افزایش تعداد کشورها در جام جهانی ۲۰۲۶؛ نور امید برای حسرت به دلها
جام جهانی بعدی یعنی جام ۲۰۲۶ هنوز نیامده به دلیل تغییرات زیادی که قرار است در آن اجرا شود، نقل محافل ورزشی و بهنوعی دلخوشی برای تیمهای بازمانده از جامهای قبل و امسال شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، پرونده بازیهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر هنوز به پایان نرسیده است که فیفا از تغییرات و تحولات جام ۲۰۲۶ و افزایش سهمیه قارهها و تعداد بازیها سخن میگوید؛ اتفاقی که نور امید را در دل کشورهای بازمانده از جام زنده میکند.
جام جهانی بعدی یعنی جام ۲۰۲۶ هنوز نیامده به دلیل تغییرات زیادی که قرار است در آن اجرا شود، نقل محافل ورزشی و بهنوعی دلخوشی برای تیمهای بازمانده از جامهای قبل و امسال شده است.
طبق اطلاعات منتشر شده توسط نشریه گاردین انگلیس، این جام که قرار است برای نخستینبار بهصورت مشترک با حضور کشورهای آمریکا، مکزیک و کانادا برگزار شود، میزبان ۴۸ کشور جهان خواهد بود که بنا به تصمیم فیفا، قرار است در ۱۰۴ بازی تعیین تکلیف شود یعنی ۴۰ بازی بیشتر از فرمت فعلی جام جهانی.
ایده این است که این مسابقات با ۱۲ گروه متشکل از چهار تیم برگزار شود؛ ۲ تیم از هر گروه به مرحله یکهشتم صعود خواهند کرد. همچنین تیم میزبان مستقیم به جامجهانی میرود و از هر قارهای که باشد، یک سهمیه از آن قاره کاهش خواهد یافت.
برنامه اولیه فیفا این بود که این تورنمنت را با ۱۶ گروه سه تیمی برگزار کند اما انتقادها مبنی بر اینکه گروه سه تیمی میتواند جذابیت بالقوه بازیهای گروهی را از بین ببرد، باعث تغییرات مجدد در تصمیم فیفا شده است.
این تغییرات، وضعیت سهمیههای هر کنفدراسیون را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد. بهعنوانمثال سهمیه کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی معروف به کُنمبول (CONMEBOL) از ۴.۵ به ۶.۵ میرسد که میتواند شانس بیشتری برای اسپانیاییزبانها برای صعود به جام جهانی به همراه داشته باشد. همچنین یک تیم از قاره اقیانوسیه در جام جهانی ۲۰۲۶ حضور قطعی خواهد داشت.
تعداد سهمیهبندی قارهها در رقابت فوتبال جهانی به شرح زیر است:
۱- آسیا: ۸ تیم
۲- آفریقا: ۹ تیم
۳-کونکاکاف (آمریکای شمالی و مرکزی): ۶ تیم که ۳ سهمیه به میزبانها میرسد
۴-آمریکای جنوبی: ۶ تیم
۵-اقیانوسیه: ۱ تیم
۶- اروپا: ۱۶ سهمیه (تاکنون ۱۳ سهمیه داشته است.)
۲ سهمیه دیگر از یک تورنمنت ۶ تیمی تعیین خواهد شد.
دیدگاه