مدیرکل میراث فرهنگی گیلان در گفتگو با دیارمیرزا اعلام کرد؛

چهار هیأت باستان‌شناسی راهی گیلان می‌شوند | ماسوله در مسیر ثبت جهانی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان از آغاز فعالیت چهار هیأت باستان‌شناسی در مناطق مختلف استان خبر داد و گفت: سه هیأت از این تعداد در راستای مطالعات ثبت جهانی ماسوله، در این منطقه مستقر خواهند شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان در گفتگو با دیارمیرزا از آغاز مطالعات میدانی چهار هیأت باستان‌شناسی در استان خبر داد و گفت: با مساعد شدن شرایط آب‌وهوایی در ارتفاعات گیلان، چهار هیأت باستان‌شناسی به‌زودی فعالیت خود را در مناطق مختلف استان آغاز خواهند کرد. سه هیأت از این تعداد در منطقه ماسوله مستقر می‌شوند تا مطالعات لازم در راستای ثبت جهانی این اثر فاخر را به انجام رسانند.

وی با بیان اینکه بخشی از مجوزهای لازم برای کاوش‌های باستان‌شناسی از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور تأمین شده، افزود: بخش دیگری از مجوزها نیز در دست اقدام قرار دارد و منابع مالی این کاوش‌ها نیز به طور کامل تأمین شده است.

تعیین تکلیف بیش از ۲۳۵ بنای تاریخی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اقدامات این اداره‌کل در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «سرمایه گذاری برای تولید» اظهار کرد: بیش از ۲۳۵ بنای تاریخی در اختیار دستگاه‌های دولتی استان قرار دارد که تعیین تکلیف و ساماندهی این بناها به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در شهرستان رودسر با محوریت فرمانداری محترم، جلسات متعددی برای تعیین تکلیف بناهای تاریخی برگزار شده و فرآیند واگذاری بهره‌برداری برخی از این آثار به بخش خصوصی آغاز شده است. در همین راستا، جلسه‌ای با حضور مدیرکل آموزش و پرورش، رئیس دانشگاه گیلان، معاونین اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر دستگاه‌های متولی برگزار شد و مقرر گردید ظرف دو ماه آینده، بهره‌برداری از این آثار به بخش خصوصی واگذار شود.

تأکید بر تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام گردشگری

جهانی در ادامه با اشاره به پروژه‌های عمرانی در حوزه گردشگری استان گفت: در حال حاضر ۲۴۶ پروژه نیمه‌تمام در سطح استان داریم که گیلان از این لحاظ رتبه دوم کشور را دارد و از طریق تبصره‌های ۱۵ و ۱۸ و همچنین صندوق توسعه ملی، در تلاش برای تأمین منابع مالی جهت تکمیل این پروژه‌ها هستیم.

وی خاطرنشان کرد: برخی از پروژه‌ها نظیر هتل‌های پنج‌ستاره به منابع مالی قابل‌توجهی نیاز دارند که در جریان سفر وزیر محترم میراث فرهنگی به گیلان، قول مساعد برای جذب بخشی از اعتبارات از طریق صندوق توسعه ملی داده شده است. پیشنهاد ما اختصاص حداقل پنج هزار میلیارد تومان از مجموع بیست هزار میلیارد تومان اعتبار ملی صندوق توسعه، برای تکمیل پروژه‌های گردشگری استان گیلان است.

دستاوردهای سفر دکتر صالح‌امیری به گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان با اشاره به سفر اخیر دکتر صالح‌امیری به استان اظهار کرد: این سفر دستاوردهای ارزشمندی برای شهرستان‌های مختلف به همراه داشت. از جمله در شهرستان لنگرود، توافق شد موزه ابریشم با اختصاص اعتباری بالغ بر سه میلیارد تومان تأسیس شود.

وی همچنین افزود: بندر گردشگری چمخاله که به عنوان نخستین بندر گردشگری کشور در جوار ساحل طراحی شده، با حمایت ریاست محترم جمهوری در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد. همچنین در شهرستان صومعه‌سرا، پروژه مرمت و بازسازی اسلحه‌خانه میرزا کوچک‌خان با همکاری شهرداری در دستور کار قرار گرفته است.

Share