خطر جدی ماسوله رودخان/ اگر سیلاب سال ۷۷ تکرار شود مردم را درو میکند+تصاویر
اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی تخصیص اعتبارات را مرهمی بر خسارات بوجود آمده خواند و گفت: اگر چه تلفات انسانی ناشی از بحران جبران ناپذیر است ولی باید بسترهای لازم را برای کاهش خسارات ناشی از بحرانها فراهم کنیم.

اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، اسماعیل نجار رئیس ستاد بحران کشور پس از بازدید میدانی از مناطق حادثه خیز شهرستان فومن در فرمانداری این شهرستان حضور یافت.
به گزارش خبرنگار دیارمیرزا از فومن در این نشست جواد عامر معاون فرماندار فومن به بازدید سالانه سه و نیم میلیون نفر گردشگر از مناطق گردشگری تاریخی قلعه رودخان و ماسوله خبر داد و گفت: نیاز است که حاشیه رودخانه ها برای رفاه حال گردشگران ایمن شود.
عامر با بیان اینکه مردمان زیادی در حاشیه رودخانه ها زندکی می کنند٬ گفت: برای رونق اقتصادی و سرمایه گذاری نگاه به این شهرستان ویژه باشد.
وی فومن را با دارای مناطق سیل خیز معرفی کرد و گفت: سیل ماسوله در سالهای گذشته صدمات زیادی داشت.
معاون فرماندار فومن یلابهای حاصل از رودخانه ها را عامل تخریب سر دهنه ها کشاورزی خواند و افزود: در سیلابها علاوه بر قطع راهها و تخریب پلها هزاران متر زمین کشاورزی نیز از بین رفته است.
عامر خواستار پرداخت وام بلا عوض برای رفع مشکلات و صدمات ناشی از سیل شد.
در شان مردم نیست که با کوچکترین بارندگی خانه ها به زیر آب بروند
هوشنگ عباسقلی زاده شهردار فومن در این نشست اظهار کرد: در سالهای گذشته به ویژه سال ۹۱ سیلی که در شهرستان فومن جاری شد نزدیک به ۲ و نیم متر ارتفاع داشت.
وی افزود: در سال ۹۲ این اتفاق دوباره افتاد و با سیلابهای جاری شده شهرداری با انجام مطالعات میدانی و طراحی کانالها در سطح شهر توانستیم در بارندگی از جاری شدن آب در سطح شهر را کاهش دهیم.
شهردار فومن گفت: در شان مردم شهرستان نیست که با کوچکترین بارندگی خانه ها به زیر آب بروند.
خطر جدی ماسوله رودخان
صادقی شهردار ماکلوان در این نشست با اشاره به اینکه در مسیر عبور رودخانه ماسوله رودخان که از زنجان سر چشمه می گیرد قرار داریم گفت: در شهر ماکلوان در سالهای گذشته بر اثر جریان سیل ما اسیبهای جانی داشتیم.
وی این رودخانه را از خطرناکترین رودخانه های گیلان دانست و اظهار داشت: این رودخانه ها علاوه بر تهدید شهر ماکلوان بخشهای پایین دست نظیر شهرک صنعتی را تهدید می کند.
شهردار ماکلوان خواستار قرار گرفتن ماکلوان در اولویت ستاد بحران شد و افزود: باید بتوانیم طی چشم انداز پنج ساله با آغاز پروژه ها بخشی از حاشیه رودخانه را پوشش دهیم.
سنگهای بالادست ماسوله تهدید جدی برای گردشگران است/ اگر سیلاب سال ۷۷ تکرار شود مردم را درو میکند
خلیلی شهردار ماسوله نقاط تهدید کننده این شهرک را نیازمند اعتبارات دانست و گفت: برای مهار سنگهای بالادست٬ دیواره گذاری و ترمیم حاشیه رودخانه های ۶ میلیارد تومان اعتبار اختصاص پیدا کرده بود که تا به امروز ۲۵۰ میلیون تومان دریافت شده است.
وی حرکت سنگهای بالا دست ماسوله را تهدیدی برای گردشگر خواند و گفت: اگر خدای نکرده سیلابی مثل سیل سال ۷۷ راه بیفتد مردم را درو می کند.
شهردار ماسوله دیواره گذاری حاشیه رودخانه برای ممانعت از ورود سیلاب به داخل شهر را از خواسته های خود مطرح نمود و تاکید کرد؛ با تخصیص اعتبار و تکمیل پروژه ها علاوه بر پیشگیری از جاری شدن سیلاب٬ زیباسازی نیز صورت میگیرد.
هنروری مدیر امور آب فومنات نیز در این نشست اظهار کرد: رودخانه های فومن سالانه نیاز به اعتبارات دارند.
وی نیاز شرکت امور اب منطقه ای را در رودخانه ها را سد بتونی و احداث سازه های نگهدارنده بتونی خواند و گفت: کف بستر رودخانه ها پایین آمده و تخریب اراضی و خشک شدن چاه ها را به دنبال داشته است.
هنروری خواستار ایجاد سازه های نگه دارنده در سر دهنه کشاورزی و ایجاد گاویون بندی برای حفاظت اراضی حاشیه ای شد.
عزیزی مدیر کل ستاد بحران استان گیلان ضمن تقدیر از مدیران و مسئولان شهرستان در مواقع بحران اظهار کرد: مطالعات ساماندهی رودخانه های شهرستان فومن انجام شده و اعتبارات نیز پیش بینی شده است.
وی در ادامه ماسوله را بزرگترین نگرانی موجود دانست و بر ضرورت تامین اعتبارات تاکید کرد.
ستاد بحران کشور یکبار برای همیشه جلوی ضرر را بگیرد
حجت الاسلام محمدمهدی افتخاری در این نشست با اشاره به اینکه پدر خود را در زلزله رودبار از دست داده٬ تصریح کرد: برای کاهش تلفات ناشی از سیل و عادی شدن حوادث ستاد بحران ورود کند.
وی بر ضرورت ایمن سازی پلها تهیه بانک اطلاعاتی از وضعیت ساختمانها٬ پلها و راهها تاکید کرد و با اشاره به کوهستانی بودن این شهرستان اظهار داشت: ستاد بحران کشور به فومن نگاه ویژه ای داشته باشد تا برای و کارها را نیمه کاره رها نکنیم.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی تخصیص اعتبارات را مرهمی بر خسارات بوجود آمده خواند و گفت: اگر چه تلفات انسانی ناشی از بحران جبران ناپذیر است ولی باید بسترهای لازم را برای کاهش خسارات ناشی از بحرانها فراهم کنیم.
افتخاری در پایان بر ضرورت چاره اندیشی در خصوص منازل مسکونی حاشیه رودخانه تاکید کرد.
تاکید نجار بر آموزش و پیشگیری قبل از وقوع حوادث
اسماعیل نجار درپایان این نشست اظهار کرد: توفیقی نصیب بنده شد تا امروز در شهرستان عالم پرور فومن حضور پیدا کنم.
رئیس ستاد بحران٬ ایران را از جمله کشورهای حادثه خیز معرفی کرد و گفت: آموزش در پیشگیری از حوادث بسیار ضروری است.
وی با بیان اینکه ۲۰ درصد جانباختگان در سیل خودشان بوده اند اظهار کرد: مستندات این مساله وجود دارد.
نجار به محدود بودن اعتبارات اشاره کرد و افزود: پیشگیری برای کاهش خسارات ناشی از بحران بهترین راهکار است.
رئیس ستاد بحران کشوربا تاکید مجدد بر لزوم ارتقای سطح آموزش اظهار کرد: انقدر که به زیبایی و نمای ساختمانها فکر می کنیم به کیفیت بناها فکر نمی کنیم.
نجار خواستار نظارت بیشتر بر ساخت و سازها شد و گفت: با علم روز دنیا خود را در مقابل حوادث ایمن کنیم.
وی از اختصاص ۷ میلیارد تومان برای بیمه محرومان و افراد تحت حمایت خبر داد و گفت: ما سال گذشته توسط کمیته امداد مبلغ ۶ میلیار تومان بیمه حمایتی داشتیم.
دیدگاه