آوای سلامت؛

با بشقاب غذای سالم کودک آشنا شوید

بشقاب غذای سالم کودک راهنمای تصویری برای کمک به آموزش و تشویق کودکان به تغذیه خوب است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، بشقاب غذای سالم کودک راهنمای تصویری برای کمک به آموزش و تشویق کودکان به تغذیه خوب است. در یک نگاه، این گرافیک نمونه هایی از بهترین غذاها را برای الهام بخشیدن به انتخاب وعده های غذایی و میان وعده های سالم نشان می دهد و بر فعالیت بدنی به عنوان بخشی از معادله حفظ سلامت تاکید دارد.

ایجاد یک رژیم سالم و متعادلخوردن انواع غذاها باعث می شود که وعده های غذایی ما جذاب و خوش طعم باشد. همچنین کلید یک رژیم غذایی سالم و متعادل است زیرا هر غذا دارای ترکیب منحصر به فردی از مواد مغذی است، هم درشت مغذی ها (کربوهیدرات، پروتئین و چربی) و هم ریز مغذی ها (ویتامین ها و مواد معدنی). بشقاب غذای سالم کودک طرحی را ارائه می دهد که به ما کمک می کند بهترین انتخاب های غذایی را داشته باشیم.
همراه با پر کردن نیمی از بشقاب خود با سبزیجات و میوه های رنگارنگ (و انتخاب آنها به عنوان میان وعده)، نیمی دیگر را بین غلات کامل و پروتئین سالم تقسیم کنید:

سبزیجات: سبزیجات بیشتر – و تنوع بیشتر – بهتر است.
سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده به دلیل تاثیر منفی بر قند خون جزو سبزیجات محسوب نمی شوند.

میوه:
میوه های هر رنگی را زیاد بخورید. میوه های کامل یا میوه های تکه شده را انتخاب کنید (به جای آب میوه؛ آب میوه را به یک لیوان کوچک در روز محدود کنید).

غلات: به سراغ غلات کامل یا غذاهای تهیه شده با غلات کامل فرآوری شده بروید. هرچه دانه ها کمتر فرآوری شوند، بهتر است. غلات کامل – گندم کامل، برنج قهوه ای، کینوا و غذاهای تهیه شده با آنها، مانند ماکارونی سبوس دار و نان ۱۰۰٪ گندم کامل – نسبت به برنج سفید، نان، پوسته پیتزا، ماکارونی، تاثیر ملایم تری بر قند خون و انسولین دارند. و سایر غلات تصفیه شده.

پروتئین:
پروتئین سالم لوبیا و نخود، آجیل، دانه ها و سایر گزینه های پروتئین سالم گیاهی و همچنین ماهی، تخم مرغ و مرغ را انتخاب کنید. گوشت قرمز (گوشت گاو، گوشت خوک، بره) را محدود کنید و از گوشت های فرآوری شده (بیکن، گوشت های اغذیه فروشی، هات داگ، سوسیس و کالباس) خودداری کنید.

چربی: همچنین مهم است که به یاد داشته باشید که چربی بخشی ضروری از رژیم غذایی ما است و آنچه که بیشتر اهمیت دارد نوع چربی است که می خوریم. ما باید به طور منظم غذاهایی با چربی‌های غیراشباع سالم (مانند ماهی، آجیل، دانه‌ها و روغن‌های سالم از گیاهان) انتخاب کنیم، غذاهای حاوی چربی‌های اشباع بالا (به ویژه گوشت قرمز) را محدود کنیم و از چربی‌های ترانس ناسالم (از روغن‌های نیمه هیدروژنه) پرهیز کنیم:
از روغن های سالم گیاهانی مانند زیتون، کانولا، ذرت، آفتابگردان و روغن بادام زمینی در پخت و پز، روی سالاد و سبزیجات و سر سفره استفاده کنید. کره را به مصرف گهگاهی محدود کنید.

لبنیات: غذاهای لبنی به مقادیر کمتری نسبت به سایر غذاهای موجود در بشقاب ما نیاز دارند: شیر بدون طعم، ماست ساده، مقدار کمی پنیر و سایر غذاهای لبنی شیرین نشده را انتخاب کنید. شیر و سایر محصولات لبنی منبع مناسبی از کلسیم و ویتامین D هستند، اما میزان مصرف بهینه محصولات لبنی هنوز مشخص نشده است و تحقیقات هنوز در حال توسعه است. برای کودکانی که شیر کم مصرف می کنند یا اصلا شیر مصرف نمی کنند، از پزشک در مورد مکمل های احتمالی کلسیم و ویتامین D سوال کنید.

آب: آب باید نوشیدنی انتخابی با هر وعده غذایی و میان وعده و همچنین زمانی که فعال هستیم: آب بهترین گزینه برای رفع تشنگی است. همچنین بدون قند است و به آسانی به عنوان نزدیکترین نوشیدنی پیدا می شود. آب میوه – که می تواند به اندازه نوشابه قند داشته باشد – را به یک لیوان کوچک در روز محدود کنید و از نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه ها، نوشیدنی های میوه ای و نوشیدنی های ورزشی که کالری زیادی دارند و عملاً هیچ ماده مغذی دیگری ندارند، خودداری کنید. با گذشت زمان، نوشیدن نوشیدنی های شیرین می تواند منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سایر مشکلات شود.

فعالیت بدنی:در نهایت، درست مانند انتخاب غذاهای مناسب، گنجاندن فعالیت بدنی در روز ما با فعال ماندن بخشی از دستور العمل برای حفظ سلامتی است: «زمان نشستن» غیرفعال را با «زمان مناسب» مبادله کنید. کودکان و نوجوانان باید حداقل یک ساعت در روز فعالیت بدنی داشته باشند و نیازی به تجهیزات شیک یا سالن بدنسازی ندارند—دستورالعمل‌های فعالیت بدنی برای آمریکایی‌ها پیشنهاد می‌کند که فعالیت‌های بدون ساختار را برای کودکان مانند بازی طناب کشی یا تفریح با استفاده از وسایل زمین بازی بیشتر را انتخاب کنند.

به طور کلی، پیام اصلی تمرکز بر کیفیت رژیم غذایی است.نوع کربوهیدرات در رژیم غذایی مهمتر از مقدار کربوهیدرات در رژیم غذایی است، زیرا برخی از منابع کربوهیدرات مانند سبزیجات (به غیر از سیب زمینی)، میوه ها، غلات کامل و لوبیاها بسیار سالم تر از شکر، سیب زمینی ها و غذاهای تهیه شده از آرد سفید هستند.

بشقاب غذای سالم کودک شامل نوشیدنی های شیرین، شیرینی ها و سایر غذاهای ناسالم نمی شود. اینها غذاهای روزمره نیستند و باید به ندرت مصرف شوند.
بشقاب غذای سالم کودک استفاده از روغن های سالم را به جای سایر انواع چربی تشویق می کند.

درباره بشقاب غذای سالم کودک

بشقاب غذای سالم کودک توسط متخصصان تغذیه در دانشگاه هاروارد T.H دانشکده بهداشت عمومی چان، بر اساس بهترین علم موجود، برای تقویت راهنمایی بصری ارائه شده توسط نماد بشقاب من وزارت کشاورزی ایالات متحده ساخته شده است. بشقاب بچه منعکس کننده همان پیام های مهم بشقاب غذای سالم است، با تمرکز اصلی بر کیفیت رژیم غذایی، اما برای تسهیل بیشتر آموزش رفتارهای غذایی سالم به کودکان طراحی شده است.

شرایط استفادهمحتویات این وب سایت برای اهداف آموزشی است و به منظور ارائه توصیه های پزشکی شخصی نیست. در مورد هر گونه سؤالی که ممکن است در مورد یک وضعیت پزشکی داشته باشید، باید از پزشک خود یا سایر ارائه دهندگان سلامت واجد شرایط مشورت کنید. هرگز توصیه های پزشکی حرفه ای را نادیده نگیرید یا به دلیل مطالبی که در این وب سایت خوانده اید در جستجوی آن تاخیر نکنید. منبع تغذیه هیچ محصولی را توصیه یا تایید نمی کند.

محدثه مقبلی کارشناس تغذیه –شهرستان عنبرآباد- دانشگاه جیرفت

Share