رئیس شورای شهر بندرانزلی:

۵۰۰ میلیارد تومان پروژه شهری در انزلی در حال اجراست | شهرداری در سال ۱۴۰۵ حتی یک ریال درآمد دولتی نداشت

رئیس شورای شهر انزلی تاکید کرد: شهرداری در سال ۱۴۰۵ حتی یک ریال درآمد دولتی نداشته است، بخش عمده درآمد شهرداری از محل عوارض و درآمدهای محلی تامین می‌شود و تداوم خدمات شهری به تامین این منابع وابسته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، رئیس شورای شهر بندرانزلی اعلام کرد: بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی و خدماتی در این شهر در حال اجراست.

شعبان جعفری روز دوشنبه در آئین تجلیل از خبرنگاران اظهار کرد: در دوره ششم شورای اسلامی شهر برای نخستین بار تفاهم‌نامه‌ای با سازمان منطقه آزاد انزلی منعقد شد که بر اساس آن سه دستگاه مینی‌بوس ۲۸ نفره به ارزش بیش از ۵۳ میلیارد تومان برای تقویت ناوگان حمل‌ونقل عمومی این شهر اختصاص یافت.

وی تصریح کرد: امیدواریم این سه دستگاه مینی‌بوس تا هفته دولت به بندرانزلی تحویل شود تا بخشی از مشکلات حوزه حمل‌ونقل عمومی شهر برطرف شود؛ سال گذشته نیز قراردادی با یک شرکت چینی برای خرید ۱۰ دستگاه اتوبوس ۳۲ نفره منعقد شد و قرار بود این خودروها طی ۹۰ روز کاری تحویل شود اما تحریم‌ها و شرایط ایجاد شده موجب تاخیر در اجرای قرارداد شده است.

جعفری با بیان اینکه تاکنون حدود ۴۰ میلیارد تومان از مبلغ این قرارداد پرداخت شده است، گفت: امیدواریم با تامین و پرداخت مراحل بعدی، این ۱۰ دستگاه اتوبوس تا پایان سال وارد ناوگان حمل‌ونقل بندرانزلی شود.

رئیس شورای شهر بندرانزلی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه خدمات شهری و مدیریت پسماند افزود: تغییرات ایجادشده در خدمات شهری برای شهروندان ملموس است و در حوزه پسماند نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده که خبرنگاران می‌توانند با بازدید از کارخانه کمپوست خمیران در جریان روند فعالیت‌ها قرار گیرند.

وی درمورد طرح ساماندهی خیابان سپه انزلی نیز گفت: این خیابان با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال هویت بندرانزلی است که پس از سال‌ها رها شدگی و طرح ساماندهی آن در دوره ششم شورای اسلامی شهر اجرا شد.

به گفته وی اجرای این پروژه بر اساس مطالعات مشاور و با رعایت ضوابط زیست‌محیطی انجام شده و برای اجرای آن، استدلال‌ها و الزامات کارشناسی دستگاه‌های مربوطه مورد توجه قرار گرفته است.

جعفری به اختلاف نظرها در خصوص نحوه بازگشایی خیابان سپه اشاره و اعلام کرد: موضوع تردد خودرو و یا عابر پیاده مطرح است که باید در فرصت مناسب بررسی و برای آن تصمیم‌گیری شود.

وی درخصوص ساماندهی بلوار بندرانزلی نیز گفت: برای ادامه این پروژه در بودجه سال ۱۴۰۵، مبلغ ۳۰ میلیارد تومان پیشنهاد شد که اعضای شورای شهر با کاهش اعتبار آن مخالفت کردند، چرا که این محدوده بخشی از هویت شهری بندرانزلی محسوب می‌شود.

رییس شورای شهر انزلی تامین تجهیزات آتش‌نشانی را نیز یکی از نیازهای مهم شهر دانست و افزود: سال گذشته ۸۶ میلیارد تومان اعتبار از سازمان همیاری شهرداری‌ها برای خرید نردبان آتش‌نشانی اختصاص یافت، اما به دلیل شرایط ایجادشده امکان خرید این تجهیزات فراهم نشد و اعتبار مذکور نیز از بودجه شهرستان حذف شد.

وی تاکید کرد: تأمین نردبان آتش‌نشانی و تجهیزات مورد نیاز این حوزه همچنان در دستور کار و در حال پیگیری است.

جعفری در ادامه با بیان اینکه ارتباطات خبرنگاران با شهرداری و شورای شهر نباید محدود به روز خبرنگار باشد، اظهار کرد: این ارتباط باید در طول سال ادامه داشته باشد تا مسائل و مطالبات مردم به صورت مستمر مورد پیگیری قرار گیرد.

وی با بیان اینکه خبرنگاران چشم تیزبین، گوش شنوا و زبای گویای جامعه هستند، گفت: اگر مدیران شهری جایگاه خبرنگاران را به رسمیت بشناسند بسیاری از مشکلات از طریق گفت و گو و تعامل حل خواهد شد.

وی یادآوری کرد: شهرداری از تولد تا پایان زندگی شهروندان خدمات مختلفی به مردم ارائه می‌دهد و وظایفی مانند توسعه و نگهداری معابر، پارک ها، خدمات عمومی و جمع آوری پسماند را برعهده دارد.

رئیس شورای شهر انزلی تاکید کرد: شهرداری در سال ۱۴۰۵ حتی یک ریال درآمد دولتی نداشته است، بخش عمده درآمد شهرداری از محل عوارض و درآمدهای محلی تامین می‌شود و تداوم خدمات شهری به تامین این منابع وابسته است.

وی ادامه داد: مردم زمانی که خدمات شهری با اختلال مواجه شود آثار آن را احساس خواهند کرد و تامین هزینه‌های این خدمات همیشه برای مردم ملموس نیست، بنابراین باید درباره ضرورت پرداخت عواض و منابع مالی شهرداری اطلاع‌رسانی بیشتری انجام شود.

جعفری تاکید کرد: انتقاد رسانه‌ها باید با ارائه راهکار باشد، آن‌ها باید ضمن مطالبه‌گری و نقد عملکرد مدیران شهری برای حل مسائل نیز راهکار ارائه دهند.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه تیم ملوان برای مردم شهر انزلی، تصریح کرد: اگرچه وظیفه مدیریت شهری ساخت ورزشگاه نیست اما در مقطعی که احتمال از دست رفتن میزبانی تیم ملوان وجود داشت شهرداری در حد توان وارد شد و برای رفع مشکلات موجود همراهی کرد.

وی ملوان را بخشی از هویت مردم این شهر دانست و افزود: امیدواریم مشکلات این باشگاه برطرف شود و این تیم در فصل جدید با قدرت بیشتری در رقابت‌های لیگ برتر حضور یابد.

جعفری همچنین ساماندهی دستفروشان را ضروری دانست و تاکید کرد: مدیریت شهری باید ضمن رعایت حقوق شهروندان و حفظ نظم شهری برای افرادی که از این طریق امرار معاش می‌کنند نیز مکان مناسبی فراهم کند.