«بوی بهار» با «نادر گلچین» به تالار وحدت آمد/گلچین:از مدرسه فرار میکردم تا موسیقی بشنوم+تصاویر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،مراسم یادبود استاد نادر گلچین شب چهارشنبه هشتم اردیبهشت در تالار وحدت با حضور معاون هنری وزیر ارشاد و تعداد زیادی از هنرمندان برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،به نقل از هنر آنلاین ،مراسم یادبود استاد نادر گلچین شب چهارشنبه هشتم اردیبهشت در تالار وحدت با حضور معاون هنری وزیر ارشاد و تعداد زیادی از هنرمندان برگزار شد.
تالار وحدت در هشتمین شب اردیبهشت میزبان کسانی بود که برای بزرگداشت یکی از اساتید بزرگ و بهیادماندنی موسیقی سنتی ایران پای در آن گذاشته بودند؛ برنامهای با عنوان “بوی بهار” که از سوی موسسه فرهنگی هنری راد نواندیش به سبب نکوداشت استاد نادر گلچین برگزار شد.
آیین نکوداشت با صحبتهای علیرضا پورامید به عنوان مجری آغاز شد. او با خوشآمد گویی به میهمانان، از چرایی حضور و تجمع در آن شب سخن گفت و استاد نادر گلچین را با فراخوانی اسم او با حضار چهره به چهره کرد. استاد نیز به سختی از جای خود برخاست و به حاضرین در سالن که ایستاده و بیوقفه او را تشویق میکردند ابراز احساسات کرد.
سپس روی پرده قسمت ابتدایی کلیپی از استاد گلچین به نمایش درآمد که در آن او به معرفی اجمالی خود و هنرش پرداخت: معلم سینهبهسینه نداشتم بلکه از آنچه خوشم میآمد بهرهوری میکردم. بهعنوان مثال گاهی از مدرسه فرار میکردم و خودم را به قهوهخانه میرساندم تا از رادیویی که در آنجا بود آواز بشنوم.
در قسمت بعدی برنامه، فضلالله توکل روی صحنه آمد و با بداههنوازی سنتور و صدای دلنشینش دل میهمانان را با اجرای دو قطعه نواخت.
آوازخوان تمامعیار
در قسمت بعدی برنامه پورامید از حمیدرضا نوربخش مدیر عامل خانه موسیقی ایران دعوت کرد تا به عنوان سخنران ادامه برنامه را در دست گیرد.
نوربخش در سخنان خود از ویژگیهای آوازی استاد گلچین چنین یاد کرد: یکی از پیششرطهای مهم در هنر آواز داشتن ویژگیهای ذاتی و ظرفیتهای آوازی است و این چیزی است که نمیشود با تجربه و یا آموختن به دست آورد. استاد گلچین ثابت کردند که خوانندهای که چنین ویژگیهایی را داشته باشد میتواند بدون هیچگونه کلاس آوازی یک آوازخوان تمامعیار باشد.
مدیرعامل خانه موسیقی ادامه داد: چنین توانایی و هوشمندی در هر کسی یافت نمیشود. همچنین هوشمندی ایشان در اینجاست نیز بود که نادر گلچین میدانست زیباییهای صدایش کجاست. در واقع درک زیباییشناسانه ایشان چنان بود که محدوده زیباییهای صدای خویش را میشناخت. ضمن اینکه نباید فراموش کرد که ظهور و شکوفایی اساتیدی مانند نادر گلچین، استاد عبدالوهاب شهیدی و بنان مرهون آمدن و حضور میکروفن و رادیو بود، چرا که چنین پدیدهای با امکاناتی که در اختیار خواننده میگذاشت به او اجازه میداد همه تواناییهای آوازی خود را به منصه ظهور برساند و شنونده را از ظرایف دیگر آواز بهرهمند سازد. از دیگر ویژگیهای استاد گلچین که باعث شد هم در بین عوام و هم در میان خواص جایگاه ویژهای داشته باشد شعور و فرهنگ والا و فرهیختگی ایشان است. چرا که هیچگاه اثری ارائه نداده که دون شان خودش باشد.
تار ساکت
بخش بعدی برنامه اجرای موسیقی توسط گروه موسیقی به هدایت کیوان ساکت بود که بر اساس ساختههای خود ساکت با همراهی بهنام ابوالقاسم (پیانو)، فاضل جمشیدی (آواز) و محمد رفیعی (تمبک) به زیبایی هر چه تمامتر نواخته شد.
سپس بخش دوم کلیپ با عنوان گلچین در آینه اساتید پخش شد که در آن استادانی نظیر عبدالوهاب شهیدی، کوروس سرهنگزاده، فضلالله توکل، محمد موسوی، و حسن ناهید به تعریف و تمجید از نادر گلچین پرداختند.
در بخش بعدی نیز گروه موسیقی با حضور بردیا صدر نوری، نیلوفر ابراهیمی، علیرضا دریایی، بامداد ملکی و محمد صرفه جو تصانیفی از عماد رام را به اجرا درآوردند.
عشق آمد و رسم عقل برداشت
در قسمت بعدی از استاد گلچین دعوت شد روی صحنه بیاید. او نیز با همراهی بردیا صدر نوری مدیر موسسه راد نواندیش دعوت را پاسخ گفت و پس از پاسخ به ابراز احساسات حضار که ایستاده و بیوقفه او را تشویق میکردند سخنان کوتاه خود را با اشعاری از محمدعلی بهمنی، سنایی و حافظ آغاز کرد.
استاد گلچین در ادامه ضمن معرفی اجمالی خود و سابقه هنری خویش از عشق سخن به میان آورد و اینکه عشق بود که او را تا به اینجا رساند.
در انتهای برنامه نیز لوح تقدیر و هدایایی به عنوان یادبود با حضور علی مراد خانی معاون هنری وزیر ارشاد به استاد گلچین تقدیم شد.
مهمانان ویژه
از میهمانان ویژه شب گذشته میتوان به فضلالله توکل، عبدالوهاب شهیدی، مرجانه گلچین، محمدعلی بهمنی و… نام برد.
دیدگاه