برای اولین بار در کشور؛

سه رقم جدید کیوی توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان معرفی شد

برای اولین بار در کشور، دکتر محمود قاسم‌نژاد، استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان، به همراه تیم تحقیقاتی خود در مرکز تحقیقاتی کیوی دانشگاه گیلان، توانست در قالب یک برنامه تحقیقاتی جامع و هدفمند هشت‌ساله به سه رقم جدید میوه کیوی با گوشت زرد (طلایی) و طعم متفاوت دست پیدا کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، برای اولین بار در کشور، دکتر محمود قاسم‌نژاد، استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان، به همراه تیم تحقیقاتی خود در مرکز تحقیقاتی کیوی دانشگاه گیلان، توانست در قالب یک برنامه تحقیقاتی جامع و هدفمند هشت‌ساله به سه رقم جدید میوه کیوی با گوشت زرد (طلایی) و طعم متفاوت دست پیدا کنند که این سه رقم با اسامی طلوع (Sunrise)، گیلدا (Gilda) و زرین (Zarin) در نود و نهمین جلسه کمیته معرفی رقم در موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور ثبت گردید.

ارقام جدید بر اساس استانداردها و با در نظر گرفتن نوع ذائقه مصرف کننده‌های داخلی و بین المللی اصلاح و معرفی شده اند. میوه ارقام جدید علاوه بر داشتن درصد قند بالا در زمان رسیدن (۲۰ درصد)، بسیار آبدار، خوش طعم، با رنگ زرد درخشان گوشت، رایحه مطلوب و با ظاهری بازارپسند هستند، همچنین میزان ویتامین C آن‌ها تقریبا دو تا سه برابر میوه کیوی گوشت سبز یا هایوارد است. بنابراین، مصرف این میوه‌ها در داخل کشور ضمن جلب رضایت مشتری‌ها به دلیل داشتن طعم و عطر جدید و متفاوت، باعث بهبود سلامت فرد و جامعه خواهد شد. از ویژگی‌های دیگر ارقام جدید ماندگاری بسیار مطلوب میوه در سردخانه و امکان عرضه طولانی میوه به بازارهای صادراتی، عملکرد بالا در هکتار و تحمل به انواع تنش‌های زیستی و غیر زیستی می‌باشد.

از نظر زمان رسیدن میوه، به ترتیب رقم طلوع بسیار زودرس، رقم زرین زودرس و رقم گیلدا جز ارقام دیررس کیوی طبقه‌بندی می‌شوند. دست‌یابی به ارقام کیوی زودرس یک مزیت اقتصادی بسیار بالا برای صنعت کیوی ایران محسوب می‌شود. این ارقام ضمن تنوع بخشیدن به سبد میوه کیوی کشور جهت صادرات، باعث پر کردن خلاء بازارهای بین المللی به خصوص در ماه‌های شهریور و مهر خواهد شد. این مزیت باعث کسب سود زیاد برای تولیدکننده‌گان کیوی کشور خواهد شد و سهم کیوی ایران را در بازارهای بین المللی افزایش خواهد دهد. ​​​​​​​

Share