتند از:

سابقه و تجربه وکیل: یکی از مهم ترین فاکتورهایی که بسیاری از افراد هنگام اخذ وکیل به آن توجه دارند، سابقه و تجربه وکیل است. مسلما هرچه یک وکیل تجربه و سابقه بیشتری داشته باشد، می تواند راحت تر به پرونده شما رسیدگی کند و شما را زودتر به حق و حقوقی که دارید برساند. مسلما چنین وکیلی، به واسطه تجربه و دانش بیشتر خود، دستمزد بیشتری نیز درخواست خواهد کرد.

فعالیت در حوزه تخصصی: همانطورکه می دانید، بسیاری از وکلا به صورت اختصاصی تنها در یک حوزه مشغول به فعالیت هستند. برای مثال وکلایی که به طور تخصصی در زمینه ملکی فعالیت می کنند، تنها پرونده های مربوط به دعاوی ملکی را قبول می کنند. انتخاب یک وکیل تخصصی، کار را برای رسیدگی به پرونده ساده تر می کند و شما می توانید در مدت زمانی کوتاه تر به حق و حقوق خود برسید. مسلما دستمزد چنین وکیلی نیز بالاتر تعیین خواهد شد.

شهرت و خوش نامی وکیل: از دیگر فاکتورهایی که می تواند منجر به درآمد بالای وکیل شود، شهرت و خوش نامی آن وکیل است. هرچه یک وکیل شهرت نامی بیشتری داشته باشد، تعداد موکل بیشتری آن وکیل را انتخاب می کنند و این موضوع در نهایت منجر به افزایش درآمد وکیل می شود. برای مثال اگر شما به دنبال یک وکیل ملکی در تهران هستید، باید به سراغ یک وکیل مشهور بروید تا خیالتان از بابت پیگیری پرونده راحت شود.

محل زندگی و قرارگیری دفتر وکیل: از دیگر مواردی که تعیین کننده میزان درآمد وکیل است، می توان به محل زندگی و قرارگیری دفتر وکیل اشاره کرد. در شهرهای بزرگ و پرجمعیت، تعداد پرونده های حقوقی بیشتری به وکیل می رسد و مسلما درآمد وکیل نیز افزایش می یابد. طبق آماری که وجود دارد، دستمزد یک وکیل در تهران، نسبت به یک وکیل در شهرستان بیشتر است.

انجام تبلیغات حرفه ای: مسلما وکلای بسیار زیادی در کشور ما هستند که به صورت حرفه ای مشغول به فعالیت در حوزه وکالت هستند، اما به دلیل عدم انجام تبلیغات درست، کمتر کسی آن ها را می شناسد. از همین رو توصیه می شود وکلا تبلیغات حرفه ای برای شناخته شدن انجام دهند تا بتوانند تعداد موکل بیشتری جذب کنند و درآمد خود را افزایش دهند.

پس همانطورکه مشاهده می کنید، نمی توان به سوال اینکه درآمد وکیل چقدر است پاسخ قطعی و مشخصی داد، بلکه باید گفت درآمد یک وکیل بسته به خود شخص و فعالیتی که دارد تعیین می شود.

اگر پرونده با نتیجه مطوب به پایان نرسد، تکلیف دستمزد وکیل چه می شود؟

بسیاری از افراد فکر می کنند دستمزدی که به وکیل می دهند، به این معناست که پرونده باید با نتیجه مثبت خاتمه پیدا کند و اگر پرونده به خوبی تمام نشود، نباید دستمزدی به وکیل بپردازند. چنین طرز فکری کاملا اشتباه می باشد و حق الوکاله ای که وکیل دریافت می کند، در حقیقت برای اقداماتی است که وکیل طی مدت زمان رسیدگی به پرونده انجام می دهد و به موفقیت یا عدم موفقیت پرونده ربطی ندارد. وکلا موظف هستند که بهترین عملکرد را از خود نشان دهند و روند پیشرفت پرونده را به سمت موفقیت هدایت کنند؛ اما باید بدانید که تکلیف یک پرونده در نهایت با نظر قاضی مشخص می شود.

انتخاب یک وکیل حرفه ای و منصف

انتخاب یک وکیل حرفه ای و منصف

امروزه بسیاری از وکلا دستمزدی که برای رسیدگی به پرونده ها دریافت می کنند، نجومی و زیاد است و همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد به سراغ اخذ وکیل نروند و از سپردن پرونده به یک وکیل متخصص صرف نظر کنند. این در حالی است که وکلای منصف نیز وجود دارند و می توانند با یک دستمزد معقول رسیدگی به پرونده شما را انجام دهند. در سایت مستر وکیل تمام وکلا در هر حوزه و شهر را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید با توجه به نیاز خودتان یک وکیل را انتخاب کنید.

کلام آخر

هدف از نگارش این مقاله پاسخ به سوال «درآمد وکیل چقدر است؟» بود که ما در رابطه با این موضوع به طور کامل صحبت کردیم و هرآنچه می تواند روی درآمد وکیل تاثیر داشته باشد را گفتیم. بنابراین اکنون می توانید با دید بازتری به درآمد و دستمزدی که وکلا دریافت می کنند نگاه کنید.

Share