پس از دو دهه انتظار و در سکوت خبری؛

کتابخانه مرکزی شهر رشت با حضور نوبخت افتتاح شد

بزرگترین کتابخانه عمومی مرکزی شمال کشور صبح امروز (جمعه) با حضور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و استاندار گیلان در رشت افتتاح شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، در کتابخانه مرکزی شهر رشت که به عنوان بزرگ ترین کتابخانه عمومی شمال کشور امروز توسط دکتر محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و دکتر ارسلان زارع استاندار و جمعی از مقامات ملی و استانی به افتتاح رسید، ۵۰ خدمت مطالعاتی به عموم مردم و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی ارائه می‌شود.

نوبخت در افتتاح ساختمان کتابخانه مرکزی رشت با قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته برای تکمیل و بهره برداری از این مرکز فرهنگی، اظهار کرد: تکمیل و بهره برداری از این کتابخانه به عنوان مرکزی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

وی با بیان اینکه افتتاح این بنا جبران خطایی خواهد بود که در دهه‌های گذشته در پارک قدس شهر رشت رخ داده و همیشه مورد اعتراض مردم فرهنگ دوست گیلان بود، افزود: این پارک که محلی برای تفریح و رفاه و آسایش شهروندان بود مهمانسرای استانداری به عنوان مرکز حکومتی در پارک قدس ساخته شد که از آن زمان مورد اعتراض مردم واقع شده بود.

نوبخت با تأکید بر اینکه احداث ساختمان اداری در پارک خطای بزرگی بوده است، گفت: ساخت این کتابخانه به جبران این خطا تقدیم مردم فرهنگ دوست گیلان شد.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی رشت محلی برای حضور فرهنگ دوستانی گیلانی به ویژه رشتوندان است، اضافه کرد: انتظار می‌رود با بهره برداری از این فضا سرانه کتابخوانی استان افزایش یابد.

سرانه فضای مطالعاتی در استان گیلان هم اکنون ۲۷ هزارو ۵۰۰ متر مربع است که با افتتاح کتابخانه مرکزی رشت به مساحت هشت هزار و ۲۰۰ متر مربع و با ۲۷ درصد افزایش به ۳۵ هزار و ۷۰۰ متر مربع رسید.

کتابخانه مرکزی رشت در ۷ طبقه، دارای بخش های مختلفی همچون سالن قرائت خواهران و برادران به ظریفیت مجموع ۵۰۰ نفر، واحدهای اختصاصی مطالعه انفرادی، پژوهشگران و کارشناسان، مخازن کتاب با ظرفیت ۲۰۰ هزار جلد با قابلیت توسعه برای نگهداری ۵۰۰ هزار جلد، بخش رایانه با ظرفیت مجموع ۲۰۰ نفر برای آقایان و خانم ها، سالن اجتماعات با ظرفیت ۲۵۰ نفر، سالن سخنرانی و همایش ها با ظرفیت ۸۰ نفر، گالری نمایشگاهی، آزمایشگاه ها، مخزن میکروفیلم، بخش های سمعی – بصری و نمایش، آرشیو مجلات و نشریات دوره ای با ظرفیت ده هزار جلد، مخزن کتب خطی، موزه کتاب و آرشیو، بخش آموزش و مشاوره و کامپیوتر از فضاهای اصلی است.

این مجموعه فرهنگی دارای بخش های دیگری همچون بخش ویژه گویا و بریل ویژه نابینایان، بخش کتب مرجع، بخش امانت، بخش ویژه و مستقل مادر و کودک، بخش ویژه سالمندان، بخش بخش دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی، بخش نجوم (آسمان نما)، بخش ویژه مطالعه محققان (vip)، بخش اداری کتابخانه و نیز مرمت، آماده سازی و بازسازی کتاب‌ها و کافه کتاب است.

عملیات احداث این پروژه از سال ۱۳۸۳ آغاز شده بود.

گفتنی است هیچگونه اطلاع رسانی درباره افتتاح این پروژه از سوی استانداری گیلان، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همچنین اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان درباره زمان افتتاح این پروژه صورت نگرفته بود.

Share