پرمخاطبترین برنامهی مذهبی تلویزیون تعطیل شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا در روزهای گذشته اخباری مبنی بر برکناری تهیهکنندهی برنامهی «سمت خدا» – پرطرفدارترین برنامهی مذهبی تلویزیون- در رسانهها منتشر شد. در حالی که «سمت خدا» یکی از معدود برنامههای دینی و مذهبی تاریخ تلویزیون است که در جذب مخاطب نیز بسیار موفق عمل کرده و محبوبیت بسیاری در بین […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا در روزهای گذشته اخباری مبنی بر برکناری تهیهکنندهی برنامهی «سمت خدا» – پرطرفدارترین برنامهی مذهبی تلویزیون- در رسانهها منتشر شد. در حالی که «سمت خدا» یکی از معدود برنامههای دینی و مذهبی تاریخ تلویزیون است که در جذب مخاطب نیز بسیار موفق عمل کرده و محبوبیت بسیاری در بین مردم دارد و در تازهترین نظرسنجی شبکهی سه هم که قبل از نوروز سال ۹۳ انجام گرفت، «نجمالدین شریعتی» -مجری برنامهی «سمت خدا»- به عنوان یکی از سه مجری محبوب تاریخ شبکهی سه، انتخاب شد.
«سید عبدالمجید رکنی» پیرامون انتشار خبر برکناریاش اظهار داشت: تقریبا این برکناری قطعی است و تمام مراحل اداری آن توسط مدیران شبکه و سازمان انجام شده است. متاسفانه برای مدیران، تصمیمات و اقتضائات مدیریتی بر مصالح دینی ارجحیت دارد.
رکنی پیرامون دلایل برکناریاش از سمت تهیهکنندگی برنامهی «سمت خدا» عنوان کرد: دلیل اصلی تمرد از رویهی سازمانی و انتقاد حاج آقای ماندگاری از صداوسیما بیان شده است. ظاهرا انتقاد آقای ماندگاری از صداوسیما، طی نامهای که ایشان به آقای ضرغامی زدند، برای برنامهی «سمت خدا» بسیار گران تمام شد. متاسفانه صدا وسیما در دو موضوع بر خلاف قانون و نظر رهبری عمل میکرد و «آقای ماندگاری» طی نامهای این دو موضوع را به «آقای ضرغامی» تذکر دادند.
وی پیرامون دو موضوعی که صداوسیما بر خلاف قانون و نظر رهبری عمل میکرد، افزود: اولین موضوع تبلیغ اجناس مختلف در حین برنامههای کودک است که این مورد بر خلاف نص صریح قانون صداوسیماست. آیین نامهی سیاستها تامین،تولید و پخش صداوسیما در شمارهی ۲۵۷۰ خود به این موضوع اشاره میکند و تبلیغ در حین برنامههای کودک را غیرقانونی میداند. اما متاسفانه بیش از یک سال است که برنامههای کودک تلویزیون به بهانهی نداشتن بودجه، اقدام به تبلیغ محصولات مختلف میکنند.
وی پیرامون بهانههای صداوسیما مبنی بر نداشتن بودجه و اجبار برای پخش آگهی در حین برنامه گفت: این حرف درست نیست. اگر مسئول سازمان محیط زیست برای تامین بودجهی کارمندانش به مشکل بخورد، حاضر است یوزپلنگ شکار کند و از درآمد حاصل از آن حقوق کارمندانش را بدهد؟ بدیهی است که این کار غیر منطقی است؛ چرا که وظیفهی محیط زیست حفاظت از همان یوزپلنگ است. حال مگر وظیفهی صدا و سیما حفاظت و صیانت از فرهنگ کودکان نیست؟ پس چه طور حاضر میشود برای تامین بودجه این فرهنگ را تخریب کند؟ این دلیل قابل قبول نیست.
رکنی در مورد نکتهی دومی که در نامهی «حاج آقای ماندگاری» خطاب به رئیس صداوسیما وجود داشت، گفت: رهبری پیرامون برخی از مسابقات تلویزیون دستور صریح دارند. گاهی ایشان پیرامون موضوعی مثل بها دادن به جایگاه زن، به طور کلی صحبت میکنند و گاهی هم ایشان مستقیما به مصداقها اشاره میکنند. رهبری در سال ۸۳ در دیدار با مدیران سازمان صدا و سیما مخالفتشان را با برگزاری مسابقاتی که در آنها جوایز غیر متعارف به شرکتکنندگان اهداء میشود، اعلام کردند و فرمودند که این مسابقات ترویج بینطقی است. اما متاسفانه برخی مدیران و برنامهسازان در صداوسیما، انرژی میگذارند و بودجه خرج میکنند تا خلاف نظر رهبری عمل کنند.
تهیهکنندهی برنامهی «سمت خدا» پیرامون تبعات این نامه ادامه داد: «حجت الاسلام ماندگاری» در نامهی خود به این دو مورد اشاره کردند و فکر نمیکنم هیچ آدم منصف و با وجدانی باشد که این دو مورد را قبول نکند. دوستان بعد از این نامه تبلیغ کردن محصولات در حین برنامهی کودک را متوقف کردند، اما مسابقاتی که جوایز غیر متعارف داشت هنوز از تلویزیون پخش میشود. در ذهن مدیران سازمان این بود که شما یکی از برنامههای ما را تعطیل کردید، ما هم باید برنامهی شما را تعطیل کنیم تا مساوی شویم!
رکنی دربارهی احتمال تعطیلی برنامهی پر مخاطب «سمت خدا» گفت: ما فعلا با قدرت به کارمان ادامه میدهیم. باید جبههی دینداران در این موضوع خودش را بسنجد. ما ادعا داریم که رسانه باید به دست افراد انقلابی سپرده شود. حالا باید ببینیم میتوانیم ۵۰ دقیقه برنامه را در تلویزیون حفظ کنیم؟ اگر توانستیم، آن زمان میشود به پلههای بالاتر هم فکر کرد. اما اگر به هر دلیل، مثلا محافظهکاری یا ترس از موقعیت نسبت به این اقدام صدا و سیما ساکت بمانیم، نباید انتظار داشته باشیم که در آینده رسانه به دست افراد متعهد و انقلابی بیفتد.
وی در مورد طرفداری مردم از این برنامه و واکنش آنها در صورت تعطیلی «سمت خدا» عنوان کرد: حضرت آقا در سال ۷۳ فرمودند که از درد فرهنگ با مردم سخن نمیگویم بلکه خطابم مسئولان هستند. اما امسال مسئولان فرهنگی کار را به جایی رساندند که حضرت آقا از مردم خواستند که فرهنگ کشور را احیا کنند.
الآن هم مردم باید به این قضیه ورود کنند و اعتراضشان را اعلام کنند بنده و حاج آقای ماندگاری هم به عنوان یکی از مردم دعوت حضرت آقا را لبیک گفتیم./رجا
دیدگاه