لذت آشپزی

۷ راه جلوگیری از شفته شدن برنج | با برنج شفته چی درست کنیم؟

چطور از شفته شدن برنج پیشگیری کنیم؟ درست کردن بهترین پلو بدون خمیر شدن موضوعی است که برای خیلی افراد اهمیت زیادی دارد. اما آیا چیزی در مورد روش‌های جلوگیری از شفته شدن برنج می‌دانید؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از مجله دلتا، برنج شفته به برنجی گفته می‌شود که بر اثر جوشیدن زیاد و یا آب بیش از حد حالت چسبنده پیدا کرده و بافت دانه‌دانه و مجزای خود را از دست داده است.

چطور از شفته شدن برنج پیشگیری کنیم؟ درست کردن بهترین پلو بدون خمیر شدن موضوعی است که برای خیلی افراد اهمیت زیادی دارد. اما آیا چیزی در مورد روش‌های جلوگیری از شفته شدن برنج می‌دانید؟ چقدر با فوت و فن پخت برنج برای شفته نشدن آن آشنا هستید. با برنج شفته چی درست کنیم؟

راه‌های جلوگیری از شفته شدن برنج

آن را در آب نمک خیس کنید

برنج را حداقل یک الی دو ساعت در آب نمک خیس کنید. برای این کار باید برنج را بشویید. سپس برنج را داخل یک ظرف بزرگ آب بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. معمولا برای برنج آبکش به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری نمک اضافه می‌شود. برای برنج کته نیز هر دو پیمانه برنج به یک قاشق نمک نیاز دارد.

از قابلمه مناسبی استفاده کنید

اگر قابلمه برنج شما کوچک باشد، برنج فضای کافی برای باز شدن نخواهد داشت و این موضوع موجب شفته شدن برنج می‌شود.

برنج را در زمان مناسبی آبکش کنید

اگر برنج را دیر آبکش کنید و زیاد از حد نرم شود، برنج شما احتمالاً شفته و چسبناک خواهد شد. برای آبکش کردن سعی کنید زمانی برنج را آبکش کنید که نه خیلی سفت است و نه خیلی نرم و فقط کمی بافت آن از حالت خیلی خشک خارج شده و تا حدودی قد کشیده است.

کمی روغن به برنج اضافه کنید

در زمان جوشیدن برنج بهتر است ۲ قاشق روغن به آن اضافه کنید تا بهتر بپزد. هر چقدر برنج شما روغن کمتری داشته باشد، احتمالا شفته‌تر به نظر خواهد رسید. ریختن یک استکان آب سرد داخل قابلمه برنج در زمان پخت برنج موجب می‌شود برنج خوب قد بکشد.

برنج را با آب سرد نشویید

یکی از اشتباهاتی که خیلی از خانم‌ها انجام می‌دهند، شستن برنج با آب سرد بعد از آبکش کردن آن است. این کار موجب می‌شود برنج شما به اصطلاح شوک شود و دیگر قد نکشد.

آن را زیاد هم نزنید

هم زدن بیش از حد برنج در زمان پخت موجب می‌شود دانه‌های برنج خرد شوند و حالت خمیری و شفته پیدا کنند.

بیش از حد به آن آب اضافه نکنید

خیلی از افراد بعد از دم کردن برنج و زمانی که برنج را آبکش کردند، چند بار به آن آب اضافه می‌کنند تا بخار کند. اضافه کردن آب بیشتر از حد نیاز می‌تواند موجب شفته شدن برنج قالبی و کته شود. برای دیدن دستورهای آشپزی خانگی حلوا ضیابری خوشمزه و محلی گیلانی را بخوانید.

با برنج شفته چه غذایی درست کنیم؟

از آن به عنوان ته دیگ برنج در یک قابلمه برنج دیگر است.

با برنج شفته ته چین مرغ یا ته چین گوشت درست کنید.

شما می‌توانید از برنج شفته برای تهیه سوپ، آش، شیر برنج، کوکو، کوفته برنجی و غیره استفاده کنید.

Share