فعالان سیاسی اصولگرای گیلان؛

آقای استاندار ما دشمن تو نیستیم | بی‌توجهی مدیران استانی به جوانان متعهد و متخصص

مجید دلاور” از فعالان سیاسی اجتماعی گیلان بابیان اینکه شاهد حضور دولت سوم روحانی در گیلان هستیم و گویی که دولت تغییر نکرده است! گفت: معتقدم از برآیند عملکرد استاندار، آن‌هم همسویی لازم با رئیس‌جمهور و دولت انقلابی دیده نمی‌شود و این بسیار نگران‌کننده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ۸ دی، نشست نقد و بررسی مسائل روز گیلان با حضور چهره‌های سیاسی – اجتماعی استان در حسینیه شهرک قدس رشت برگزار شد، در این نشست به تبیین و مطالبه‌گری پیرامون روند مدیریتی حاکم بر استان پرداخته شد.

«سید تقی موسویان» در این نشست با اشاره به مسائلی که استان گیلان در حوزه کشاورزی با آن مواجه است، اظهار کرد: در دوران استانداری «مصطفی سالاری» بحث ده گردی به خورد مردم داده شد تا جایی که اکنون عضو شورای روستای «چوسر» شفت یک اصفهانی است و «چماچا» شفت نیز با نام ده گردی تقسیم‌بندی و تجزیه‌شده و اگر از اهالی همین روستا کسی بخواهد خانه‌ای درست کند باید از هفت‌خان رستم را بگذراند.

تعداد بنگاه‌های معاملاتی زمین در روستاها از خواربارفروشی‌ها بیشتر شده

وی با بیان اینکه امروز زمین‌های کشاورزی به بنگاه‌های معاملاتی تبدیل‌شده که تعدادشان از خواربارفروشی نیز بیشتر شده است، گفت: زمین‌های کشاورزی در حال به یغما به رفتن است درحالی‌که برنج از زیرساخت‌های اقتصاد استان است.

این فعال سیاسی اجتماعی گیلان با بیان اینکه چند وقت پیش استاندار گیلان از راه‌اندازی گلخانه خبر داد، گفت: این در حالی است که ۱۲۶ هکتار از ۴۰۰ هکتار از زمین‌های کیشستان صومعه‌سرا به‌عنوان زمین‌های گلخانه‌ای راه‌اندازی شده که هنوز بخش زیادی از آن با مشکل مواجه است. در دولت خاتمی این را بخش را به مهندسان کشاورزی سپردند و برای احداث آن، پولش را به جهاد دانشگاهی منتقل کردند یعنی برای هر گلخانه حدود ۱۶ میلیون تومان آن زمان هزینه کردند اما بازهم موفق به راه‌اندازی نشدند.

بی‌مدیریتی در تولید محصولات کشاورزی و دامپروری

وی افزود: این در حالی است که ما در تولید محصولات اصلی کشاورزی و دامپروری مشکل‌داریم و حمایت دولتی از جوانانی که ظرفیت ورود به این عرصه را دارند، نمی‌شود.

موسویان با بیان اینکه زمین‌های کشاورزی در حال کوچک شدن است و شاهد کوچ کشاورزان هستیم، گفت: این در حالی است که مدیریت استان هیچ برنامه‌ای برای این موضوع ارائه نداده است اما برخی آپارتمان ۴۰ متری را در تهران می‌فروشند و در گیلان چند هکتار زمین می‌خرند، بعد چه به سر مردم این استان می‌آید؟ چه‌کار می‌خواهیم کنیم باید چند کیلو برنج را هم گدایی کنیم؟

وی با اشاره به اینکه وقتی یک خواربارفروش را فرماندار می‌کنند، ما اکنون باید جوابگوی مردم باشیم، گفت: حتی شاید متهم هم می‌شویم اما همین‌قدر بگویم آن‌کسی که به دنبال گرفتن پست است نمی‌تواند کاری برای استان انجام دهد.

در ادامه این نشست «بابا هادی» با اشاره به چالش‌های استان در حوزه پسماند، اظهار کرد: در این سال‌ها با مدیران شهری جلساتی داشتیم و با مشاوره مهندسان حوزه خاک از ممنوعیت استفاده از شن و ماسه در حوزه پسماند سخن گفتیم و جواب‌هایی داده شد که رنج بردیم.

وی افزود: در حوزه پسماند و احداث تصفیه‌خانه از سال ۶۳ حرف‌هایی زده شد و بعد از سال، در سال ۷۳ شاهد اشتباه شهردار وقت یا هرکسی دیگری بودیم که آن زمان تصمیم گرفتند زباله را وارد سراوان کنند این در حالی است که از نخبه‌های ما در استان استفاده نمی‌شود اما همین‌ها در کشورهای دیگر مشاوره می‌دهند.

این صنعتگر گیلانی با اشاره به رایزنی‌هایش با مهندسان حوزه مدیریت پسماند، بیان کرد: استاندار گیلان مدت‌ها است که قول برگزاری یک جلسه را داده است تا با مشاوران این حوزه دیدار داشته باشد اما همچنان باوجود گذشت ماه‌ها این جلسه برگزار نشده است، تصریح کرد: آقایان! ما کار شخصی نداریم. ما را مشاوران رایگان حساب کنید. ما در بخش معدن تجربیات زیادی داریم اما به‌راحتی به این دغدغه‌ها بی‌توجهی می‌شود.

وی افزود: بخشی از زباله‌های بیمارستانی که می‌تواند به فرآورده‌های بتنی تبدیل شود را در طبیعت دفن می‌کنند این چه‌کاری است! این معضل راهکار دارد، مهندسان و دکتران زیادی می‌توانند ناجی ما باشند اما دریغ از حتی برگزاری یک جلسه یک‌ساعته مدیران این استان با نخبگانی که می‌خواهند مشاوره بدهند.

باباهادی در پایان خاطرنشان کرد: این توانمندی را داریم که دست مشاوران نخبه را در دست مدیران بگذاریم، اما گوشی برای شنیدن نیست و یک عده فقط حرف می‌زنند.

«ابراهیم رئوف حق پرور» با تشریح چالش‌های فرهنگی استان بابیان اینکه تحریف فقط در عقاید نیست بلکه در عمل نیز وجود دارد، گفت: وقتی به دنبال فرهنگ اصیل شیعه هستیم هر جا اسم حسین (ع) است پای سیاست هم به میان می‌آید.

وی بابیان اینکه همه ما چه در خانه و چه در اجتماع دارای یک ریشه فرهنگی هستیم و اگر از یک فرهنگ مشترک برخوردار نباشیم و اختلاف وجود داشته باشد اوضاع به هم می‌ریزد، ادامه داد: انتظاراتی داریم که برآورده نمی‌شود و در این صورت به انتقاد بدل خواهد شد.

رئوف بابیان اینکه بعد از ۸ سال خرابی دولت پیشین انتظار گل کردن دولت انقلابی را داشتیم و چون مدتی را صبر کردیم، اکنون انتقاد می‌کنیم، گفت: ما اعتقادداریم دولت انقلابی می‌خواهد درست عمل کند و انتقادات ابتدا باید به نمایندگان قانونی آن برسد. بعد از ۳۵ سال کار فرهنگی و سیاسی معتقدم اگر مسئولان بافرهنگ دینی و شیعی ممزوج نشوند آن اتفاق خوب فرهنگی نخواهد افتاد و این موضوع در خانواده‌هایشان عیان می‌شود.

بی‌توجهی مدیران استانی دولت به جوانان متعهد و متخصص

وی بابیان اینکه ما دغدغه جوانان راداریم، اظهار کرد: انتظار داریم مسئولان دولتی از آنان حمایت کنند این در حالی است که به جوانان فرهیخته و متعهد و متخصص بی‌توجهی می‌شود! این موضوع اگر در این دولت حل نشود، دیگر چه وقت اصلاح خواهد شد؟!

رئوف ادامه داد: اگر جوانی هم انتخاب می‌کنند، شخصی است که مسئله‌دار است و فرهنگ شیعی در خانواده‌اش دیده نمی‌شود، وقتی حساسیت‌ها پایین می‌آید شاهد رفتارهای شمرگونه در اجتماع می‌شویم.

این چهره سیاسی اجتماعی استان در پایان بابیان اینکه مسئولان تنها به پست‌هایشان چسبیده‌اند و از جوانان در کنار پیشکسوتان خیرخواه بهره‌ای نمی‌برند، تصریح کرد: ما در کنار فرهنگ شیعی باید مطالبه‌گر بوده و متذکر شویم تا این دلسردی‌ها و دل‌مردگی‌ها بیشتر نشود.

” مجید دلاور” فعال سیاسی استان گیلان در ادامه این نشست با اشاره به پاره‌ای از مشکلات استان تصریح کرد: هرکسی برای انجام کاری باید گرایشی به آن داشته باشد، رئیس‌جمهور آرمان و اهدافی دارد و شعارهایی را داده که زمانی در استان محقق می‌شود که نماینده عالی آن در استان گرایشی به انجام آن داشته باشد.

وی افزود: اگر فرضاً نماینده عالی دولت در استان خیلی هم آدم توانمند و عالمی باشد اما اگر همسو با رئیس‌جمهور نباشد، اگر آدم آن کار نباشد، اگر گرایش به انجام آن امر را نداشته باشد، قطعاً پیشرفتی در جهت انجام آرمان‌های رئیس‌جمهور نخواهیم داشت.

دلاور با اشاره به گذشت ۱۰ ماه از دوران مدیریتی «اسدالله عباسی» بر مدیریت عالی استان، بیان کرد: معتقدم از برآیند عملکرد استاندار، آن‌هم همسویی لازم با رئیس‌جمهور و دولت انقلابی دیده نمی‌شود و این بسیار نگران‌کننده است.

به سخره گرفته شدن آرمان‌های دولت انقلابی در استان قابل‌تحمل نیست

وی بابیان اینکه هزاران نفر در ایام مختلف، در دوره اصلاحات، در فتنه‌ها، در همین انتخابات ریاست جمهوری تلاش‌های شبانه‌روزی داشتند و مردم را پای صندوق‌های رأی آوردند تا شاهد پیاده شدن اهداف دولت رئیسی در استان باشیم، تصریح کرد: قطعاً به سخره گرفته شدن آرمان‌های دولت انقلابی در استان را نمی‌توانیم تحمل‌کنیم.

استاندار را دعوت به مناظره می‌کنم

دلاور با تأکید بر اینکه ما انتظار داشتیم نماینده عالی دولتی که شعارش مبارزه با فساد اداری است، دولتی که شعارش مبارزه با تعارض منافع و شایسته‌سالاری و فسادستیزی است در تغییر مدیریت حاکم پیش‌قدم شود، گفت: من از همین‌جا استاندار گیلان را دعوت به مناظره می‌کنم تا جنایت‌هایی که در گیلان در حوزه پزشکی در دولت روحانی صورت گرفته افشا شود و این فضا همچنان نیز ادامه دارد.

این چهره سیاسی اجتماعی گیلان با اشاره به اعطای مسئولیت به فردی که مشکلات زیادی به بار آورده، گفت: در دولت روحانی او را مدیرکل کردند و همه انتظار داشتند در دولت رئیسی عزل شود و از افراد شایسته استفاده شود اما چنین شخصی با انتخاب مدیریت عالی استان به معاونت ارتقا پیدا کرد! این توهین به حامیان آقای رئیسی است، ما که نمی‌توانیم ۴سال مهلت بدهیم تا ببینیم نماینده عالی دولت چه‌کار می‌خواهند بکند، فکر می‌کنم دیگر ۱۰ ماه هم کفایت می‌کند. آیا در این ۱۰ماه جز حرکات نمایشی، اقدامی در جهت حل مشکلات اساسی و زیرساختی گیلان انجام‌شده است؟

وی ادامه داد: در رابطه با موضوع پسماند سراوان رفتند و آنجا مشتی هم بر میز کوبیدند که باید فلان بشود! اما در هنگام اعتراض مردم منطقه حتی استاندار حاضر به حضور در جمع مردم نشد و بعد آن داستان برخورد پیش آمد.

شاهد حضور دولت سوم روحانی در گیلان هستیم، گویی که دولت تغییر نکرده است!

این چهره سیاسی اجتماعی گیلان بابیان اینکه شاهد حضور دولت سوم روحانی در گیلان هستیم، گویی که دولت تغییر نکرده است! تصریح کرد: به نظر بنده خروجی عملکرد استاندار معلول است نه علت، این خروجی که همه مبهوت آن هستیم، معلول دست‌های پشت پرده‌ای است که به ایشان در استاندار شدن کمک کردند و آن‌ها باید پاسخگو باشند، و قطعاً این نشست آخرین نشست نیست و برای کمک به رئیس‌جمهور انقلابی مطالبه‌گری می‌کنیم تا به اهداف موردنظر ایشان در استان دست‌یابیم.

«محمد رسول سماکچی» رئیس کانون کارفرمایی استان گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه در دو دولت پیشین طی ۱۶ سال گذشته اعلام کردم که خط قرمز بنده فقط رهبری است، گفت: بعد از گذشت ۸سال، دولتی انقلابی به پا خواست و همه کمک کردند و آبرو گذاشتند و اکنون افتخار می‌کنیم به جناب رئیسی در منصب ریاست جمهوری و خط قرمز دوم ما ایشان است اما این را هم می‌گویم فقط شخص آقای رئیسی با توجه به شناختی که از ایشان دارم برای ما خط قرمز است، نه وزرایش، نه استاندارش، نه مدیرکل‌هایش.

وی افزود: چطور می‌شود شخصی که بارها در مخالفت با اهداف و آرمان‌های رئیس‌جمهور مصاحبه کرده، «توسط قاضی‌زاده هاشمی» در بنیاد شهید به‌عنوان مشاور انتخاب می‌شود؟ چرا چنین سمتی باید به او داده شود؟ چطور وزیری که در دولت روحانی امتحان خود را به بدی پس داده باز هم‌اکنون عده‌ای می‌خواهند او را به آقای رئیسی تعرفه کنند!

سماکچی با بیان اینکه وظیفه قوه قضائیه پیشگیری است و مدیران قوه قضاییه استان برای صیانت از سرمایه‌گذاری وظیفه‌شان پیشگیری است زیرا پیشگیری مهم‌تر از درمان است، بیان کرد: مدیرکل دادگستری گیلان در رابطه با عقب‌افتادگی‌ها به سرپرست شهرداری اولتیماتوم می‌دهد، کاری که وظیفه معاون عمرانی استاندار است و بالاجبار دادگستری وارد عمل می‌شود. خب چرا چنین انتصاباتی صورت گرفته است!

وی ادامه داد: این سمت‌ها را به کسانی بدهند که شأنیت و شایستگی لازم را داشته باشند و در دولت مردمی باید بسیاری مسائل به‌صورت مردمی پیگیری شود.

۱۰۶ کارخانه توسط بانک‌ها در گیلان تعطیل‌شده

این چهره صنعتی گیلان در ادامه با اشاره به اینکه مدیران استان همه از وضعیت حاکم بر کارخانه‌های گیلان باخبر هستند، گفت: حدود ۵۰۰ کارخانه تعطیل‌شده در استان داریم که حدود ۱۰۶ کارخانه توسط بانک‌ها تعطیل‌شده، این در حالی است که اگر برای بازگشایی کارخانه‌های خصوصی نمی‌توانیم کاری کنیم، حداقل کارخانه‌هایی که توسط بانک‌ها تعطیل‌شده‌اند را با قدرت اجرایی استاندار می‌توان آزاد کرد.

«محمدرضا رئوفی» مسئول جمعیت یاران انقلاب و عضو شورای مرکزی تشکل‌های استان گیلان نیز در این نشست با اشاره به رتبه گیلان در فساد مدیریتی، اظهار کرد: ابتدا نکته‌ای را برای اعضای شورای تأمین بیان می‌کنم. دغدغه ما بچه‌هایی است که نوک پیکان نظام‌اند در سیل، در زلزله، در جنگ، در حوادث طبیعی، در دفع فتنه‌ها این افراد حضورداشته‌اند. جوانانی که اصلاً خود امنیت هستند. شما از چه کسانی دغدغه دارید؟ بروید از کسانی دغدغه داشته باشید که ۸ سال راه کوچک اقتصادی که شریان اصلی اقتصاد استان و کشور بوده را نتوانستند، باز کنند. این کریدور شمال به جنوب را نتوانستند آزاد کنند.

وی ادامه داد: آیا این استان فرودگاه پهن‌پیکر و کریدور دریایی و زمینی دارد؟ ۸۵درصد این راه در دولت نهم تمام‌شده بود. اما در دولت قبل بعضاً به دلیل اختلافات درونی نگذاشتند این راه باز شود، این غرب گداها نمی‌خواهند این راه باز شود و حالا پوتین آمده می‌گوید چه می‌خواهید من انجام دهم!

آقای استاندار! ما دشمن تو نیستیم

رئوفی تصریح کرد: آقای استاندار محترم! ما دشمن تو نیستیم. ما می‌گوییم بعضی از این آقایان که بانیان وضع موجودند در تفکر و آرمان‌ها همسویی با این دولت انقلابی ندارند، درحالی‌که به افراد متعهد، متخصص، مردمی و انقلابی بهاداده نمی‌شود و استاندار و نمایندگان باید در این رابطه پاسخگو باشد.

وی افزود: نمایندگان مجلس ما آن‌قدر سکوت کرده‌اند که هرکس هر کاری دلش می‌خواهد می‌کند.

این چهره سیاسی اجتماعی گیلان بابیان اینکه ما برای اصلاح امور مطالبه داریم آیا کسانی که برای پیروزی در این انتخابات تلاش کردند حق حضور در یک جلسه را ندارند؟ در این راه‌دستی در کار است تا مشکلات حل نشود. چوب لای چرخ می‌گذارند تا مشکلات حل نشود.

وی بابیان اینکه صدها پروژه نیمه‌کاره ملی و استانی داریم، بیان کرد: رئیس دستگاه اجرایی ما می‌گوید فلان کارخانه ۲۰۰۰ میلیارد تومان ظرفیت سرمایه‌گذاری دارد، کجا کار کارشناسی شد؟ از کجا استعلام گرفتید؟ کجا طرح توجیهی دادید؟ چطور به شما شک نکنیم.

آقای عباسی؛ دولت عوض‌شده!

رئوفی با اشاره به اینکه برخی می‌گویند به افراد متخصص کاری نداشته باشید، گفت: ما افراد متخصص هم‌تراز و حتی بالاتر داریم ضمن اینکه آرمان‌ها و اهداف دولت در همین سازمان‌ها ضعیف شده است و این مدیران باید عوض شوند.

وی خطاب به استاندار گیلان، گفت: آقای عباسی؛ دولت عوض‌شده! ما افراد متخصص و متعهدی داریم چرا در این دولت به‌کارگیری نمی‌شوند؟ افرادی هنوز بر سرکارند که تعرفه شده آقایانی مانند نوبخت‌اند. خب این بدهی دولت روحانی را چه کسانی بالا آورده؟ که همچنان همان‌ها بر سرکارند!

این چهره سیاسی گیلان در پایان خاطرنشان کرد: ما بازنشسته شدیم و دنبال پست نیستیم اما از نمایندگان و مدیران مطالبه داریم، از استاندار به‌عنوان نماینده عالی دولت مطالبه جدی داریم، دولتی که پیروز میدانش جوان‌هایی بودند که اکنون همه کنار گذاشته‌شده‌اند و به افرادی که منعطف به بانیان وضع موجودند بهاداده شده است.

«حسن کربلایی» فعال سیاسی گیلان نیز در ادامه با جمع‌بندی مسائل مطرح‌شده با اشاره به اهمیت تبیین و مطالبه گری، گفت: در تمام دولت‌ها خدماتی بوده که باید تشکر کنیم و واقف به اتفاقات باشیم و با توجه به اهمیت جهاد تبیین و تحریفات موجود در فضای مجازی مسائل را تشریح کنیم.

وی بابیان اینکه موظف به تبیین و شبهه‌زدایی هستیم که با توجه به فرمایش رهبری که شبهه مانند موریانه است که از درون می‌پوساند و می‌میراند، بیان کرد: در بین جوانان و در مسائل فرهنگی و ورزشی باید از ظرفیت‌های گوناگون بهره‌مند شویم و باید انسان‌های شایسته را تقدیر کنیم.

شاهد اقداماتی خلاف اهداف دولت رئیسی در استان هستیم

«نظرعلی علیزاده» رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گیلان نیز در این نشست با انتقاد به عملکرد استاندار گفت: باید در انتصابات، افرادی هم‌تراز اندیشه‌های دولت انتخاب شوند تا بتوانند اهداف موردنظر را در استان پیاده کنند.

وی افزود: ما عقب‌افتادگی‌های زیادی از دولت قبل داریم که حداقل اکنون در دولت آقای رئیسی می‌خواهیم شاهد تحول و حرکتی به نفع مردم باشیم و این حرف جامعه انقلابی گیلان است.

علیزاده ادامه داد: وزیر می‌آید گیلان و می‌گوید مشکل آب حل‌شده! خب یک بررسی بکنید و حرف بزنید! وقتی وزیر چنین حرفی می‌زند، کشاورزی که می‌بیند زمینش در حال سوختن است چه بگوید؟

این فعال سیاسی استان گیلان ادامه داد: روزی استاندار کنار وزیر نشست و گفت با خودکار قرمز فساد را به من گزارش کنید، الآن آن خودکار قرمز کجاست؟ اکنون شاهدیم کارمندی یک‌حرفی زده و در مجلسی به سؤالی که مردم از او پرسیدند پاسخ داده اما در پی همین صحبت، برکنار شده! این در حالی است حرف خاصی هم نزده و این‌ها در دولت آقای رئیسی در استان ما در حال رخ دادن است!

وی افزود: مدیرکل اداره‌ای از کارمندش که در یک گروهی حرفی زده بود تعهد گرفته که دیگر نباید در مورد این اداره چیزی بگویی و باید تعهد بدهی در رابطه با استاندار چیزی ننویسی، وگرنه برکنار می‌شوی!

علیزاده بابیان اینکه دولت انقلابی شعارها و اهدافی داشت و مردم امیدی داشتند ولی الآن خلاف آن را می‌بینیم، گفت: آقای رئیس‌جمهور در سفر به گیلان گفتند بانیان وضع موجود نباید باشند که اکثر افراد حاضر در جلسه همان بانیان وضع موجود بودند.

وی ادامه داد: من بارها گفتم من دغدغه آن تعدادی از نیروهای انقلابی‌مان رادارم که وارد این عرصه شدند و هیچ پشتوانه‌ای ندارند و اگر مشکلی پیش بیاید این‌ها دمِ تیغ هستند.

علیزاده تصریح کرد: جناب استاندار در قضیه پسماند گفت پنج‌روزه طرح آن باید روی میز باشد، ۳۰ سال است نتوانستند کاری کنند چطور در پنج روز مشکل حل خواهد شد و وقتی‌که امروز در رابطه با پسماند زیر سؤال رفت، اولین کسی را که زد همان فرماندار انقلابی بود که برادر سه شهید است.

وی بابیان اینکه کل استان را می‌خواهند به هم بریزند که چرا چهارتا نیروی انقلابی می‌خواهند کنار هم بنشینند! ، تصریح کرد: جریان انقلابی استان یک انرژی نهفته‌ای در درون استان می‌بیند که در حال آسیب زدن است و این را باید وزیر کشور و رئیس‌جمهور ببینند.

علیزاده در پایان خاطرنشان کرد: والله! بالله! من هیچ مشکلی شخصی با مدیریت استان ندارم اما می‌بینیم که این نحوه مدیریت نه استان را می‌شناسد نه میدان را.

Share