آصف شیخ: نگاه ما نگرشی مبتنی بر بازآفرینی و باز زنده‌سازی هویت شهری است

نشست پایانی ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی | واگذاری ساختمان تاریخی به هنرمندان صنایع‌دستی

ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی، رشتی دوزی را هنری استثنایی و بی نظیر در جهان توصیف کرد و گفت: در حین بازدید از صنایع دستی شهر رشت با هنر رشتی‌دوزی آشنا شدیم که علاوه بر رنگ، طرح و اصالت؛ نامش برگرفته ازخود این شهر است که برای ارزیابان بسیار جذاب است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ولی جهاندر آخرین دیدار ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی که به منظور انجام مراحل ثبت جهانی رشت به گیلان سفر کرده بودند تشکیل شد، به‌وجود میراث‌های گرانبهای فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در گیلان اشاره و اظهار کرد: اقدامات موثر شکل گرفته در مسیر ثبت جهانی رشت را برای شناسنامه دار کردن و معرفی مزیت‌های گیلان دانست.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان در این جلسه که با حضور معاون عمرانی استانداری گیلان و شهردار رشت و جمعی از هنرمندان استان تشکیل شد با بیان اینکه در آینده‌ای نزدیک شاهد پیوستگی حلقه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در گیلان خواهیم بود، افزود: در تلاشیم تا به معنای واقعی آنچه ظرفیت‌های این حوزه در استان است را شکوفا کنیم.

در ادامه آصف شیخ در نشست پایانی ارزیابان شورای جهانی ضمن قدردانی از مدیران استان بویژه شهرداری رشت برای استقرار هنرمندان صنایع‌دستی در ساختمانی زیبا و تاریخی افزود: طی این مدت از سازو کار شبکه بهم پیوسته صنایع‌دستی شهر رشت بازدید شد و نتیجه این بازدیدها اعلام خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان نیز در این نشست رشت را بر اساس قدمت و پیشرو بودن در بسیاری از شاخص‌ها و نیز دارا بودن شخصیت‌های جهانی در حوزه‌های مختلف، شهر اولین‌ها معرفی و بیان کرد: نگاه ما نگرشی مبتنی بر بازآفرینی و باز زنده‌سازی هویت شهری و رویکرد ما نیز اجرای پروژه‌ها با پیوست فرهنگی، گردشگری و هویت اسلامی است.

مسعود کاظمی گفت: گیلان در سال جاری و نیز چند سال اخیر میزبان چندین گروه از ارزیابان جهانی برای بررسی و اعلام نظر بوده که برخی از آثار مورد بررسی چون روستای قاسم آباد رودسر با محوریت چادرشب بافی ثبت جهانی شد و شهر تاریخی ماسوله فرآیند ثبت جهانی را طی می‌کند.

او با بیان اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای نسبت به هنرمندان صنایع دستی دارد، تاکید کرد: به طور قطع حمایت مدیران زمینه توسعه را بیش از پیش فراهم می‌کند.

کاظمی با تاکید بر اینکه دریافت عنوان شهر جهانی، ابتدای راه برای نتایج بهتر، بیشتر و انتقال به نسل آینده است از ارزیابان شورای جهانی خواست بر تاریخ و قدمت عظیم رشت صحه گذارده و پیشینه این شهر در صنایع دستی را مورد اهتمام قرار دهند.

ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به منظور بررسی شاخص‌های رشت برای دریافت عنوان شهر جهانی صنایع دستی ظهر روز یکشنبه هفتم اسفند ماه وارد گیلان شدند و طی این مدت از بخش‌های مختلف صنایع دستی رشت بازدید کردند و امروز سه شنبه به کار خود در استان پایان دادند.

در نشست پایانی در خصوص ثبت شهر رشت به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی با ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی، تفاهم‌نامه ۵ ساله‌ای با شهرداری رشت در خصوص واگذاری بنای تاریخی سازمان فرهنگی و ورزشی به هنرمندان صنایع‌دستی جهت حمایت و توسعه و ترویج این صنعت مهم که باعث درآمد زایی و اشتغال پایدار می‌گردد انجام گرفت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی گیلان افزود: همچنین در این نشست مقرر گردید که این بنا باهمکاری شهرداری و میراث‌فرهنگی بصورت مشترک در سال ۱۴۰۲ مرمت و بازسازی گردد.

Share