اتهام نقض حقوق اویغورها در چین؛ اتحادیه اروپا و جمهوری خلق چین یکدیگر را تحریم کردند
اتحادیه اروپا در اقدامی که به گفته رسانههای غربی در ۳۲ سال اخیر بیسابقه بوده است، رسماً یک نهاد و ۴ مقام چینی را به بهانه آنچه «نقض حقوق بشر» خوانده شده، تحریم کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ساعاتی پس از تحریم ۱۴ شخص حقیقی و حقوقی اروپایی از سوی چین، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا چندین مقام و سازمان وابسته به جمهوری خلق چین را به دلیل نقض فاحش و سازمانیافته اقلیت اویغور در این کشور تحریم کردند.
وزرای امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۲ مارس در بروکسل ۴ مقام چینی مرتبط با سرکوب اقلیت مسلمان اویغور را تحریم کردند. مجازات این مقامهای استان سینکیانگ، انسداد دارییها و ممنوعیت ورود به اروپا است.
براساس تصمیم اتحادیه اروپا چن مینگو، مدیر دفتر امنیت عمومی استان سینکیانگ و سلف وی، ژو هایلون به اتهام تقض فاحش حقوق بشر، بازداشت خودسرانه، رفتارهای ظالمانه با اویغورها و اعضای دیگر اقوام اقلیت مسلمان و همچنین نقض سازمانیافته آزادی مذهبی این افراد متهم شده اند.
سازمانهای مدافع حقوق بشر از نزدیک به چهار سال پیش گزارشهای «تکان دهندهای» از اسارت صدهاهزار نفر از مسلمانان استان سینکیانگ در اردوگاههای موسوم به «بازپروی» منتشر کرده اند. شمار قربانیان این رویکرد دولت چین یک میلیون نفر برآورد میشود.
اتحادیه اروپا مقامات چین و میانمار را تحریم کرد
دولت چین با رد این گزارشها میگوید تلاش میکند با آموزش این افراد مانع جذب آنها درجریانهای اسلامگرای افراطی شود و همزمان همزیستی اجتماعی میان اقوام متفاوت این کشور را تقویت کند.
از سرکوب میدان تیانآنمن پکن در سال ۱۹۸۹، این نخستین بار است که اروپا چین را تحریم میکند. در آن زمان کشورهای اروپایی تجارت سلاح با چین را تحریم کرده بودند.
تحریمهای چین علیه اشخاص حقیقی و حقوقی اتحادیه اروپا
دولت چین تنها ساعاتی پس از انتشار این خبر۱۴ فرد و موسسه، ازجمله چند عضو پارلمان و شخصیت دانشگاهی اروپایی را تحریم کرد. رافائل گلوکسمن و راینهارد بوتیکوفر، اعضای گروه پارلمانی روابط اروپا با چین (هر دو از حزب سبز)، آدریان زنز، پژوهشگر دانشگاهی و نویسنده گزارش سرنوشت اویغورها در استان سینکیانگ و همچنین ساموئل کوگولاتی، نماینده پارلمان بلژیک و ارائه دهنده طرح شناسایی وضعیت اویغورها بهعنوان نسلکشی، چهار شخصیت حقیقی هستند که مشمول تحریمهای چین شده اند. پکن این چهار نفر و اعضای خانواده آنها را از سفر به چین، هنگکنگ و ماکائو محروم و امکان معامله این افراد و شرکتهایی که این ۴ نفر در آنها عضویت دارند را با شرکتها و نهادهای چینی ممنوع کرد.
کمیته سیاسی و امنیتی شورای اتحادیه اروپا و کمیته کارگروه حقوق بشر شورای اتحادیه اروپا از جمله نهادهای مشمول تحریم چین هستند.
ایالات متحده در اقدام هماهنگ با اروپا چین را تحریم کرد
تنها ساعاتی پس از پاسخ متقابل چین به تحریمهای اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا اعلام کرد در اقدامی هماهنگ با اروپا مقامها و نهادهای چینی مشمول تحریمهای اتحادیه اروپا را، تحریم میکند.
تحریمهای ایالات متحده علیه چین بهدلیل نقض سازمانیافته حقوق اقلیت مسلمان اویغور، تنها سه روز پس از دیدار سرد وزاری خارجه دو کشور در آلاسکا وضع میشود.
وزارت خزانهداری ایالات متحده تحریمها علیه چین را مکمل تحریمهای کانادا و اتحادیه اروپا توصیف و تاکید کرد فشار بر پکن برای پایان دادن به تعرض به اقلیت مسلمان را افزایش خواهد داد.
تحریمهای هماهنگ بریتانیا علیه چین
دو شنبه بعد از ظهر وزارت امور خارجه بریتانیا هم چهار مقام چینی و نهادهای مرتبط با سرکوب اویغورها را تحریم کرد. این تحریم هماهنگ با اتحادیه اروپا احتمالا نخستین گام دیپلماتیک مشترک میان دو طرف، پس از اجرایی شدن برکسیت به شمار میرود. دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا در مجلس عوام با اشاره به این تحریم گفت: «دنیا نمیتواند صرفا نظاره گر یکی از بزرگترین بحرانهای حقوق بشری معاصر باشد.»
دیدگاه