شبکه فروش محصولات پتروشیمی ایران تحریم شد | دنبال بازگشت به برجام هستیم
وزارت خزانهداری آمریکا اسامی ۲ فرد و ۹ شرکت را که ادعا میکند بخشی از شبکه دور زدن تحریمها علیه ایران هستند را در فهرست تحریمها قرار داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا امروز پنجشنبه اعلام کرد شبکهای را که به ایران برای دور زدن تحریمها و فروش محصولات پتروشیمی این کشور کمک میکنند را در فهرست تحریمها قرار داده است.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمده است: «امروز دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا شبکهای از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی ایران و همچنین شرکتهای صوری مستقر در جمهوری خلق چین و امارات عربی متحده که حامی شرکت پتروشیمی تریلیانس و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران هستند را در فهرست تحریم قرار داد. این دو شرکت در فروش محصولات پتروشیمی ایران در خارج از این کشور نقش اساسی دارند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «این شبکه با حمایت از فروش محصولات پتروشیمی ایران به مشتریهایی در جمهوری خلق چین و سایر نقاط آسیای شرقی به انجام تراکنشهای بینالمللی و دور زدن تحریمها کمک میکند.»
یک مقام وزارت خزانهداری آمریکا، علیرغم اعمال این تحریم مدعی شده که واشنگتن دنبال بازگشت به برجام است. برایان نلسون، دستیار وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: «ایالات متحده آمریکا، مسیر دیپلماسی معنادار برای بازگشت دوجانبه به پایبندی به برنامه جامع اقدام مشترک را دنبال میکند.»
وی در ادامه مدعی شد: «بدون توافق، ما به استفاده از اختیارات تحریمی خود برای محدود کردن صادرات نفت، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی از ایران ادامه خواهیم داد.»
اسامی افراد و شرکتهای تحریمشده به شرح زیر است:
▪️محمد شاهین راکنودین هور، تبعه هند، به اتهام ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
▪️جینگفنگ ژائو، تبعه چین، به اتهام ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
🔹شرکت پتروشیمی فنآوران، مستقر در ایران، به بهانه ارتباط با شرکت بازرگانی پتروشیمی
🔹شرکت تجارت سوخت و پتروشیمی فیوچر گیت، مستقر در امارات، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
🔹 شرکت کشتیرانی جیایکس، مستقر در امارات، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
🔹شرکت کین ول اینترنشنال، مستقر در هنگکنگ، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
🔹شرکت پتروشیمی خارک، مستقر در ایران، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
🔹شرکت پتروشیمی مارون، مستقر در ایران، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
🔹شرکت اسکای زون، مستقر در امارات، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
🔹شرکت تیمفورد، مستقر در هنگکنگ، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
🔹شرکت تجاری یوچم جنرال، مستقر در امارات، به بهانه ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس
تحریمها علیه ایران
دولت آمریکا برای پیشبرد جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران از سالها قبل تحریمهایی را به بهانههای مختلف علیه تهران وضع کرده است. واشنگتن شرکتهای آمریکایی و شرکتهای مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریمها ملزم میکند.
«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانهداری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانهداری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشورهای مخالف با سیاستهای کلان واشنگتن به شمار میرود.
«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مأموریت ادعایی خود را «اجرای راهبردهای دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بینالمللی، تدوین و اجرای راهبردهای ملی در خصوص مبارزه با شبکههای پولشویی و تأمین مالی تروریسم» اعلام میکند.
این دفتر شامل چهار زیرمجموعه است: ۱-دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفاک) ۲- دستیار وزیر در امور اطلاعات و تحلیل ۳- دستیار وزیر در امور تأمین مالی تروریسم و ۴- شبکه اجرای قوانین مربوط به جرائم مالی.
«اتاق ساکت جنگ اقتصادی»
یکی از مهمترین اهداف و محورهای فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروههای محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشورهای ناهمسو با این کشور تشکیل میدهند.
«سیانان» در گزارشی در سال ۲۰۱۰ «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته است: «آنها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سیانان» نوشته فعالیتهای این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام میشوند اما اثرگذار هستند.
دیدگاه