ثبت شرکت سهامی خاص و سهامی عام
برای ثبت شرکت خود به صورت سهامی عام و سهامی خاص میتوانید با مشاوران سامانه آگاه ثبت مشورت کنید و طبق شرایطی که دارید یکی از این دو سهام را انتخاب و ثبت نمایید.
شرکتهای سهامی به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند که شامل سهامی عام و سهامی خاص هستند. ثبت این دو نوع شرکت هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارد و به هنگام ثبت آنها نیاز به مدارکی است که باید تهیه گردد. در این مطلب سعی داریم ثبت شرکت سهامی خاص و عام و مدارک لازم جهت ثبت آن را مورد بررسی قرار دهیم.
ثبت شرکت سهامی خاص و عام چیست؟
شرکت سهامی خاص شرکتی است که همه سرمایه آن توسط موسسین پرداخت و تامین میگردد؛ همچنین در این نوع شرکت، شرکای کمتری جزو اعضاء هستند و از همین رو به آن شرکت سهامی خاص میگویند. در این شرکت هیچ گونه مجمع عمومی وجود ندارد و تعداد شرکای آن کمتر از شرکت سهامی عام است.
شرکت سهامی عام شرکتی هست که سرمایه آن به اسم سهام تقسیم شده و صاحبان هر سهم شرکت، در مقابل مبلغ اسمی سهام مسئولیت دارند. میتوان گفت: شرکت سهامی عام کاملترین نوع شرکت سهامی به حساب میآید که برای کارهای مهمی چون تجارت با کشورهای خارجی، بانک و… تشکیل میشود. بخشی از سرمایه این شرکت را مردم عادی با خرید سهام تامین میکنند.
مدارک ثبت شرکت سهامی عام
مدارک ثبت شرکت سهامی عام در دو مرحله باید ارائه گردد که شامل موارد زیر میشود:
- مرحله اول برای تشکیل و تحصیل اجازه پذیرهنویسی است که باید مدارک زیر را ارائه نمود:
- دو برگه رونوشت از طرح اعلامیه پذیرهنویسی که میبایست امضاء کلیه موسسین را داشته باشد.
- دو برگه رونوشت از اظهارنامهای که تکمیل شده است.
- دو نسخه از طرح اساسنامه تکمیل شده
- کپی و اصل مدارک شناسایی و احراز هویت موسسین
- اصل گواهی بانکی که نشان دهد حداقل ۳۵ درصد سرمایه را پرداخت نموده است
- اصل مجوز از سازمان بورس
- تکمیل فرم و فیش واریزی مربوطه
- مرحله دوم برای ایجاد و ثبت شرکت سهامی عام است که باید مدارک زیر تهیه شود:
- دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین متضمن تصویب اساسنامه
- دو برگه رونوشت اساسنامه که به تصویب مجمع عمومی موسسین رسیده باشد.
- دو نسخه از صورت جلسه هیات مدیره
- اصل گواهی بانکی که ثابت کند ۳۵ درصد سرمایه شرکت پرداخت شده است.
- اصل مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار
مدارک ثبت شرکت سهامی خاص
برای ثبت شرکت سهامی خاص به مدارکی نیاز هست که در ذیل به آنها اشاره میشود:
- ارائه فیش واریزی یا اصل گواهی بانکی، مربوط به پرداخت ۳۵ درصد از سرمایه اولیه
- ارائه مجوز در حوزه فعالیت
- کپی شناسنامه و کارت ملی برای افراد سهامدار و اعضای هیاتمدیره
- کامل کردن اطلاعاتی چون لیست اعضاء و سهامداران، آدرس سکونت افراد و کد پستی آنها، آدرس شرکت، سرمایه شرکت، درصد سهام و سهم هر کدام از افراد شرکت
- ارائه تاییدیه از بازرسها به جهت عدم وجود نسبت فامیلی با مدیران شرکت
- ارائه گواهی عدم سوءپیشینه اعضاء هیأتمدیره و بازرسان
- ارائه اصل وکالتنامه وکیل در صورتی که وکیل شرکت را ثبت کرده باشد
- ارائه دو برگه رونوشت از صورت جلسه هیئت مدیره
- پیشنهاد ۵ اسم سیلابی
تفاوت شرکت سهامی خاص و سهامی عام
تفاوت شرکت سهامی خاص با شرکت سهامی عام در این است که شرکت سهامی عام ۲۰ درصد سرمایه را از طریق موسسین شرکت و ۸۰ درصد سرمایه را از طریق فروش سهام، تامین میکند؛ اما در شرکت سهامی خاص همه سرمایه از طریق موسسین تامین میگردد. در شرکت سهامی عام، سرمایه اولیه ۵۰۰ هزار تومان و در شرکت سهامی خاص ۱۰۰ هزار تومان است. تعداد شرکا در شرکت سهامی خاص ۳ نفر بوده و نباید کمتر از آن باشد؛ همچنین در شرکت سهامی عام، شرکا باید حداقل ۵ نفر باشند.
از دیگر تفاوتهای این دو شرکت این است که شرکتهای سهامی خاص نمیتوانند سهام خود را برای فروش در بورس اوراق بهادر عرضه نمایند. در شرکت سهامی خاص نمیتوان منابع زیادی را جذب نمود؛ اما در شرکت سهامی عام، سهام قابلیت این را دارد که در بازار سرمایه عرضه گردد و نقدینگی را برای پروژهها جذب کند. در شرکتهای سهامی عام به راحتی میتوان انتقال مالکیت را انجام داد، اما در شرکت سهامی خاص این انتقال باید با موافقت مدیران شرکت انجام بپذیرد. تفاوت دیگر شرکت سهامی خاص با عام این است که در شرکت سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی لازم و ضروری نیست، اما در شرکت سهامی عام لزوم قانونی دارد.
هزینه ثبت شرکت سهامی خاص و سهامی عام
شرکت سهامی خاص در میان تمامی شرکتها یکی از پرطرفدارترین شرکتها به شمار میرود و هزینههای ثبت آن نسبت به محدودیتی که دارد زیاد است؛ زیرا تعداد اعضا، حوزه فعالیت شرکت و سرمایه شرکت بر هزینه آن تاثیر میگذارد. به عنوان مثال کسانی که قصد ثبت شرکت سهامی خاص را دارند در مناقصات باید سرمایه بیشتری داشته باشند که همین موضوع یکی از علتهای افزایش هزینه در ثبت شرکت سهامی خاص است.
هزینه ثبت شرکت سهامی عام نیز به علت پیچیدگیهایی که دارد مختلف خواهد بود و نمیتوان هزینه دقیقی از آن را بیان نمود. برای اطلاع از هزینههای دقیق ثبت شرکت سهامی خاص و سهامی عام میتوانید به سایت سامانه آگاه ثبت مراجعه کنید. این سایت به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به سوالات شما خواهد بود.
استعلام شرکت چیست؟
همانطور که هر شخص حقیقی و حقوقی نامی مختص به خود را دارد، شرکتها نیز برای به ثبت رسیدن، نیازمند یک نام هستند که با حوزه فعالیت آنها همخوانی داشته باشد و این در صورتی امکان پذیر خواهد بود که افراد دیگر نتوانند از آن نام استفاده کنند. در اداره ثبت شرکتها محدودیتهایی وجود دارد که مانع از ثبت تکراری نامها میشود.
به ۲ مورد از آنها اشاره خواهیم کرد:
- مراجعه به پایگاه استعلام اشخاص حقوقی کشور
- مراجعه به پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور
برای دریافت استعلام می توانید از صفحه استعلام شرکت سامانه آگاه استفاده نمایید.
مشاوره رایگان ثبت شرکت سهامی خاص و عام
امروزه برای این که به کسب و کار خود هویت ببخشید باید اقدام به ثبت آن کنید. ثبت شرکت سهامی خاص و عام جزو اقدامات بسیار تخصصی است که برای ثبت بهتر آن میبایست اطلاعاتی مربوط به آن را داشته باشید و قبل از ثبت شرکت اقدامات لازم را انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت شرکت سهامی خاص و عام میتوانید با سامانه آگاه ثبت در ارتباط باشید. این مجموعه به صورت آنلاین و غیر حضوری شرکت شما را ثبت خواهند کرد.
موسسه آگاه ثبت از مشاورهای متخصص در این زمینه که کاملا رایگان است، برخوردار بوده تا شما بتوانید تصمیم درستی را بگیرید؛ همچنین میتوانید انجام تمام کارهای ثبت را به آگاه ثبت بسپارید. به عنوان مثال تاسیس شرکت سهامی عام مراحلی پیچیده و سخت دارد که با وجود یک متخصص باید انجام گردد؛ در نتیجه این مجموعه با کادر بسیار حرفهای که دارد میتواند در کوتاهترین زمان ممکن و کمترین هزینه شما را به هدفی که دارید برساند.
سخن پایانی
برای ثبت شرکت خود به صورت سهامی عام و سهامی خاص میتوانید با مشاوران سامانه آگاه ثبت مشورت کنید و طبق شرایطی که دارید یکی از این دو سهام را انتخاب و ثبت نمایید. سامانه آگاه ثبت با دارا بودن کادر مجرب و کاربلد خود میتواند تمامی امور ثبت شرکت سهامی خاص و سهامی عام شما را در زمانی کوتاه و کاملا حرفهای انجام دهد.
دیدگاه