طرز تهیه ترش تره؛ غذای اصیل و خوشمزه خطه گیلان
خورش ترش تره از جمله خوشمزهترین غذاهای خطه گیلان است که با سبزیجات محلی و تخم مرغ و…پخته می شود.

پریناز جهان مهمانی: ترش تره غذایی بدون گوشت که به طور معمول با پلو یا در کنار ماهی کولی سرخ شده سرو می شود.
ترش تره از جمله غذاهای محلی گیلانی است و زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه ظول می کشد.
مواد لازم جهت تهیه این غذای گیلانی برای ۶ نفر:
اسفناج تازه:۱ کیلوگرم
سبزی (گشنیز، نعناع، جعفری، شوید):۵۰۰ گرم
روغن:به مقدار لازم
برنج خام: ۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۳ عدد
سیر:۱ تا ۲ بوته
پیاز سرخ کرده:۲ یا ۳ قاشق غذاخوری
آب نارنج یا رب نارنج:به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه:به مقدار کافی
آرد برنج: یک قاشق سرپر
طرز تهیه ترش تره؛
برنج را بشویید و با مقداری آب و نمک مخلوط کنید .بعد آن را روی حرارت قرار دهید تا بپزد. سبزی ها را هم پاک کنید و بشویید. بعد از اینکه آب اضافه سبزی ها خشک شد، آنها را خرد کنید.
نصف سیر له شده را سرخ کنید و سپس سبزی خرد شده را داخل سیر سرخ شده تفت دهید.
مخلوط سیر و سبزی تفت داده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید. اسفناج ها را هم بزرگتر از سبزی ها خرد کنید و داخل خورشت بریزید.
آگر آب خورشت زیاد بود حرارت را بیشتر کنید تا آب آن تبخیر شود. نارنج یا رب نارنج را به تدریج به خورشت اضافه کنید و خورشت را بچشید تا ترشی آن اندازه شود و سپس مقدار تعیین شده آرد را برای گرفتن آب خورشت به آن اضافه کنید.
در پایان پخت خورشت، بقیه سیر له شده را با کمی زردچوبه و روغن تفت دهید و به همراه تخم مرغ و مقداری نمک داخل خورشت بریزید و هم بزنید. بعد از چند جوش، خورشت را خاموش کنید.
دیدگاه