تولید روزانه ۲۲۰۰ تن زباله در گیلان | ساماندهی مرکز دفن سراوان تا یک سال آینده
معاون عمرانی استاندار گیلان، با تاکید بر عدم رهاسازی مرکز دفن پسماند سراوان، خاطرنشان کرد: برای ساماندهی پسماند سراوان باید تصفیه شیرابه را انجام دهیم و لذا به زودی پیمانکار انتخاب می شود و برای ساماندهی این مرکز به حدود یک سال زمان نیاز داریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، عباس صابر، با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی پسماند استان گیلان، اظهار کرد: ساماندهی پسماند استان گیلان یکی از اولویت های دولت سیزدهم و یکی از برنامه های شاخص استاندار گیلان است.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور و وزیر کشور در جریان سفر به گیلان بر لزوم ساماندهی پسماند استان به ویژه پسماند پهنه مرکزی شامل رشت (کارخانه کود آلی) و سراوان (مرکز دفن)، افزود: شاهد تخصیص اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد تومانی ویژه ساماندهی پسماند گیلان هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، سهم شهرداری ها را ۶۰۰ میلیارد تومان و سهم استانداری گیلان را ۶۰۰ میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: برای ساماندهی پسماند گیلان این اعتبار به صورت مشارکتی تخصیص پیدا کرده است.
صابر، با اشاره به آغاز برنامه های مطالعاتی ساماندهی پسماند سراوان توسط شهرداری رشت، گفت: در رشت روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ تن زباله تولید می شود که نیازمند پردازش در کارخانه کود آلی است لذا در نهایت ۴۵۰ تن پسماند به عنوان ریجکت باید به محل دفن یا زباله سوز منتقل شود.
وی با بیان اینکه کارخانه کود آلی رشت قبلا دو خط پردازش داشت و به زودی سه خط پردازش دیگر به آن اضافه میشود، عنوان کرد: ۴۵۰ تن ریجکت باید در زباله سوز تبدیل به خاکستر شود، اما تا تکمیل زباله سوز باید این ۴۵۰ تن ریجکت را به محل دفن ببریم؛ این در حالی است که سراوان دیگر ظرفیت دفن زباله ندارد.
معاون عمرانی استاندار گیلان، با تاکید برعدم رهاسازی مرکز دفن پسماند سراوان، خاطرنشان کرد: برای ساماندهی پسماند سراوان باید تصفیه شیرابه را انجام دهیم و لذا به زودی پیمانکار انتخاب میشود و برای ساماندهی این مرکز به حدود یک سال زمان نیاز داریم.
وی با بیان اینکه گیلان هفت پهنه ساماندهی پسماند دارد، اضافه کرد: در مجموع ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ تن زباله روزانه در گیلان تولید میشود که حدود ۱۲۰۰ تن آن در پهنه مرکزی دفن میشود لذا دولت به مردم قول داده که مسئله پسماند را رسیدگی کند و شاهد پیگیری روزانه هستیم.
صابر، همچنین از مردم خواست در بخش تفکیک زباله از مبدا همکاری لازم را با شهرداریها داشته باشند و یادآور شد: تفکیک زباله از مبدا یک مسئله فرهنگی است و قطعا با ورود شهرداریها در هر ۵۳ شهر گیلان، تفع این تفکیک به خود مردم باز میگردد.
معاون عمرانی استاندار گیلان، با بیان اینکه شهرداریها نسبت به خرید زباله تفکیک شده اقدام خواهند کرد، گفت: مردم در کنار تفکیک زباله، باید زباله کمتری تولید کنند.
دیدگاه