شکایت‌های سریالی و دستگیری شرور سابقه‌دار در مخفیگاه

تعرض به ۱۲ زن و کودک تنها در خانه!

۷ دی مأموران کلانتری ۱۳۰ نازی‌آباد در جریان آزار و اذیت دختر ۸ ساله‌ای در خانه‌اش قرار گرفتند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا شرور سابقه‌دار که ۱۵ بار به اتهام جرایم مختلف به زندان افتاده بود وقتی چند ماه قبل برای آخرین بار آزاد شد این بار به شکار کودکان و زنان رفت. این مرد شیطان صفت با ورود به خانه ۱۲ زن و کودک آنها را مورد آزار و اذیت قرار داده بود.

به گزارش  «ایران»، ۷ دی مأموران کلانتری ۱۳۰ نازی‌آباد در جریان آزار و اذیت دختر ۸ ساله‌ای در خانه‌اش قرار گرفتند. باتوجه به حساسیت موضوع پرونده در اختیار کارآگاهان اداره شانزدهم پلیس آگاهی پایتخت قرار گرفت.دختر کوچولو در تحقیقات گفت: در حال تماشای تلویزیون بودم که چندین بار زنگ خانه به صدا درآمد. کسی خانه نبود. وقتی دیدم زنگ‌ها ادامه دارد آیفون را جواب دادم. مرد ناشناسی پشت در از من سراغ پدرم را گرفت. به او گفتم که پدرم خانه نیست. بعد از آن سراغ مادرم را گرفت که گفتم او هم نیست. پس از چند دقیقه دوباره زنگ خانه به صدا درآمد همان مرد ناشناس بود. گفت دوست پدرم است و مقداری پول برای پدرم آورده است. او از من خواست در را باز کنم تا پول را داخل آسانسور بگذارد. من هم همان کاری که او خواست انجام دادم بعد مقابل در آسانسور رفتم تا پول‌ها را بردارم. اما به محض این‌که در آسانسور باز شد همان مرد با چاقو به من حمله کرد و از من خواست حرفی نزنم. بعد مرا آزار و اذیت کرد و بعد از آن دست و پای مرا با طناب بست و داخل اتاق برد. بعد از آن هم حدود ۲۰ میلیون تومان طلاها و پول‌هایی که در خانه‌مان بود را به سرقت برد.

شکایت‌های سریالی
به دنبال اعلام این خبر تحقیقات از سوی کارآگاهان اداره شانزدهم پلیس آگاهی پایتخت آغاز شد. در ادامه کارآگاهان با شکایت‌های مشابه در مناطق خانی‌آباد، نازی‌آباد، منیریه، فلاح و مولوی مواجه شدند. شکایت‌هایی که در تمامی آنها مرد ناشناسی با معرفی خود به عنوان یکی از دوستان خانوادگی به سراغ کودکان ۵ تا ۱۳ ساله‌ای که در خانه تنها بوده رفته و آنها را مورد آزار و اذیت قرار داده و بعد از بستن دست و پای کودکان از خانه آنها سرقت کرده بود.
اما در بین شاکی‌ها دو زن ۲۵ و ۳۰ ساله نیز بودند که توسط مرد ناشناس به همان شیوه و شگرد مورد آزار و اذیت قرار گرفته بودند.
با توجه به حساسیت پرونده، تیم ویژه‌ای تشکیل شد و با بازبینی دوربین مداربسته اطراف خانه‌های قربانیان آنها موفق شدند چند تصویر از متهم بدست آورند.

مجرم سابقه‌دار
کارآگاهان با بهره‌گیری از تصاویر به دست آمده از دوربین‌های مداربسته، انجام چهره‌نگاری و استفاده از بانک اطلاعات مجرمین سابقه‌دار سرانجام موفق به شناسایی هویت متهم شدند. عارف، ۳۲ ساله یکی از متهمان سابقه‌دار اداره آگاهی بود.
در بررسی سوابق عارف مشخص شد که وی از سال ۸۰ بیش از ۱۵ بار به اتهام ارتکاب جرایمی از جمله سرقت، مزاحمت برای نوامیس، شرب خمر، اخلال در نظم و آسایش عمومی، تهدید و فحاشی، آزار و اذیت، نگهداری ومصرف شیشه، تخریب اماکن عمومی، ایراد ضرب و جرح با سلاح سرد(چاقو) دستگیر و روانه زندان شده و آخرین بار اوایل امسال از زندان آزاد شده بود. همچنین در بررسی سوابق دیگر اعضای خانواده عارف نیز مشخص شد که پدر وی در حدود ۳۰ سال پیش هنگام ارتکاب سرقت و تلاش برای فرار از دست مأموران پلیس هدف گلوله قرار گرفته و کشته شده است. این درحالی بود که عارف پس از آزادی از زندان اعتیاد شدیدی به شیشه پیدا کرده بود.

دستگیری در مخفیگاه
با شناسایی دقیق مخفیگاه متهم درمنطقه جوادیه راه‌آهن، کفتار سیاه ساعت ۱۰ شب چهارشنبه ۱۲ دی دستگیر شد و در بازرسی از مخفیگاهش طلاهای مسروقه به همراه سلاح سرد مورد استفاده در سرقت‌ها کشف شد.
سردار لطفی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام خبر دستگیری این متهم گفت: وی در همان تحقیقات اولیه در اداره شانزدهم آگاهی به آزار و اذیت ۱۰ کودک و نوجوان ۵ تا ۱۳ ساله و همچنین آزار و اذیت دو خانم جوان و سرقت از خانه‌ها اعتراف کرد. بنابراین طی هماهنگی با سرپرست دادسرای ناحیه ۲۷ تهران و با قرار قانونی برای شناسایی دیگر جرایم ارتکابی در اختیار اداره شانزدهم پلیس آگاهی قرار گرفت.

نگاه کارشناس
جای خالی لایحه حمایت از حقوق کودکان

کودکان یکی از آسیب پذیرترین گروه‌ها در جامعه هستند و برخی از مجرمان به لحاظ ضعیف بودن کودکان، آنها را برای رسیدن به اهداف شوم خود در ارتکاب جرایم انتخاب می‌کنند. قانون برای پیشگیری از این آسیب اجتماعی و حفظ و صیانت از کودکان و نوجوانان، وظایفی را بر عهده والدین و مسئولان گذاشته است. یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در خصوص بزه دیدگی این گروه حساس در جامعه، آموزش‌های همگانی است که از طریق شیوه‌های مختلف از سوی والدین، معلمان و مربیان باید به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود اما نباید این آموزش ها باعث ایجاد ترس و ناامنی در آنان شود و از سوی دیگر راهکار‌های نحوه مواجهه با مجرمان و فریب نخوردن مقابل آنان را بیاموزند. در صورت قربانی شدن کودکان وارد مرحله‌ای به نام (پسا جرم) می‌شویم که برای والدین و نهاد‌های درگیر انتظامی و قضایی شرایط سختی را ایجاد می‌کند؛ چرا که سلامت روانی کودک مخدوش و در مواردی نیز به سلامت جسمانی وی آسیب وارد می‌شود. این مرحله را می‌توان به دو فرآیند سیر تحقیقی و تعقیبی متهم تا دستگیری و اقدامات رسیدگی و محاکمه‌ای پس از دستگیری تقسیم کرد. در فرآیند تحقیقی، کودک شوکه شده از جرم، بسیار آشفته حال است و نقش روانی و حمایتی والدین و دیگر اعضای خانواده یا کسانی که کودک، علاقه عاطفی به آنان دارد در ترمیم این وضعیت تأثیر بسزایی دارد. عدم سرزنش کودک و آرام‌سازی محیط خانواده و همین طور پرهیز از هرگونه جدال و مقصر خواندن اعضا، از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حضور سریع نیرو‌های پلیس در محل جرم و نحوه رفتار با بزه دیده که موجب تسکین کودک شود و اطمینان بخشی به خانواده از این‌که اقدامات شناسایی و دستگیری در سریعترین زمان انجام می‌گیرد از مؤلفه‌هایی است که باعث کمک روانی به کودک و خانواده وی، پس از متضرر شدن از جرم می‌شود.
فرآیند دیگر این مرحله به دستگیری و محاکمه متهم متعرض به کودک مربوط می‌شود. کودک نیز به عنوان یک بزه دیده، حقوقی دارد که قانونگذار درقوانین به آن اشاره کرده است. در لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان، به پیشگیری، رسیدگی متقن و نیز تحکیم حقوق این گروه در مواد مختلف اشاره شده که امید است با تصویب نهایی و اجرایی شدن آن، گام‌های مؤثری را شاهد باشیم.

وحید سلطانی پاجی جرم شناس
اطلاع رسانی پلیس آگاهی تهران بزرگ

Share