شیشه ساختمانی: راهکارهای نوین برای طراحی داخلی و خارجی
کاربرد شیشههای ساختمانی را میتوانیم به استفاده از آنها در فضای داخلی و خارج از ساختمان اشاره کنیم.
شیشه مادهای سخت و انعطاف ناپذیر است که دارای ماهیت شفاف و شکنندهای میباشد. شیشه در برابر مواد شیمیایی همانند اسیدها و بازها و همچنین در برابر زنگ زدگی مقاومت بالایی از خود نشان نشان میدهند. مواد اولیهای که برای تولید انواع شیشهها لازم است شامل سیلیس، کربنات دو سود و سنگ آهک میباشد. در تهیه و تولید شیشه ساختمانی، ماسه با آهک سودا و برخی مواد افزودنی دیگر را ذوب میکنند و سپس با سرعت سرد مینمایند. استفاده از شیشه ساختمانی در ساخت و ساز و معماری رواج بسیار زیادی دارد.
کاربردهای شیشه ساختمانی
هنر معماری روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است. به همین علت از مواد و ابزارهای جدیدی در دکوراسیونها بهره میبرند. از جمله این مواد میتوانیم به کاربرد شیشه در ساختمانها اشاره کنیم. کاربرد شیشههای ساختمانی را میتوانیم به استفاده از آنها در فضای داخلی و خارج از ساختمان اشاره کنیم.
در فضای داخلی ساختمانها، شیشههای ساختمانی را میتوان در کف، سقف و دیوار استفاده کرد. در حمام و سرویس بهداشتی و همچنین به عنوان دربهای شیشهای و در پلهها و نردهها نیز میتوان از شیشههای ساختمانی بهره برد. در نمای خارجی ساختمانها نیز شیشه کاربرد بسیاری دارد.
- پنجره ها: پنجرههای شیشههای به منظور ایجاد نور و مشاهده در بیرون، همچنین ایجاد حفاظت در برابر عواملی که در استفاده از آن میگیرند.
- دربها: درهای شیشههای میتوانند تاثیر زیباییشناختی داشته باشند و به فضای نور طبیعی را وارد کنند.
- نمای خارجی: از جملههای در نمای خارجی میتوانم به واجدسازی ساختمانها، پوششهای بزرگ و کاربردهای صنعتی اشاره کنم.
- تقسیم کردن فضا: شیشه فضا را به اجزای کوچکتر تقسیم میکند، بنابراین نور طبیعی را در فضا منتقل میکند و احساس میکند و آرامش را به ارمغان بیاورد میدهد.
- پوششهای عایق حرارتی و صوتی: این نوع شیشهها قادر به کاهش انتقال حرارت و صدا از بیرون به درون ساختمان هستند.
- سقف شیشههای یک جنبه زیباییشناختی به فضا اضافه میشوند و در عین حال نور طبیعی را در داخل فضای هدایت میکنند. این نوع سقفها برای سالنهای بزرگ یا فضاهای باز با استفاده از شیشههای مقاوم ساخته میشوند.
- شیشه ساختمانی میتواند در نمای داخلی ساختمانها به عنوان پارتیشنها، درها، ستونها و سقفها استفاده شود. اینها استفاده می کنند
شیشه ساختمانی داخلی
برخی از انواع شیشه را میتوان در بخش داخلی ساختمانها استفاده کرد. انواع شیشهها در دکوراسیون داخلی، در طرح و رنگهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند، زیرا میتوانند همراه با نورپردازی و شفافیت، جلوه بینظیری را خلق نمایند.
شیشه ساختمانی خارجی و نمای ساختمان
انواع شیشهها را میتوان در نمای خارجی ساختمانها هم استفاده کرد، زیرا استفاده کردن از نماهای شیشهای مدرن باعث میشود که ساکنان از حداکثر نور و روشنایی روز بهره ببرند. همچنین استفاده کردن از شیشه در نمای خارجی کمک میکند تا ایمنی ساختمان افزایش یابد و بنا دارای عایق صدا نیز باشد.
شیشه ساختمانی درب و پنجره
استفاده کردن از شیشه ساختمانی درب و پنجره یکی از مواردی است که به علت ظرافت و شفافیت بالا مورد توجه معماران قرار دارد. در درب ورودی منازل و ادارات، درب مغازهها و پاساژها، درب راه پلهها، سونا، درب سرویس بهداشتی و مستر و همچنین درب جدا کننده سرویس و حمام میتوان از شیشه ساختمانی درب و پنجره استفاده کرد.
شیشه ساختمانی برای پوشش سقف
پوشش سقف شیشهای را معمولاً در مکانهایی استفاده میکنند که نیاز به نور طبیعی خارج از ساختمان باشد. این پوشش میتواند با بلوکهای شیشهای و تایلهای شیشهای به وجود بیاید و همچنین میتوان در انواع طرحدار، ساده و سفید و حتی رنگی استفاده کرد.
انواع شیشه ساختمانی کدامند:
در ساخت و ساز برای هدفهای مختلف میتوان از انواع مختلف شیشههای ساختمانی استفاده کرد. در صورتی که آگاهی کاملی از انواع شیشه داشته باشید، در انتخاب شیشه نسبت به کاربرد آن راحتتر میتوانید عمل کنید.
۱. شیشه رنگی
به نقش رنگ در معماری توجه کمتری شده است، به همین علت اکثر ساختمانها رنگ خنثی دارند. یکی از راههایی که میتوان به جهت حفظ زیبایی انجام داد، استفاده کردن از انواع رنگها میباشد. شیشههای رنگی در پنجرههای قدیمی، عتیقهجات و در دکوراسیون منازل بسیار دیده میشود. این شیشهها بسیار مقرون به صرفه هستند و علاوه بر آن، از ورود اشعه ماورای بنفش به داخل ساختمان نیز محافظت مینمایند. نسبت به سایر شیشههای ساختمانی، شیشههای رنگی بخش عظیمی از نور را جذب میکنند و بخش کمتری را از خود عبور میدهند.
۲. شیشه لمینت
شیشه لمینت نوعی لعاب ایمنی میباشد که مقاومت بسیار بالایی دارد و میتوان آن را از ترکیب دو ورقه شیشه با یک لایه میانی بسیار محکم به دست آورد. این لایهها با اعمال گرما و فشار زیاد جدا نشدنی میباشند. شیشههای لمینت کمتر از قاب شکسته میشوند و در صورتی که بشکنند، آسیب کمتری خواهند داشت. از این شیشهها میتوان در مکانهایی که سر و صدای زیادی هست، استفاده کرد، زیرا شیشههای لمینت عایق صوتی میباشند.
۳. شیشه دوجداره
شیشههای دوجداره را از دو لایه ساده و گاهی اوقات رنگی که به موازات همدیگر قرار میگیرند میسازند. لبهها و درزهای شیشههای دوجداره هوابندی شده است. شیشههای دو جداره را در بسیاری از خانهها استفاده میکنند، زیرا عایق گرما سرما و صدا محسوب میشوند و باعث صرفهجویی در مصرف انرژی نیز میگردند.
۴. شیشه سکوریت
به این شیشهها، شیشه ایمنی نیز میگویند، زیرا شیشههای سکوریت را حتی از شیشههای استاندارد نیز ایمنتر میسازند. در صورتی که شیشههای سکوریت بشکنند، به ذرات ریز و مکعبی شکل تبدیل میگردند که آسیب رسان نمیباشند. از شیشههای سکوریت میتوان در ویترین فروشگاهها، دربهای شیشهای و پنجرههای جانبی خودروها استفاده کرد.
۵. شیشه ضد صدا
شیشههای ضد صدا از دو شیشه با ابعاد یکسان تشکیل میشود. در بین شیشهها میلهای فلزی به نام اسپیسر قرار میدهند و در داخل اسپیسر مواد ضد رطوبتی میریزند. قبل از چسباندن شیشهها هوای داخل شیشه را توسط دستگاه میگیرند. در نهایت این فرایند باعث میشود، حدود ۷۰ درصد آلودگی صوتی را کم کند و از اتلاف انرژی گرمایی نیز جلوگیری نماید.
۶. شیشه نانو
شیشههای نانو دارای یک لایه محافظتی بر روی خود میباشند که کافی است با یک بار شستشو، نمای شیشه تمیز، شفاف و زیبا داشته باشید. این نوع شیشهها را بیشتر برای ساختمانهایی استفاده میکنند که در معرض دید هستند. زیرا کثیفی و شوره زدن ناشی از بارش باران و یا حتی آلودگی هوا باعث میشود که شیشهها مات شوند و نمای ناخوشایندی را ایجاد کنند.
۷. شیشه انعطاف پذیر
شیشههای انعطاف پذیر با استفاده از جدیدترین فناوریهای شیشه تولید میشوند که خاصیت انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند. ضخامت این نوع شیشهها به نازکی یک ورق کاغذ میباشد. از این شیشهها برای ساخت سلولهای خورشیدی و همچنین روشنایی با کیفیت بالا در گوشیهای هوشمند استفاده میکنند.
دیدگاه