غرقشدگی پس از حوادث جادهای دومین عامل مرگ و میر غیرعمد در کشور است
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طرح ساماندهی و سالمسازی سواحل در روند کاهش و پیشگیری از غرقشدگی بسیار اثرگذار است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از تسنیم، محمدهادی ایازی صبح امروز در دومین همایش ملی پیشگیری از حوادث غرقشدگی در دهکده ساحلی شهرستان بندرانزلی اظهار داشت: فعالیت و اقدام در راستای پیشگیری از حوادث، جامعه را بهسوی بالندگی و توسعه پیش میبرد.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مشارکت مردمی در سلامت اجتماعی و فرهنگی موجب کاهش مشکلات و تهدیدات در جامعه میشود، افزود: پدیده غرقشدگی همواره از دغدغههای مهم کشور بوده است.
ایازی با تاکید بر اینکه اصلاح زیرساختها عاملی اساسی در کنترل و پیشگیری از غرقشدگی است، خاطرنشان کرد: در کنترل و پیشگیری از این پدیده، مقوله سالمسازی و ساماندهی سواحل در سالهای اخیر با شدت بیشتری در کشور دنبال میشود.
وی با اشاره به اینکه از منظر نظام سلامت برای پیشگیری و افزایش سلامت در جامعه تامین مولفههای بهداشت فردی و همگانی امری اساسی است، تصریح کرد: کاهش آسیبپذیری استفادهکنندگان از سواحل و دریا به انواع بیماریها از دیگر عوامل مورد نظر در نظام جامع سلامت است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: آموزشهای همگانی و رعایت استاندارهای بهداشتی با استفاده از ظرفیتهای مردمی و سمنها در کاهش حوادث ساحلی اثرگذار بوده و این مقوله در جامعه نیازمند توجه است.
ایازی با بیان اینکه عمده استفادهکنندگان از دریا با قوانین بهداشتی و عملیاتی استفاده از سواحل آشنایی ندارند، تاکید کرد: آموزش همگانی و ترویجی در خصوص استفاده از سواحل و دریا در سالهای اخیر در دستورالعمل طرح جامع مدیریت سواحل قرار گرفته است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهسازی، ساماندهی و سالمسازی سواحل را از دیگر دستورالعملهای طرح جامع مدیریت سواحل کشور دانست و بیان کرد: در حوزه بهسازی، ساماندهی و سالمسازی سواحل از حضور بخش خصوصی بهطور ویژه حمایت میشود.
ایازی با تاکید بر اینکه با توجه به ظرفیتهای ساحلی موجود در استان گیلان ساماندهی و بهسازی سواحل باید به تدریج توسعه یابد گفت: طراحی و ساخت دوشهای بهداشتی و دفن بهداشتی پسماند در سواحل از دیگر موارد مورد تاکید وزارت بهداشت و درمان در حوزه سواحل است.
وی با اشاره به اینکه توسعه زیرساختهای اولیه در سواحل از مباحث جدی و مهم در کاهش تلفات ساحلی محسوب میشود تاکید کرد: صدور مجوزهای قانونی در رستورانها و اماکن عرضه موادغذایی و استقرار پایگاههای اورژانس در سواحل امری حائز اهمیت است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه تمهیدات پیشگیری از غرقشدگی امری واجب در جامعه است، تصریح کرد: خدمات و اقدامات درمانی در حین بروز حادثه غرقشدگی در مراکز درمانی و بیمارستانها عاملی مهم و حائز اهمیت است.
ایازی فرهنگسازی در حوزه پیشگیری از حوادث ساحلی را نیازمند فراگیری و توسعه عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به ظرفیت ساحلی بودن استان گیلان ارائه بورشورها و پیامکهای هشداری و ایمنی به مسافران در کاهش حوادث موثر است.
وی با تاکید بر اینکه غرقشدگی پس از حوادث جادهای دومین عامل مرگ و میر غیرعمد در کشور محسوب میشود، افزود: سال گذشته هزار و ۲۶ نفر در اثر غرقشدگی در کشور جان خود را از دست دادند و این آمار در مقایسه با سال ۹۵ با افزایش ۱۲.۴ درصدی مواجه بوده است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ۸۵۸ نفر از میزان مذکور را مردان و ۱۶۸ نفر را بانوان تشکیل میدهند تصریح کرد: سال گذشته ۴۳۱ نفر در فصل تابستان به علت غرق شدگی جان خود را از دست دادهاند.
ایازی با بیان اینکه ۴۲ درصد کل آمار غرقشدگان سال گذشته در کشور مختص فصل تابستان بوده است، خاطرنشان کرد: بیشترین میزان غرقشدگان در هر سال مربوط به رودخانههای کشور است و این مقوله نیازمند توجه ویژه است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه سال گذشته ۲۸۷ نفر در رودخانههای و ۱۶۰ نفر در دریا جان خود را از دست دادند گفت: سال گذشته ۱۴۲ نفر از غرقشدگان سواحل کشور از محدودههای غیرمجاز استفاده کردهاند.
ایازی با اشاره به اینکه طرح ساماندهی و سالمسازی سواحل در روند کاهش و پیشگیری از غرقشدگی بسیار اثرگذار است، خاطرنشان کرد: همهساله عمده آمار غرقشدگان در سطح کشور مختص جوانان بوده و این امر آسیبی جدی برای کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه توجه به نکات ایمنی و آموزشهای همگانی موجب کاهش آمار غرقشدگی در کشور میشود، خاطرنشان کرد: به طور حتم برگزاری کنفرانسها، سمینارها و اطلاعرسانی جامع در کاهش تلفات ناشی از غرق شدگی بسیار اثرگذار است.
دیدگاه