بشقاب غذایی روزانه شامل چه خوراکی هایی باید باشد؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در خصوص نحوه تغذیه و ایمنی بدن، توضیحاتی ارائه داد. در پاسخ به این سوال که چه ویتامینها یا مواد غذایی در افزایش سیستم ایمنی بدن تاثیرگذارند، گفت: سیستم ایمنی بدن بسیار پیچیده است و مواد غذایی هر کدام به نحوی نقش خود را ایفا میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، گلاله اصغری، در برنامه ضربان شبکه سلامت، در پاسخ به این سوال که چه ویتامینها یا مواد غذایی در افزایش سیستم ایمنی بدن تاثیرگذارند، گفت: سیستم ایمنی بدن بسیار پیچیده است و مواد غذایی هر کدام به نحوی نقش خود را ایفا میکنند.
وی از میوهها به عنوان منبع غنی از ویتامینها یاد کرد و افزود: هر قدر میزان آنتی اکسیدان در بدن بالاتر باشد، سیستم ایمنی بدن قویتر عمل میکند.
اصغری، از اسیدهای چرب ضروری که بدن قادر به ساخت آنها نیست نام برد، (اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶) و تاکید کرد: نسبت این دو چربی در بدن نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. امگا ۶ واکنش التهابی را در بدن افزایش میدهد تناسب صحیح امگا ۳ نسبت به امگا ۶ در بدن، به کاهش التهاب کمک میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با ذکر این نکته که فلور میکروبی روده با تولید یک سری فاکتورها به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند، افزود: اگر این فلور طبیعی، به دلیل مصرف مواد غذایی نادرست، به سمت باکتریهای مضر و پاتوژن تغییر ماهیت دهد، قطعاً باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
وی گفت: چاقی و اضافه وزن، با افزایش فاکتورهای التهابی و ایجاد آبشار التهابی در بدن، فرد را مستعد ابتلاء به عفونت میکند. بنابراین کاهش وزن در بروز و کاهش بیماریهای حاد عفونی تأثیرگذار است.
اصغری در پاسخ به این سوال که بشقاب غذایی روزانه هر فرد باید شامل کدام دسته گروههای غذایی باشد، افزود: لازم است ۵۰ درصد بشقاب از سبزی و میوه، ۲۵ درصد نشاسته و غلات سبوس دار و ۲۵ درصد هم با منابع پروتئینی کامل گردد.
وی تاکید کرد: اغلب ویتامینها و مواد مغذی از طریق غذا تامین میشوند و آن دسته از موادی که نیاز به مصرف مکمل دارد، محدود است.
اصغری ادامه داد: مواد غذایی با رنگدانههای نارنجی و زرد پررنگ (بتاکاروتن) را حاوی ویتامینA است. هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه رنگی، حاوی ویتامین A هستند و پیشنهاد میشود در برنامه روزانه غذایی قرار بگیرد.
وی گفت: میزان نیاز به ویتامین A، در گروههای جنسی و سنی متفاوت است. همچنین دریافت ویتامین A از منابع غذایی، هیچگونه مسمومیت ایجاد نمیکند، مسمومیت تنها با استفاده بیش از مجاز مکملها در بدن ایجاد میشود. همچنین ویتامین C در میوهها و سبزیجاتی مانند مرکبات، سبزی، فلفل دلمهای و…، به وفور یافت میشود. ویتامین C محلول در آب است، اما زیاده روی در مصرف مکمل ویتامین C، در ایجاد سنگهای کلیه موثر است.
دیدگاه