رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران تشریح کرد:

چند درصد ایرانی‌ها دچار آسم هستند؟

دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: در کشور ما، ۱۰.۹ درصد کودکان و نوجوانان و ۸.۹ درصد بزرگسالان به آسم دچار هستند. تعداد مبتلایان به این بیماری در دنیا به ۳۳۹ میلیون نفر می‌رسد و پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ این تعداد به ۴۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: در کشور ما، ۱۰.۹ درصد کودکان و نوجوانان و ۸.۹ درصد بزرگسالان به آسم دچار هستند. تعداد مبتلایان به این بیماری در دنیا به ۳۳۹ میلیون نفر می‌رسد و پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ این تعداد به ۴۰۰ میلیون نفر افزایش یابد.

دکتر مصطفی معین به مناسبت روز جهانی آسم در پیامی اعلام کرد: شیوع آسم که از چند دهه گذشته در ایران و سایر کشورهای دنیا رو به افزایش گذاشته و قربانیان اصلی آن کودکان، سالمندان و افراد دچار بیماری‌های قلبی و ریوی هستند، اکنون به عنوان یک بیماری دنیاگیر یا پاندمی مطرح است.

دانشمندان و پژوهشگران پزشکی علل افزایش دامنه بیماری آسم را به تغییر سبک زندگی روستایی به شهرنشینی، سکونت در آپارتمان وعدم تحرک، آلودگی هوا، دود سیگار، تغییرات آب و هوایی، استفاده از غذاهای آماده مصرف و استرس‌های گوناگون در محیط خانوادگی و اجتماعی می‌دانند.

متاسفانه علاوه بر هزینه‌های بهداشتی- درمانی و اقتصادی عظیمی که شیوع آسم به عنوان یک بیماری مزمن و فراگیر به بیماران، خانواده‌ها و جوامع تحمیل کرده است، ترویج شبه علم، شایعات و باورهای نادرست در ارتباط با این بیماری نیز گسترش یافته است.

رایج شدن شایعاتی مانند غیرقابل کنترل بودن این بیماری، ممنوعیت ورزش برای بیماران مبتلا، اعتیادآور بودن اسپری و داروهای آسم، منحصر بودن بروز این بیماری به کودکان و بهبودی خود به خودی آن بعد از دوره کودکی یا بی‌تاثیری توصیه‌های بهداشتی و کنترل عوامل محیطی به علت ارثی بودن آسم، از جمله این باورهای نادرست و غیرعلمی است.

ترویج خرافه‌ها و بدفهمی‌هایی که توسط افراد شیاد به عنوان طب ایرانی–اسلامی و سنتی انجام می‌شود یا باورهای نادرستی که به صورت شایعه و شبه علم در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، باعث تاخیر در مراجعه بیماران به پزشک، کاهش همکاری آن‌ها در مصرف دقیق اسپری‌های دارویی به مدت کافی و در نتیجه موجب پیشرفت بیماری آسم، کاهش ظرفیت‌های تنفسی و ایجاد اختلال در عملکرد ریه بیماران می‌شود.

یکی از مهم‌ترین اهداف روز جهانی آسم، ارتقای سطح سواد سلامت جامعه، روزآمدی پزشکان و مسئولان نظام سلامت درباره اهمیت کنترل آسم و نیز آموزش به بیماران مبتلا و خانواده‌های ایشان به منظور کسب آگاهی و مهارت‌های لازم در مصرف داروها و رعایت توصیه‌های پزشک معالج است. به این منظور برنامه‌هایی برای ارتقای آگاهی و تبادل اطلاعات و تجربیات متخصصان در کشور برگزار می‌شود.

Share