حل مشکلات کتابخانه های تالش وظیفه همه مسئولین شهرستان است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا فرماندار تالش با بیان اینکه سرانه مطالعه این شهرستان در رتبههای پایین استان قرار دارد، تصریح کرد: تالش از بین ۱۶ شهرستان گیلان در رتبههای ۱۵ یا ۱۶ سرانه مطالعه قرار دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،فرماندار تالش با اشاره به اینکه سرانه مطالعه در این شهرستان کاهش دارد، گفت:سرانه مطالعه تالش در بین ۱۶ شهرستان گیلان در رتبههای ۱۵ یا ۱۶ است.
علی فتحاللهی صبح امروز در جلسه ویژه بررسی مشکلات کتابخانههای عمومی این شهرستان با حضور مدیر کل کتابخانههای عمومی استان درباره پیشینه فرهنگی غنی تالش اظهار کرد: تالش با وجود مردمان تاریخساز که در طول تاریخ فرهنگساز بودند قدمت فراوانی دارد و یکی از شهرستانهای پیش رو در این عرصه است.
وی عدم توجه به زیرساختهای فرهنگی بهویژه کتابخوانی در تالش را از معضلات دانست و افزود: تالش در مقایسه با دیگر شهرستانهای گیلان و کشورهای پیشرفته با کاهش زمان مطالعه مفید مواجه است.
فرماندار تالش با بیان اینکه سرانه مطالعه این شهرستان در رتبههای پایین استان قرار دارد، تصریح کرد: تالش از بین ۱۶ شهرستان گیلان در رتبههای ۱۵ یا ۱۶ سرانه مطالعه قرار دارد.
وی توجه به امر مطالعه را از وظایف مسئولان دانست و گفت: توجه به فرهنگ مطالعه مفید تنها مشکل کتابخانههای استان و یا شهرستان تالش نیست و همه باید در این امر سهیم باشند.
فتحاللهی همت جهادی برای برطرف شدن مشکل مذکور را ضرورت خواند و خاطرنشان کرد: برای برطرف شدن مشکل مطالعه و نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی نیاز به تصمیم بزرگ است.
وی با اشاره به اینکه برای دستیابی به اهداف دولت تدبیر و امید همه باید تلاش مضاعف داشته باشیم، ادامه داد: باید با تلاش تمام مسئولان فرهنگ غنی تالش را به این شهرستان بازگردانیم.
وی از اختصاص ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار برای تکمیل بخشی از کتابخانه نیمهکاره شهر چوبر در سال جاری خبر داد.
کتابخانه عمومی چوبر در سال ۹۴ به بهره برداری می رسد
امیر محمدپور پیش از ظهر امروز در جلسه ویژه بررسی مشکلات کتابخانههای عمومی این شهرستان ترویج فرهنگ مطالعه را وظیفه مهم دانست و اظهار کرد: توجه به این امر از همت یک دستگاه خارج است و به توجه تمام مسئولان استان و شهرستان تالش نیاز دارد.
وی ترویج فرهنگ مطالعه را نیازمند عزم ملی و مدیریت جهادی دانست و افزود:تالش دارای فرهنگ غنی و تاریخی است و تاکنون در زمینه توسعه کتابخوانی و کتابخانهها نتوانستهایم به آنچه که شایسته مردم تالش است برسیم.
این مسئول با اشاره به دستاوردهای کتابخانه عمومی گیلان در زمینه خدمات و ابزارهای نوین ترویج فرهنگ مطالعه، گفت: امروز با بهرهگیری از مدرنترین و پیشرفتهترین تجهیزات در حوزه کتابخانهها توانستهایم خدمات نوینی را به مردم فرهنگدوست گیلان ارائه کنیم.
وی با موثر دانستن وضعیت تحریم و شرایط ویژه کشور در کاهش اعتبارات برای توسعه زیرساختهای کتابخانه، تصریح کرد: با وجود این وضعیت بد اقتصادی کشور تمام مسئولان باید دست به دست یکدیگر دهند تا این مشکل برطرف شود.
محمدپور تالش را نیازمند توجه بیشتر مسئولان خواند و با اشاره به حدود ۳۸۰ روستای این شهرستان، خاطرنشان کرد: بنا داریم در مجموعه نهاد کتابخانههای عمومی در تمام روستاهای تالش که فضای مناسب ساختمانی حدود ۱۵۰ متر مربع داشته باشند نسبت به تجهیز آن کتابخانهها اقدام کنیم.
وی هزینه تجهیز هر کتابخانه را ۷۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: نهاد کتابخانههای استان حاضر است این هزینه را تقبل کند و ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها را یکی از وظایف اصلی خود میداند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی گیلان راهاندازی کتابخانههای سیار در روستاهای تالش برای امر ترویج کتابخوانی را موثر دانست و خواستار توجه ویژه فرماندار و شهرداران این شهرستان در راهاندازی کتابخانههای سیار شد.
وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ مطالعه دغدغه مسئولان تالش است، یادآور شد: اعتقاد داریم وضعیت کتابخانههای عمومی و سرانه فضای مطالعه شهرستان تالش بهزودی بهبود مییابد.
محمدپور خطاب به شهرداران شهرستان تالش گفت: پرداخت نیم درصد سهم کتابخانهها از درآمد شهرداریها یک تکلیف است.
وی خواستار نگاه ویژه نسبت به پرداخت سهم نیمدرصد کتابخانهها از طرف مسئولان شهرستان شد و اظهار کرد: پرداخت سهم نیم درصد کتابخانهها توسط شهرداریها کمک به اعتلای فرهنگ آن منطقه است.
این مسئول از افتتاح کتابخانه شهر چوبر در صورت تخصیص اعتبار لازم در سال ۹۴ خبر داد.
سرپرست شهرداری تالش نیز در نشست مذکور گفت: ترویج فرهنگ مطالعه نیازمند برنامهریزی و اقدامهای جدی و نوآورانه است.
حسن محمدپور، استمرار در تبلیغات و اطلاعرسانی و حمایت از کتابخانه را مهمترین اولویت برای ترویج فرهنگ مطالعه در برنامههای کاری خود عنوان کرد و متذکر شد: شهرداری تالش در این راستا کمک میکند و انجام آن را بخشی از وظایف اصلی خود میداند./فارس
دیدگاه