نهاد کتابخانه ها تسهیلگر دسترسی مردم به کتاب است
پریسا کرمی در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان تالش با بیان اینکه نهاد کتابخانهها تسهیلگر دسترسی مردم به کتاب است، اقدامات فرهنگی کتابخانههای عمومی را نیازمند حمایتهای مادی و معنوی از سوی شهرداریها و مسئولین و علما عنوان کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان تالش دیروز یکشنبه۲۷تیر به ریاست محمد حسین شاه کوئی، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی تالش و با حضور پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان؛ وحید فرحی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان تالش، اعضای انجمن این شهرستان، مسئولین کتابخانههای عمومی تالش، لیسار، حویق، چوبر و اسالم و نیز اصحاب رسانه در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان در این جلسه که با هدف ارائه پیشنهادهای جدید برای رفع مشکلات و نیازمندیهای کتابخانههای عمومی شهرستان تالش برگزار شد با تسلیت سالروز شهادت پنجمین نور هدایت، حضرت امام محمدباقر (ع)، سیره و سبک زندگی آن حضرت را الگوی بسیار مناسب و ارزشمندی برای جویندگان راه علم و آگاهی عنوان کرد.
پریسا کرمی با اشاره به وجود علما و فرهیختگان بزرگ در شهرستان تالش این منطقه از استان گیلان را دارای پیشینه غنی فرهنگی و علمی دانست و گفت: مردم علاقمند به کتاب و کتابخوانی در شهرستان تالش همواره در جشنوارههای مختلف کتابخوانی خوش درخشیده و از کتابخانههای عمومی بهره برده اند.
کرمی به تعدد روستاهای فاقد کتابخانه در این شهرستان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه راه اندازی کولههای کتاب در این روستاها به یکی از اصلیترین وظایف مجموعه کتابخانههای عمومی تبدیل شده است گفت: این کولههای کتاب توسط کتابداران و برخی گروههای مردم نهاد بصورت هفتگی و ماهیانه به مناطق روستایی فاقد کتابخانه و نقاط صعب العبور منتقل و در اختیار کودکان، نوجوانان و زنان و مردان قرار میگیرد.
وی همچنین با بیان اینکه نهاد کتابخانهها تسهیلگر دسترسی مردم به کتاب است، اقدامات فرهنگی کتابخانههای عمومی را نیازمند حمایتهای مادی و معنوی از سوی شهرداریها و مسئولین و علما عنوان و خاطرنشان کرد: هزینه کرد در مجموعه کتابخانهها نوعی سرمایهگذاری برای رشد آگاهیهای فردی و اجتماعی است و نتایج مثبت و سازنده آن در جامعه به وضوح نمایان میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان در ادامه این نشست با تشریح برخی از اقدامات استانی این مجموعه، برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از منابع ششگانه این جشنواره در سه حوزه کودک، نوجوان و بزرگسال را از مهمترین برنامههای فرهنگی برشمرد که تا آبان ماه سال جاری در جریان است.
پریسا کرمی امکان استفاده از نرمافزار طاقچه برای دسترسی اعضای فعال کتابخانهها به هزاران جلد کتاب به صورت الکترونیکی، راه اندازی طرحهای الو کتاب، کتاب دوخان و لک لک کتاب برای ارسال کتاب به درب منازل اعضای کتابخانهها در شرایط فراگیری بیماری کرونا متناسب به رنگبندیها در سطوح مختلف و ایجاد ۷۵صفحه مجازی در شبکههای اجتماعی پرکاربرد با عضویت ۶۰ هزار نفر از علاقمندان به کتاب و کتابخوانی را بخش دیگری از این اقدامات عنوان کرد.
کرمی به مشکلات موجود در کتابخانههای عمومی شهرستان تالش نیز اشاره کرد و شادابسازی محیط پیرامونی کتابخانه عمومی ۱۷ شهریور تالش بعنوان تنها مرکز فرهنگی این منطقه و برچیدن دیوار مهربانی و ساماندهی حضور برخی افراد بزهکار در اطراف کتابخانه را جزو وظایف اصلی شهرداری برشمرد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد با همدلی و هم افزایی میان مجموعه کتابخانههای عمومی تالش، مسئولین و گروههای مختلف مردمی و علمای فرهیخته در شهرستان، شاهد رشد و بالندگی بیش از پیش فرهنگ مطالعه در این منطقه باشیم.
آغاز طرح ایجاد کتابخانه در مدارس روستایی و عشایر تالش
گفتنی است در ابتدای این نشست رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان تالش در گزارشی به وضعیت کتابخانههای عمومی این شهرستان اشاره کرد وعدم توجه برخی از شهرداریها به کتابخانهها را موجب کندی روند اجرای برنامهها و توسعه کمی و کیفی فعالیتها برشمرد.
وحید فرحی همچنین از اجرای طرح ایجاد کتابخانههای محدود در همه مدارس روستاها و عشایر در شهرستان تالش خبرداد و گفت: این فعالیت فرهنگی بزودی و با همکاری اداره کتابخانههای عمومی شهرستان تالش و جمعی از گروههای مردم نهاد فعال در حوزههای اجتماعی و فرهنگی آغاز خواهد شد.
بیان مطالب از سوی فرماندار شهرستان تالش، اعضای انجمن و مسولین کتابخانهها پایانبخش نخستین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان تالش در سال جاری بود.
دیدگاه