۸۷ درصد چای کشور وارداتی است/اجازه فروش و عرضه چای ۱۰۰درصد خارجی را ندهیم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رئیس سازمان چای کشور گفت :برای بهبود وضعیت چای در داخل کشور بهتر است اجازه فروش و عرضه چای ۱۰۰ درصد خارجی را در کشور ندهیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رئیس سازمان چای کشور گفت :برای بهبود وضعیت چای در داخل کشور بهتر است اجازه فروش و عرضه چای ۱۰۰ درصد خارجی را در کشور ندهیم.
محمدولی روزبهان عصر امروز در نشست چای در سالن اجتماعات استانداری گیلان وضعیت چای کشور را نامطلوب خواند و اظهار کرد: سطح زیر کشت و تولید چای در کشور در حال کاهش است.
وی با بیان اینکه ۸۷ درصد چای مصرفی امسال وارد کشور شده است، گفت: امسال تنها ۱۳درصد تولید چای داشتیم و چای خارجی موجب تغییر ذائقه مصرف کنندگان شده است.
رئیس سازمان چای کشور با تصریح بر اینکه امسال ۶۵ هزار و ۵۰ تن برگ سبز چای در فصل زراعی به صورت تضمینی خریداری شده است، تصریح کرد: ۳۱ هزار و ۱۴۲ تن درجه یک و ۳۳ هزار و ۹۰۸ تن برگ سبز درجه دو بوده است.
وی با اشاره به اینکه امسال برداشت چای تا پایان مهر ماه تمام شد، ادامه داد: از نظر وزنی امسال نسبت به سال گذشته ۲۵ هزار تن و نسبت به سال ۹۱ نیز ۴۵ هزار تن کاهش تولید داشتهایم.
روزبهان کاهش نزولات آسمانی و شدت گرمای بیسابقه خرداد ماه امسال را در سوختگی برگها، جوانهها و بوتههای چای و کاهش برداشت برگ سبز از باغها را تاثیرگذار دانست.
وی با بیان اینکه حدود ۶۰ هزار خانوار چایکار در استانهای شمالی کشور به امر چایکاری اشتغال دارند، خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود سال آینده برای دوره بهرهبرداری خرید آزاد برگ سبز چای توسط کارخانهها صورت گیرد.
این مسئول متذکر شد: برای بهبود وضعیت چای در داخل کشور بهتر است اجازه فروش و عرضه چای ۱۰۰ درصد خارجی را در کشور ندهیم.
وی با اشاره به اینکه عدم اجازه ورود چای اسانسدار به کشور در بهبود وضعیت چای تاثیر دارد، یادآور شد: در این راستا برنامهریزی برای چای سنواتی و نیز اجرای طرح بهزراعی برای یک دوره پنج ساله ضرورت دارد. روزبهان سود حاصل از فروش چای برای باغداران را بسیار اندک خواند و خاطرنشان کرد: سود یک هکتار باغ چای ۳۰۰ هزار تومان است که تامین کننده معاش کشاورزان این عرصه نیست./فارس
دیدگاه