بهره برداری از طرح روستای بدون بیکار در کشور در اسطلخ جان رودبار/۴۰ درصد جمعیت گیلان روستایی است/رتبه ۲۳ گیلان در آمار بیکاری کشور
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، طرح روستای بدون بیکار در کشور از طریق ویدئوکنفرانس درحضور معاون اول رئیس جمهور بصورت نمادین در روستای اسطلخ جان رودبار با گزارش استاندار گیلان به بهرهبرداری رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، همزمان با سومین همایش روز روستا و عشایر و بهرهبرداری از طرحهای اشتغالزای روستایی کشور، طرح روستای بدون بیکار در ۲۰ روستای کشور صبح امروز از طریق ویدئوکنفرانس در حضور دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور بصورت نمادین در روستای اسطلخ جان رودبار با گزارش استاندار گیلان به بهرهبرداری رسید(گزارش تصویری)
دکتر نجفی در مراسم بهره برداری از این طرح ها در گزارش به معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه روستای اسطلخ جان یکی از روستاهای نمونه استان است که به دلیل دارا بودن جاذبه های گردشگری فوق العاده و معماری منحصر به فرد و توانمندی های کشاورزی و صنایع دستی به عنوان روستای فاقد جمعیت بیکار مطرح شده است گفت : ایجاد طرحهای بوم گردی، قالی بافی، پرورش ماهی، پرورش زالو، تولید و بسته بندی سبزیجات محلی، رستوران سنتی، توسعه واحد تولید شمع و لوازم تزیینی مستقر در روستاها با تسهیلات قرض الحسنه صندوق کارآفرینی امید به مبلغ ۴۰ میلیارد ریال زمینه اشتغال ۲۰۰ نفر از ساکنین روستا را فراهم آورده است.
وی با بیان اینکه گیلان یکی از استان هایی است، که علی رغم روند مهاجرت روستانشینان ، همچنان دارای درصد جمعیت روستایی بالاتری به نسبت کشور است گفت :درصد جمعیت روستایی گیلان ۴۰ درصد است، در حالی که این عدد برای کل کشور کمتر از ۳۰ درصد می باشد.
استاندار گیلان افزود : انجام فعالیت های عمرانی، افزایش درآمد و در نتیجه بهبود معیشت روستائیان، ایجاد اشتغال در محیط های روستایی ، اقدامات دولت تدبیر و امید علی الخصوص در دو محصول عمده تولیدی استان یعنی برنج و چای از قبیل افزایش نرخ خرید تضمینی و کنترل واردات افسار گسیخته ، باعث کند شدن سرعت مهاجرت روستائیان به شهرها، تثبیت جمعیت در روستاها و بعضاً مهاجرت معکوس شده است.
دکتر نجفی ادامه داد : از مهم ترین برنامه های استان برای اشتغالزایی در روستاها می توان به توسعه صنایع دستی متنوع، انجام کشت دوم در شالیزارها، اشتغال خانگی و خرد در سطح خانه های روستایی، توسعه و احیای تولید پیله ابریشم، توسعه فضاهای گردشگری روستایی و بوم گردی و ایجاد واحدهای صنعتی کوچک در روستاها با مشارکت روستاییان اشاره نمود.
وی تاکید کرد: رغبت سرمایه گذاران برای انجام پروژه های اقتصادی در سطح روستاها به دلیل وجود زیر ساختهای لازم است که عدد و ارقام عملکردی دولت تدبیر و امید نشانگر رشد قابل ملاحظه آنهاست.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد : شاخص بهرهمندی استان در آسفالت راه روستایی در ابتدای دولت یازدهم ۴۱ درصد و هم اکنون ۵۱ درصد می باشد. شاخص بهرهمندی جمعیت استان از گاز در ابتدای دولت ۶۳ درصد و هم اکنون ۹۳ درصد می باشد و تا پایان سال به ۹۵ درصد خواهد رسید. شاخص بهره مندی جمعیت روستایی آستان از آب سالم و بهداشتی در ابتدای دولت ۶۴ درصد و هم اکنون ۷۴ درصد می باشد.
دکتر نجفی با بیان اینکه گیلان در ابتدای دولت تدبیر و امید یکی از استان های دارای بالاترین نرخ بیکاری در کشور بود افزود : نرخ بیکاری استان از ۱۵.۶در پایان سال ۹۱ به ۱۱درصد در پایان سال ۹۴ رسیده است ورتبه استان نیز از رتبه ۵ در فهرست استان های دارای بالاترین نرخ بیکاری به رتبه ۲۰ در طی سال های یاد شده بهبود یافت.
وی اظهار داشت : در جدیدترین آمار منتشر شده مرکز آمار نیز نرخ بیکاری استان در سه ماهه نخست ۹۵ به ۹.۳ درصد و رتبه استان ۲۳ بوده است.
استاندار گیلان ادامه داد : در استان گیلان نرخ مشارکت اقتصادی علی الخصوص در جامعه روستایی بالاست و از این حیث استان در سال های اخیر همواره رتبه ۱ تا ۵ بالاترین نرخ مشارکت را داشته است. نرخ مشارکت اقتصادی بالا، گرچه در سطح جهانی شاخص مثبت و امیدوارکننده ای است، اما باعث افزایش تقاضا برای اشتغال خواهد بود.
دکتر نجفی با بیان اینکه آمار منتشر شده توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نشان می دهد استان گیلان طی سال های ۹۲ تا ۹۴ در تمامی سالها رتبه نخست را در سطح کشور در شاخص های بهبود فضای کسب و کار داشته است در خصوص دلایل کاهش نرخ بیکاری گیلان هم گفت : این کاهش در نتیجه پرداخت تسهیلات در بخش های حمایتی صندوق کارآفرینی امید، کمیته امداد، بهزیستی، وام های خود اشتغالی و پشتیبان و … بوده است. تنها در سال ۹۴ بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات توسط صندوق کارآفرینی امید، عموماً در بخش های روستایی تسهیلات داده شده است.
گفتنی است هدف از طرح روستای بدون بیکار شناسایی و حمایت از کارآفرینیان روستایی است که در ۲۰ روستای کشور با تسهیلاتی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۱۰۰۰ نفر اجرا شده است.
این طرح با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، صندوق کارآفرینی امید و اداره کل روستایی و شوراهای استانداریها اجرا شده است که بصورت پایلوت از طریق ویدئو کنفرانس در گیلان افتتاح می شوند.
دیدگاه