چانه زنی اعضای شورا بر سر توسعه طرحهای فاضلاب | شهرداری هزینه های خود را کم کند
کارگرنیا با بیان اینکه در سال ۹۲ نخستین پیشنهاد برای بهره مندی از تبصره سه توسط آب و فاضلاب با تایید اعضای شورای رشت به تایید رسید افزود: این مجوز برای مدت یک سال بود.
اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، محمد حسین واثق کارگرنیا بعد از ظهر چهارشنبه در یازدهمین جلسه شورای شهر رشت با اشاره به وجود سگهای بلاصاحب در معابر اصلی و فرعی شهر، گفت: طی نامهای به سرپرست شهرداری اعلام کردیم با توجه به تجربه ناموفق در ساماندهی سگها در دوره قبل، درخواست داریم با تدبیری بهتر و استفاده از پیمانکارانی که مسئولیت پذیری بیشتری دارند نسبت به زنده گیری و نگهداری در جای مناسب آنها اقدام کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به آغاز به کار فاز نخست کود آلی با ظرفیت ۲۵۰ تن، تصریح کرد: امیدواریم این روند با توجه به حجم زبالههای موجود با جدیت بیشتری برای فاز دوم با ظرفیت ۲۵۰ تن وارد مدار شود و در ماه های آتی نیز فاز های سوم و چهارم در مدار قرار گیرد.
وی در ادامه جلسه با اشاره به اجرای تبصره سه در رشت اظهار کرد: این قانون پیرامون توسعه طرح های آب و فاضلاب شهری است که بخشی از منابع مالی مورد نیاز این طرح ها را به طرق مختلف تامین کند و در بخش تبصره سه آمده است که راهکارهای مشارکت مالی مردم و جذب سایر تسهیلات بر اساس پیشنهادات شرکت اب و فاضلاب به منظور اجرای پروژه های آب و فاضلاب است.
کارگرنیا با بیان اینکه در سال ۹۲ نخستین پیشنهاد برای بهره مندی از تبصره سه توسط آب و فاضلاب با تایید اعضای شورای رشت به تایید رسید افزود: این مجوز برای مدت یک سال بود و پس از آن نیز طی مصوبه ای دیگر مقرر شد که حساب جداگانه ای به منظور واریز مبالغ و هزینه آن پیرامون دو رودخانه گوهررود و زرجوب رشت اجرایی شود.
وی با تاکید به اینکه قرار بود هرسه ماه یک بار گزارش هزینه کرد از این محل درامدی به شورا اعلام شود، تصریح کرد: متاسفانه این اقدام انجام نشد و قرار بود ادامه ساماندهی رودخانه های گوهررود و زرجوب در اولویت باشد و تصفیه خانه مسکن مهر از محل اعتبارات آب وفاضلاب مرمت و بازسازی شود.
رئیس شورای شهر رشت با اشاره به اینکه یکی از مصوبات کمیسیون عمران در فعالیت شورای پنجم رشت به ریاست سید امیر حسین علوی این موضوع باید بررسی می شد، بیان کرد: پس از آغاز به کار شورای ششم رشت این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورای ششم می خواهند از مجموع درآمد حاصله و نحوه هزینه کرد، آن در پروژه های آب و فاضلاب رشت توسط شرکت آب و فاضلاب گیلان ارائه شود.
از تکنولوژیهای جدید و مدرن برای مدیریت زباله استفاده شود
سید شمس شفیعی، یکی از اعضای شورای شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به موضوع لندفیل سراوان، اظهار کرد: روزانه ۱۰۰۰ تن زباله در سراوان دفن میشود و از این مقدار ۵۰۰ تن زباله مربوط به رشت است.
وی با بیان اینکه زبالههای عفونی ۱۰ تن و ۲۰۰ تن زباله نیز مربوط به شهرداری و بخشهای مختلف رشت است، افزود: بحث انتقال زباله به جنوب منتفی بوده و آنگونه که مطرح شده بود نیست.
شفیعی یادآور شد: کارشناسی ترین راه نیز این است که زبالههای هر شهری در همانجا مدیریت شود و دیگر آنکه از تکنولوژیهای جدید و مدرن در این راستا بهره بگیریم.
این عضو شورا با بیان اینکه خروجی ۴۳ نقطه فاضلاب به رودخانه ها می ریزند درحالیکه قرار بود تصفیه خانه نصب شود.
شفیعی همچنین نسبت به آمادگی شهرداری و دستگاه های خدمت رسان برای بارش برف هشدار داد.
مدیریت شهری هزینه های خود را کم کند
سید حسین رضویان نیز در این جلسه با اشاره به بودجه هزار و ۲۴۰ میلیارد تومانی بودجه امسال شهرداری رشت، گفت: این عدد واقعی نیست.
وی به کمبود سطل های زباله در سطح پنج منطقه رشت اشاره کرد و گفت: برای تمامی پنج منطقه رشت به خرید افزون بر هفتصد سطل زباله نیاز داریم که متاسفانه در شرایط فعلی توانایی خرید این تعداد سطل زباله وجود ندارد.
رضویان به هزینه عمومی و اداری نهاد مدیریت شهری به مبلغ پنجاه میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: از نهاد مدیریت شهری انتظار داریم هزینه های عمومی و اداری خود را کنترل کند.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا یادآور شد: خیابان ۸ دی با رقم زیر ۳۰.میلیارد تومان بازگشایی شده است و اگر هر ماه ۲ میلیارد هزینه های شهرداری کم شود در سال یک خیابان بازگشایی می شود.
وی افزود: شوراها میروند و می ایند اما اتفاقی در شهرداری نمی افتاد. متاسفانه اعتبارات برای هزینه های جاری شهرداری خرج می شود و این انتظار را از مدیریت شهری داریم که این هزینه ها را کم کند و امیدواریم به روزی برسد که به شهر خود افتخار کنیم.
رضویان با اشاره به وضعیت آسفالت معابر رشت، بیان کرد: میتوان با مبلغ سالانه ۱۲۰ میلیارد تومان معابر رشت را آباد کرد، این رقم خنده دار است هنگامی که از پس همین رقم بر نمیآییم.
این عضو شورا در مورد تبصره ۳ گفت: چه تضمینی وجود دارد اتفاقی که برای ۳ میلیارد تومان در سالهای قبل برای دو رودخانه گوهر رود و زرجوب اختصاص داده شده بود برای مبلغ تبصره ۳ رخ ندهد.
وی گفت: همین الان پروژه های آب فاضلاب از طرح توسعه رشت عقب است.
هزینه های تبصره ۳ شفاف اعلام شود
هادی رمضانی دیگر عضو شورای شهر رشت در این جلسه در باره موضوع تبصره ۳ گفت: هر کاری که می خواهبم انجام بدهیم از دخل و جیب مردم بر میداریم. درست است که مردم برای عمران و آبادانی خود حرفی ندارند اما می خواهند بدانند پولی که پرداخت می کنند کجا خرج می شود.
این عضو شورا افزود: تبصره ۳ آب و فاضلاب نیز از همین گونه طرح ها است که با جیب مردم کار می کند اما باید شفاف شود که این میزان دریافتی از جیب مردم چگونه هزینه می شود.
به علت افزایش هزینه ها، آبفای گیلان از تعهدات خود عقب است
امیرحسین علوی عضو شورای شهر رشت گفت: این آخرین نطق بنده در مقام نمایندگی شورا است.در مورد تبصره ۳ باید بگویم که با این افزایش قیمت هایی که در پروژه ها اتفاق می افتد و مبالغی که دریافت می شود کفاف نخواهد داد.
وی گفت: قرار بود که رقم های دریافتی از تبصره ۳ برای پاکسازی گوهر رود صورت بگیرد ولی آبفا از تعهدات خود عقب است و آن هم بیشتر به علت افزایش قیمت ها است.
علوی اظهار کرد: در حالی که قرار بود با احداث تصفیه خانه در مسکن مهر و پارک بانوان مشکل گوهر رود برطرف شود اما گزارشها حاکی از این است که به تعهدات عمل نشده است.
دیدگاه