واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا؛

ظریف نکته سری را فاش نکرد | نوار ضبط شده برای ما سند نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری شب گذشته‌اش مواضع این کشور را درباره رخ دادهای اخیر از جمله انتشار یک فایل صوتی از اظهارات وزیر امور خارجه ایران تشریح کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در کنفرانس خبری شب گذشته‌اش در پاسخ به این سوال که چه نظری راجع به فایل صوتی منتشر شده از اظهارات محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دارد که در آن درباره نقش سپاه پاسداران ایران در سیاست خارجی ایران و تلاش روسیه در دوران مذاکرات هسته‌ای در دولت اوباما برای کارشکنی در مذاکرات هسته‌ای مطرح شده است، گفت: ما درباره چیزهایی که ادعا می‌شود درز کرده‌اند نظری نمی‌دهیم. طبعا، نمی‌توانیم صحت و دقت آن را تایید کنیم و بنابراین قصد ندارم مستقیما درباره آن چیزی که در آن نوار ضبط شده است نظری بدهم.

پرایس ادامه داد: نکته فراتر این است که ما در هر مذاکره‌ای بر روند تصمیم گیری‌های داخلی همکارانمان کنترلی نداریم. در این زمینه به خصوص، از طریق شرکایمان، چون مذاکرات هنوز غیر مستقیم هستند، با مقاماتی که دولت ایران برای مشارکت در این مذاکرات در وین پیش فرستاده است ارتباط برقرار می‌کنیم. به مذاکرت دور قبلی[در دولت اوباما] اشاره کردید؛ درباره هر دوی ایران و روسیه می‌گویم که یک نقطه اثبات کننده وجود دارد که به آن رو می‌کنیم و این به ما درجه‌ای از اطمینان را می‌دهد که پتانسیلی وجود دارد و آن خود برجام است. هر سیاست داخلی و هر تحرک ژئوپلیتیکی که در کار بود و در توافق جولای ۲۰۱۵ به اوج خودش رسید، ما توانستیم در گذشته با موفقیت با ایران در چارچوب گروه ۱+۵ مذاکره کنیم. الان هم دقیقا موضوع همین است. تمرکز ما امروز این است که از طریق مذاکرات غیر مستقیم در وین بدانیم که آیا می‌توانیم باز هم این کار را بکنیم یا نه.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره این فایل صوتی مبنی بر این که آیا طبق گفته ظریف جان کری درباره عملیات‌های رژیم صهیونیستی در سوریه مطالبی را در زمان وزیر امور خارجه بودنش به ظریف گفته است که مجاز به گفتنشان نبوده، توضیح داد: باز هم می‌گویم که این محتوا ظاهرا درز شده است. نمی‌توانم درباره صحت، دقت یا هر انگیزه‌ای که پشت این انتشار اطلاعات بوده است صحبتی بکنم. فقط می‌توانم این نکته‌ی کلی را بگویم که اگر بازگردید و به کنفرانس خبری آن موقع نگاهی بیاندازید، خواهید دید که مطمئنا این یک موضوع سری نبوده است و دولت‌هایی که در مذاکرات مشارکت داشتند علنا درباره آن صحبت می‌کردند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین درباره این فایل صوتی گفت: اظهار نظر درباره هر گونه فشار سیاسی که ممکن است روی وزیر امور خارجه ظریف وجود داشته باشد، به ما ارتباطی ندارد. تنها بر یک چیز تمرکز داریم و آن دست‌یابی به یک توافق و اطمینان یافتن از آن است، توافقی که به گونه‌ای قابل راستی آزمایی و دائمی باعث جلوگیری از دست‌یابی ایران به یک سلاح هسته‌ای شود. دست‌یابی ایران به یک سلاح هسته‌ای به نفع آمریکا و شرکای اروپایی نیست و به نفع چین و روسیه هم نخواهد بود. بنابراین باز هم به این اشاره می‌کنم که ما توانستیم در سال ۲۰۱۵ به برجام دست پیدا کنیم و در اوایل ۲۰۱۶ آن را با همان جمع شرکا اجرایی کنیم. فکر می‌کنم این گواهی است بر این احتمال بالقوه که اگر از جانب ایران تعهدی ببینیم، باز هم بتوانیم آن را انجام دهیم.
اما وقتی راجع به قصد روسیه می‌پرسید، می‌گذارم که روسی‌ها خودشان از جانب خودشان حرف بزنند. فقط این نکته را اضافه می‌کنم که یک ایران هسته‌ای به نفع مسکو نیست.

Share