دستگاه اسپرسو ساز چیست؟

توجه داشته باشید که در صورت عدم تمیزکاری قطعات دستگاه، این امر می تواند بر طعم و مزه نهایی قهوه تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر ممکن است با عدم تمیزکاری دستگاه اسپرسوساز، موادی مانند شیر در داخل دستگاه باقی مانده و به مرور باعث ایجاد بیماری های مختلف شوند.

قهوه یکی از نوشیدنی های گرم محبوب در سراسر جهان شناخته می شود. از این رو دستگاه های بسیاری برای تهیه خوش طعم ترین قهوه ها ابداع شده اند که از این میان می توان به دستگاه اسپرسوساز اشاره کرد. اولین دستگاه اسپرسو توسط فردی به اسم آنجلو موریوندو در سال ۱۸۸۴ میلادی در یک نمایشگاه عمومی کشور ایتالیا در معرض دید عموم قرار گرفت. خانواده آنجلو دارای کارخانه های بسیاری مانند شکلات سازی بودند. پس از آن در سال ۱۹۰۱، فردی به اسم بترزا تغییراتی را در دستگاه اسپرسوساز ایجاد کرد که با استقبال عمومی بالایی رو به رو شد. بیشتر دستگاه های اسپرسوساز کنونی از مدل بترزا تبعیت می کند.

دستگاه اسپرسو ساز، آب با دمای نقطه جوش را از پودر قهوه فشرده عبور می دهد و سپس آن را از فیلتر می گذراند تا یک قهوه غلیظ به دست آید. در برخی موارد یک کرم روی سطح قهوه به وجود می آید.

 جالب است بدانید؛ از این دستگاه تنها برای تهیه اسپرسو استفاده نمی شود بلکه با توجه به میزان حرارت آب می توان قهوه های دیگری مانند دوپیو از آن به دست آورد. در این نوع قهوه می توانید از قهوه روبوستا نیز استفاده کنید. خرید قهوه روبوستا برای تهیه انواع قهوه های بسیار خوشمزه رونق بالایی دارد.

توجه داشته باشید که خرید دستگاه اسپرسوساز هزینه بالایی می طلبد. از این رو در نگهداری این دستگاه باید نهایت دقت را داشته باشید. قبل از استفاده از این دستگاه، دفترچه آن را به خوبی مطالعه کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانید اقدامات لازم برای رفع آن را به خوبی انجام دهید. در صورت بروز هرگونه مشکل تخصصی بهتر است خود آن را تعمیر کنید و از یک متخصص کمک بخواهید. به هیچ عنوان در این دستگاه از آب معدنی استفاده نکنید چرا که باعث رسوب و خرابی آن می شود.

از محافظ برق استفاده کنید تا در صورت قطعی برق هیچ آسیبی به دستگاه وارد نشود. پس از عصاره گیری، پورتافیلتر را از هد گروپ جدا کنید تا پس از مدتی واشر آن خراب نشود.

نحوه نظافت دستگاه اسپرسوساز

نحوه شستشوی هد گروپ

هد گروپ بخشی از دستگاه اسپرسوساز است که آب داغ از آن خارج می شود. پس از هربار عصاره گیری، پرتافیلتر را از روی دستگاه باز کنید و دکمه خروج آب داغ را بزنید. ۱۰ الی ۱۵ ثانیه صبر کنید تا روغن ها و ذرات قهوه همراه با آب داغ خارج شوند. در پایان کار میتوانید هر روز با استفاده از یک مسواک نرم، آن را به خوبی تمیز کنید.

شستشو پورتافیلتر

در پایان عصاره گیری، پورتافیلتر را هر روز داخل سینک به طور کامل بشویید تا تمامی ذرات قهوه و روغن از آن خارج شوند. بدین منظور سبد را از پورتافیلتر جدا نمایید تا عمل شستشو به خوبی انجام شود.

شستشو نازل بخار

نازل بخار را پس از هربار فوم گیری شیر در حدود ۱۰ ثانیه باز بگذارید تا ذرات شیر به طور کامل از آن جدا شوند. سپس قسمت بیرونی بخش نازل را با یک دستمال مرطوب تمیز نمایید.

نظافت هفتگی دستگاه اسپرسوساز

بهتر است قسمت های داخلی دستگاه اسپرسوساز را هر هفته یا هر دو هفته یک بار تمیز کنید. بدین منظور می توانید از پودر شوینده مخصوص اسپرسو یا مقداری جوش شیرین استفاده کنید. بدین منظور باید از یک سبد کور بدون سوراخ استفاده کنید. پس از قرار دادن بسکت کور در داخل پورتافیلتر، مقداری پودر شوینده یا جوش شیرین داخل آن بریزید و سپس پورتافیلتر را روی دستگاه ببندید.دکمه خروج آب داغ را بزنید و سپس ۱۰ ثانیه صبر کنید تا ترکیب پودر شوینده و آب داغ به داخل دستگاه برگردد و آن را تمیز کند.

 پس از ۱۰ ثانیه، خروجی آب را قطع کرده و مجدد صبر می کنید. این عمل را باید ۴ بار تکرار کنید. سپس پورتافیلتر را باز می کنید و دکمه خروج آب داغ را میزنید. یک دقیقه صبر کنید تا ذرات قهوه و آب داغ و روغن ها از قسمت های داخلی دستگاه خارج شوند.

دلیل اهمیت تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز

با تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز مانع از بروز هرگونه خرابی در دستگاه شده و درنتیجه هزینه اضافی برای تعمیر آن براش ما اعمال نمی شود. دلیل دوم نشان دهنده اهمیت تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز این است که اگر قطعات این دستگاه را به موقع تمیز نکنید، باعث کاهش عمر دستگاه اسپرسوساز می گردد. توجه داشته باشید که در صورت عدم تمیزکاری قطعات دستگاه، این امر می تواند بر طعم و مزه نهایی قهوه تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر ممکن است با عدم تمیزکاری دستگاه اسپرسوساز، موادی مانند شیر در داخل دستگاه باقی مانده

Share